Ordna begravning i Stockholm

- Det finns 119 kyrkor och kapell för begravning i Stockholm

Lavendla Begravningsbyrå hjälper dig ordna begravning i Stockholm. Har du frågor eller funderingar kring begravning? Tveka inte att kontakta oss – Vi hjälper dig!

58 kyrkor för begravning i Stockholm

Det är alltid lika vackert när kyrkorna fylls med begravningsblommor och -musik. Rentav mäktigt i sin högtidliga skönhet. På denna Lavendla-sida listar vi här till höger 58 kyrkor i Stockholm, var och en med sin egen unika praktfullhet. Det är aldrig ett måste att ha en begravningsceremoni. De allra flesta väljer dock att ha en som ett sista farväl till den avlidne, och vanligen i en kyrka, ett kapell eller i en annan form av begravningslokal.

Formellt sett behöver den avlidne inte varit medlem i Svenska kyrkan för att få en begravning i en av Stockholms kyrkor. Det viktigaste i sammanhanget är vad den avlidne själv ville. För den som var medlem i Svenska kyrkan är begravningsgudstjänsten kostnadsfri, kostnaden för gudstjänsten ingår då i kyrkoavgiften. Den kyrkliga begravningsceremonin innebär att den avlidne överlämnas till Gud.

 

Enkelt att hitta kyrka i Stockholm

Med Lavendla Begravning & Juridiks verktyg Hitta kyrka / kapell är det nu betydligt enklare att hitta kyrka till begravningen. När du har filtrerat sökningen på kyrkor i Stockholm får du upp 58 alternativ du i lugn och ro kan leta igenom. Genom att klicka på Läs mer & boka kan du läsa mer om kyrkan och överblicka lediga tider för begravningsgudstjänsten. Om du hellre vill se kyrkorna markerade på en karta finns även detta alternativ – välj då Karta under Visa som.

 

Så bokar du en kyrka inför begravningen

Hur fungerar det att boka begravningsgudstjänst med verktyget Hitta kyrka / kapell? Vi hoppas och tror att vårt verktyg kommer underlätta för dig att planera inför begravningen. För att göra verktyget ännu mer tillgängligt finns det alltid i menyn här på Lavendla.se.

 

Filtrera och sök på ort

Både i menyn och här på verktygssidan för att hitta kyrkor i Stockholm kan du smidigt filtrera sökningen på ort. För att hitta kyrka i Stockholm väljer du då Stockholm som din ort i filtreringen. Avgränsa sökningen ytterligare genom att även filtrera plats. Då får du enbart upp de 58 kyrkoalternativen, i stället för exempelvis både kyrkor och kapell.

 

Läs mer & boka

Som skrivet väljer du själv hur du vill att kyrkorna ska visas, antingen i en lista eller på en karta. Varje av de 58 kyrkorna har en Läs mer & boka-knapp. Vill du veta mer om en kyrka? Klicka på Läs mer & boka för just den kyrkan.

Du får upp information om vad du kan vänta dig av begravningslokalen och en kalender med lediga tider för en begravning i Stockholm. Få information om antal sittplatser, tillgänglighet i form av handikappanpassning och teleslinga i kyrkolokalen.

Eftersom samtliga kyrkor i Stockholm har egna kalendarier och dessutom följer kyrkokalenderns högtider kan bokningstiderna avvika. Du gör först en intresseanmälan för kyrkobegravningen och får därefter en definitiv bekräftelse på begravningsdatumet.

 

Ringa till Lavendla Begravningsbyrå Stockholm

Vill du ha tips på kyrkor i Stockholm och/eller hjälp med bokningen inför begravningen? Du är hjärtligt välkommen att ringa till Lavendla Begravningsbyrå Stockholm. Vi finns här för dig och svarar så gärna på dina frågor om kyrklig begravning i Stockholm.

 

Tillval för en personlig kyrklig begravning

Begravningsgudstjänsten i kyrkan följer ett visst mönster men genom tillval och samtal med prästen kan den ändå bli ett väldigt personligt avsked. Lavendla hjälper dig att planera begravningen så att den blir så som du vill ha den – och i enlighet med den avlidnes önskan. Vilka tillval kan du göra för en personlig begravning i Stockholm? Du kan exempelvis välja…

 • En kyrka i Stockholm med en personlig koppling
 • En personligt dekorerad kista och/eller urna
 • Begravningsblommor i den avlidnes favoritfärger
 • Bibeltexter och psalmer den avlidne tyckte om
 • Begravningsmusik i form av en älsklingslåt

 

Begravningsgudstjänsten är öppen för alla

Tänk på att en begravningsgudstjänst alltid är öppen för alla. För en mer intim begravning i en av Stockholms kyrkor kan det därför vara en bra idé att publicera dödsannonsen efter begravningen. Då blir det lättare att kontrollera antalet gäster. Av erfarenhet kan en begravning för de närmaste innebära olika för olika personer…

 

Det här kan påverka valet av kyrka i Stockholm

Skälen till varför man föredrar en kyrka i Stockholm framför andra kan vara många, och inte så sällan är valet personligt. Det kan vara så att den avlidne och/eller man själv har en anknytning till den specifika kyrkan. Kanske att den ligger i närheten av hemmet eller att man varit en återkommande kyrkobesökare. Att man tycker kyrkan är vacker kan också spela in i valet.

Av praktiska skäl tas det ofta hänsyn till hur många sittplatser kyrkan har. Om man ska ha en stor begravning räcker det kanske inte med 100 sittplatser. Tillgängligheten i kyrkan är också viktig i många fall. Kan rullstolsburna enkelt ta sig fram och hur väl kan personer med nedsatt hörsel höra det prästen säger, finns där teleslinga? Om du inte riktigt vet vilken kyrka i Stockholm du ska välja finns vi här för rådgivning.

