Det finns 59 kyrkor i Stockholm

- Se tider för begravning och skicka bokningsförfrågan

Läs mer om kyrkor i Stockholm. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper dig ordna begravning. Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss.

58 kyrkor för begravning i Stockholm

Det är alltid lika vackert när kyrkorna fylls med begravningsblommor och -musik. Rentav mäktigt i sin högtidliga skönhet. På denna Lavendla-sida listar vi här till höger 58 kyrkor i Stockholm, var och en med sin egen unika praktfullhet. Det är aldrig ett måste att ha en begravningsceremoni. De allra flesta väljer dock att ha en som ett sista farväl till den avlidne, och vanligen i en kyrka, ett kapell eller i en annan form av begravningslokal.

Formellt sett behöver den avlidne inte varit medlem i Svenska kyrkan för att få en begravning i en av Stockholms kyrkor. Det viktigaste i sammanhanget är vad den avlidne själv ville. För den som var medlem i Svenska kyrkan är begravningsgudstjänsten kostnadsfri, kostnaden för gudstjänsten ingår då i kyrkoavgiften. Den kyrkliga begravningsceremonin innebär att den avlidne överlämnas till Gud.

 

Enkelt att hitta kyrka i Stockholm

Med Lavendla Begravning & Juridiks verktyg Hitta kyrka / kapell är det nu betydligt enklare att hitta kyrka till begravningen. När du har filtrerat sökningen på kyrkor i Stockholm får du upp 58 alternativ du i lugn och ro kan leta igenom. Genom att klicka på Läs mer & boka kan du läsa mer om kyrkan och överblicka lediga tider för begravningsgudstjänsten. Om du hellre vill se kyrkorna markerade på en karta finns även detta alternativ – välj då Karta under Visa som.

 

Så bokar du en kyrka inför begravningen

Hur fungerar det att boka begravningsgudstjänst med verktyget Hitta kyrka / kapell? Vi hoppas och tror att vårt verktyg kommer underlätta för dig att planera inför begravningen. För att göra verktyget ännu mer tillgängligt finns det alltid i menyn här på Lavendla.se.

 

Filtrera och sök på ort

Både i menyn och här på verktygssidan för att hitta kyrkor i Stockholm kan du smidigt filtrera sökningen på ort. För att hitta kyrka i Stockholm väljer du då Stockholm som din ort i filtreringen. Avgränsa sökningen ytterligare genom att även filtrera plats. Då får du enbart upp de 58 kyrkoalternativen, i stället för exempelvis både kyrkor och kapell.

 

Läs mer & boka

Som skrivet väljer du själv hur du vill att kyrkorna ska visas, antingen i en lista eller på en karta. Varje av de 58 kyrkorna har en Läs mer & boka-knapp. Vill du veta mer om en kyrka? Klicka på Läs mer & boka för just den kyrkan.

Du får upp information om vad du kan vänta dig av begravningslokalen och en kalender med lediga tider för en begravning i Stockholm. Få information om antal sittplatser, tillgänglighet i form av handikappanpassning och teleslinga i kyrkolokalen.

Eftersom samtliga kyrkor i Stockholm har egna kalendarier och dessutom följer kyrkokalenderns högtider kan bokningstiderna avvika. Du gör först en intresseanmälan för kyrkobegravningen och får därefter en definitiv bekräftelse på begravningsdatumet.

 

Ringa till Lavendla Begravningsbyrå Stockholm

Vill du ha tips på kyrkor i Stockholm och/eller hjälp med bokningen inför begravningen? Du är hjärtligt välkommen att ringa till Lavendla Begravningsbyrå Stockholm. Vi finns här för dig och svarar så gärna på dina frågor om kyrklig begravning i Stockholm.

 

Tillval för en personlig kyrklig begravning

Begravningsgudstjänsten i kyrkan följer ett visst mönster men genom tillval och samtal med prästen kan den ändå bli ett väldigt personligt avsked. Lavendla hjälper dig att planera begravningen så att den blir så som du vill ha den – och i enlighet med den avlidnes önskan. Vilka tillval kan du göra för en personlig begravning i Stockholm? Du kan exempelvis välja…

  • En kyrka i Stockholm med en personlig koppling
  • En personligt dekorerad kista och/eller urna
  • Begravningsblommor i den avlidnes favoritfärger
  • Bibeltexter och psalmer den avlidne tyckte om
  • Begravningsmusik i form av en älsklingslåt

 

Begravningsgudstjänsten är öppen för alla

Tänk på att en begravningsgudstjänst alltid är öppen för alla. För en mer intim begravning i en av Stockholms kyrkor kan det därför vara en bra idé att publicera dödsannonsen efter begravningen. Då blir det lättare att kontrollera antalet gäster. Av erfarenhet kan en begravning för de närmaste innebära olika för olika personer…

 

Det här kan påverka valet av kyrka i Stockholm

Skälen till varför man föredrar en kyrka i Stockholm framför andra kan vara många, och inte så sällan är valet personligt. Det kan vara så att den avlidne och/eller man själv har en anknytning till den specifika kyrkan. Kanske att den ligger i närheten av hemmet eller att man varit en återkommande kyrkobesökare. Att man tycker kyrkan är vacker kan också spela in i valet.

Av praktiska skäl tas det ofta hänsyn till hur många sittplatser kyrkan har. Om man ska ha en stor begravning räcker det kanske inte med 100 sittplatser. Tillgängligheten i kyrkan är också viktig i många fall. Kan rullstolsburna enkelt ta sig fram och hur väl kan personer med nedsatt hörsel höra det prästen säger, finns där teleslinga? Om du inte riktigt vet vilken kyrka i Stockholm du ska välja finns vi här för rådgivning.

Tveka inte att höra av dig! Ingen fråga är för stor eller för liten för oss på Lavendla.