Det finns 12 kapell i Stockholm

- Se tider för begravning och skicka bokningsförfrågan

Läs mer om kapell i Stockholm. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper dig ordna begravning. Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss.

12 kapell för begravning i Stockholm

Varje kapell i Stockholm är vackert på sitt eget, unika sätt. Vilket av dem som är bäst inför begravningen beror därför helt och hållet på dina önskemål inför avskedet till den avlidne. På Lavendla Begravning & Juridik hjälper vi dig gärna med att planera begravningen utifrån hur du vill ha den.

För att underlätta planerandet listar vi här till höger 12 kapell i Stockholm. Genom att klicka på Läs mer & boka kan du läsa mer om kapellet och överblicka lediga tider för begravningen. Klicka på vart och ett av begravningskapellen för att jämföra dem med varandra och för att hitta den perfekta platsen för ert farväl.

 

Så bokar du ett kapell i Stockholm

Hur bokar du begravningskapell i Stockholm? Lavendla har tagit fram verktyget Hitta kyrka / kapell för att göra processen så smidig som möjligt för dig. Oavsett på vilken sida du befinner dig här på Lavendla.se är verktyget alltid tillgängligt via menyn. Klicka på just Hitta kyrka / kapell för att komma till det.

 

Filtrera eller sök på ort

När du väl har klickat dig hit kan du välja att söka efter kapell på olika orter. Du kan redan i förväg filtrera sökningen på ort. För att hitta kapell i Stockholm väljer du då Stockholm som din ort i filtreringen. Filtrera även sökningen på plats. Välj då kapell bland filtrerings-alternativen. Så får du upp de 12 begravningskapellen.

 

Läs mer & boka

Kapellen visas antingen i en lista eller på en karta – du väljer själv vilket. Om du exempelvis vill veta mer om begravning i Hoppets kapell är det detta alternativ du ska klicka på. Ett enda klick på Läs mer & boka och sedan är du framme på sidan för begravningskapellet. Titta på bilden av kapellet, läs informationen och omdömena om det.

Du ser också en kalender med bokningstider för kapellet. Bläddra bland månaderna och tiderna tills du hittar ett datum som passar till begravningen. Därefter skickar du in det till oss, så återkommer vi snarast möjligt till dig med bekräftelse.

 

12 begravningskapell i Stockholm

Genom oss på Lavendla kan du välja på 12 kapell för begravning i Stockholm – vilka är dem?

 1. Engelbrektskyrkans kapell
 2. Galärvarvskapellet
 3. Heliga korsets kapell
 4. Hoppets kapell
 5. Liljans kapell
 6. Mikaelskapellet
 7. S:t Ansgarskapellet
 8. S:t Eriks kapell
 9. Skogskapellet
 10. Trons kapell
 11. Uppståndelsekapellet
 12. Västberga kapell

 

Skogskyrkogårdens vackra kapell

Skogskyrkogården är en uppskattad begravningsplats i Stockholm. På grund av sina oerhört fina byggnader – bland annat sina vackra kapell – som harmonierar med det omkringliggande naturlandskapet, är kyrkogården utnämnd till ett världsarv av Unecso. Detta skedde 1994.

På Skogskyrkogården finns fem begravningskapell. De heter Trons kapell, Hoppets kapell, Heliga korsets kapell, Uppståndelsekapellet och Skogskapellet. Kapellen ligger i nära anslutning till krematorierna Skogskrematoriet och Nya krematoriet liksom en ceremoniplats utomhus.

 

Stämningsfull och personlig begravning

Inte bara valet av kapell påverkar upplevelsen av begravningen. Genom att göra tillval efter den avlidnes och dina önskemål blir begravningen både stämningsfull och personlig. Begravningsblommorna och begravningsmusiken är exempel på element som enkelt kan ge en personlig prägel. Därmed är det inte sagt att inte valet av begravningskapell är viktigt. Kanske är det till och med något ni pratade igenom när den avlidne ännu var i livet?

 

Borgerlig begravning i ett kapell

Fördelen med en borgerlig begravning i kapell är att valfriheterna i regel är större än vid en kyrklig begravning. Du får andra möjligheter att exempelvis välja tema på begravningen och kan spela begravningsmusik i stil med Iron Maiden, om det nu önskas. Det går inte att ha en borgerlig begravning i en kyrka men du kan ha en kristen begravning i ett kapell.

 

Det här kan påverka valet av kapell i Stockholm

Det finns ofta flera skäl till varför man föredrar ett kapell i Stockholm framför andra – och det är personligt. Först och främst vill man eventuellt ha en borgerlig begravning, som man brukar kunna ha i just ett begravningskapell.

För många är det viktigt att ha en personlig anknytning till begravningskapellet, antingen att det ligger i närheten av där man bor i Stockholm eller att den avlidne vuxit upp på orten.

Antalet begravningsgäster kan också påverka valet av kapell, då man ju vill att alla som ska ta avsked av den avlidne får plats i lokalen. Vad är viktigast för dig när du ska välja begravningslokal? Våra rådgivare finns på plats för att hjälpa dig hitta rätt.

 

Du behöver inte planera begravningen ensam

Vi på Lavendla vet hur omskakande det kan vara att behöva planera en begravning och dessutom i en så svår stund – i vilken ände ska man börja? Du är inte ensam. Våra rådgivare finns här och hjälper till så mycket du vill och behöver. Osäker på vilket kapell du ska boka inför begravningen i Stockholm? Hör av dig så hjälps vi åt.