Tveka inte att höra av dig! Ingen fråga är för stor eller för liten för oss på Lavendla.

12 kapell för begravning i Stockholm

Varje kapell i Stockholm är vackert på sitt eget, unika sätt. Vilket av dem som är bäst inför begravningen beror därför helt och hållet på dina önskemål inför avskedet till den avlidne. På Lavendla Begravning & Juridik hjälper vi dig gärna med att planera begravningen utifrån hur du vill ha den.

För att underlätta planerandet listar vi här till höger 12 kapell i Stockholm. Genom att klicka på Läs mer & boka kan du läsa mer om kapellet och överblicka lediga tider för begravningen. Klicka på vart och ett av begravningskapellen för att jämföra dem med varandra och för att hitta den perfekta platsen för ert farväl.

 

Så bokar du ett kapell i Stockholm

Hur bokar du begravningskapell i Stockholm? Lavendla har tagit fram verktyget Hitta kyrka / kapell för att göra processen så smidig som möjligt för dig. Oavsett på vilken sida du befinner dig här på Lavendla.se är verktyget alltid tillgängligt via menyn. Klicka på just Hitta kyrka / kapell för att komma till det.

 

Filtrera eller sök på ort

När du väl har klickat dig hit kan du välja att söka efter kapell på olika orter. Du kan redan i förväg filtrera sökningen på ort. För att hitta kapell i Stockholm väljer du då Stockholm som din ort i filtreringen. Filtrera även sökningen på plats. Välj då kapell bland filtrerings-alternativen. Så får du upp de 12 begravningskapellen.

 

Läs mer & boka

Kapellen visas antingen i en lista eller på en karta – du väljer själv vilket. Om du exempelvis vill veta mer om begravning i Hoppets kapell är det detta alternativ du ska klicka på. Ett enda klick på Läs mer & boka och sedan är du framme på sidan för begravningskapellet. Titta på bilden av kapellet, läs informationen och omdömena om det.

Du ser också en kalender med bokningstider för kapellet. Bläddra bland månaderna och tiderna tills du hittar ett datum som passar till begravningen. Därefter skickar du in det till oss, så återkommer vi snarast möjligt till dig med bekräftelse.

 

12 begravningskapell i Stockholm

Genom oss på Lavendla kan du välja på 12 kapell för begravning i Stockholm – vilka är dem?

 1. Engelbrektskyrkans kapell
 2. Galärvarvskapellet
 3. Heliga korsets kapell
 4. Hoppets kapell
 5. Liljans kapell
 6. Mikaelskapellet
 7. S:t Ansgarskapellet
 8. S:t Eriks kapell
 9. Skogskapellet
 10. Trons kapell
 11. Uppståndelsekapellet
 12. Västberga kapell

 

Skogskyrkogårdens vackra kapell

Skogskyrkogården är en uppskattad begravningsplats i Stockholm. På grund av sina oerhört fina byggnader – bland annat sina vackra kapell – som harmonierar med det omkringliggande naturlandskapet, är kyrkogården utnämnd till ett världsarv av Unecso. Detta skedde 1994.

På Skogskyrkogården finns fem begravningskapell. De heter Trons kapell, Hoppets kapell, Heliga korsets kapell, Uppståndelsekapellet och Skogskapellet. Kapellen ligger i nära anslutning till krematorierna Skogskrematoriet och Nya krematoriet liksom en ceremoniplats utomhus.

 

Stämningsfull och personlig begravning

Inte bara valet av kapell påverkar upplevelsen av begravningen. Genom att göra tillval efter den avlidnes och dina önskemål blir begravningen både stämningsfull och personlig. Begravningsblommorna och begravningsmusiken är exempel på element som enkelt kan ge en personlig prägel. Därmed är det inte sagt att inte valet av begravningskapell är viktigt. Kanske är det till och med något ni pratade igenom när den avlidne ännu var i livet?

 

Borgerlig begravning i ett kapell

Fördelen med en borgerlig begravning i kapell är att valfriheterna i regel är större än vid en kyrklig begravning. Du får andra möjligheter att exempelvis välja tema på begravningen och kan spela begravningsmusik i stil med Iron Maiden, om det nu önskas. Det går inte att ha en borgerlig begravning i en kyrka men du kan ha en kristen begravning i ett kapell.

 

Det här kan påverka valet av kapell i Stockholm

Det finns ofta flera skäl till varför man föredrar ett kapell i Stockholm framför andra – och det är personligt. Först och främst vill man eventuellt ha en borgerlig begravning, som man brukar kunna ha i just ett begravningskapell.

För många är det viktigt att ha en personlig anknytning till begravningskapellet, antingen att det ligger i närheten av där man bor i Stockholm eller att den avlidne vuxit upp på orten.

Antalet begravningsgäster kan också påverka valet av kapell, då man ju vill att alla som ska ta avsked av den avlidne får plats i lokalen. Vad är viktigast för dig när du ska välja begravningslokal? Våra rådgivare finns på plats för att hjälpa dig hitta rätt.

 

Du behöver inte planera begravningen ensam

Vi på Lavendla vet hur omskakande det kan vara att behöva planera en begravning och dessutom i en så svår stund – i vilken ände ska man börja? Du är inte ensam. Våra rådgivare finns här och hjälper till så mycket du vill och behöver. Osäker på vilket kapell du ska boka inför begravningen i Stockholm? Hör av dig så hjälps vi åt.