Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Foto: akejohan
Franciskuskapellet Foto: akejohan
Franciskuskapellet Foto: akejohan
  1. Franciskuskapellet
  2. Franciskuskapellet

Franciskuskapellet

3.4 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Franciskuskapellet i Tidaholm

Franciskuskapellet tillhör Varvs församling och ligger i Tidaholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Franciskuskapellet

3.4 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-12-18
Kapellet skapades 1972 när kyrkoherde Åke Levenstam och hans fru Karin tillsammans med kyrkans ungdom gjorde ett vägkapell av en gammal förfallen potatiskällare på Varvsbergets östsluttning. Kapellet tillägnades Franciskus av Assisi som missionerade på 1200-talet och aldrig uppförde några stora kyrkobyggnader, utan förespråkade enkelhet. På onsdagskvällar under sommaren är det aftonbön, ofta med musikinslag. Efteråt kaffeservering.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-10-19
Ett charmigt litet kapell i skogskanten. När vitsippor och violer blommar en vacker vårdag är det underbart att sitta där en stund på de bänkar som faktiskt finns.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-10-07
Det lilla Franciskuskapellet i Varv skapades 1972 i en förfallen jordkällare. Ett lite annorlunda kapell som tillägnades Franciskus av Assisi, som förespråkade enkelhet.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2012-05-29
Espa-Lars stuga är riven. Jordkällaren har blivit kapell, uppkallat efter en annan av Guds små fattiga. Kyrkans ungdom i Varvs församling inredde kapellet sommaren 1972. Åke och Karin Levenstam var byggledare. Den helige Fransciskus och Sankta Klara skulle ha trivts på sluttningen av Varvsberget.
Läs mer Läs mindre
Ulf Karlsson
Ulf Karlsson 2011-06-16
Får betraktas som en friluftskyrka,kapellet är en ´aningen klaustrofobiskt´.Det är mer som ett trädgårdsrum än ett kyrkorum,även om det inte är bland det finaste jag sett var det väl värt ett besök. Besöksdatum augusti 2009
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.