Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Ingvar Blychert
Fröjereds kyrka Foto: Ingvar Blychert
Fröjereds kyrka Foto: Ingvar Blychert
  1. Fröjereds kyrka
  2. Fröjereds kyrka

Fröjereds kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Fröjereds kyrka i Tidaholm

Fröjereds kyrka tillhör Tidaholms pastorat och ligger i Tidaholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Fröjereds kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2016-12-22
Fröjereds kyrka byggdes år 1858 och ersatte en liten medeltida kyrka, som var belägen i parken väster om prästgården. På kyrkogården finns ett bårhus, ett begravningskapell och ett järnkors. Målningen´Kristi himmelsfärd´ av Birger Sandzén från år 1907 pryder altaret. Den gamla altaruppsatsen hänger utmed södra långhusväggen och är skänkt till kyrkan år 1707 av Catharina Hård. Den gamla kyrkans predikstol är placerad vid den norra långhus- väggen. Från den gamla kyrkan finns predikstolens timglas, en medeltida primklocka och en blå mässkrud från år 1793 bevarad.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2015-12-17
En stor och ljus kyrka. Jag var här idag och kyrkan var öppen. Roligt att man har tagit vara på en hel del ifrån den gamla kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-15
Orgeln är ombyggd av Johan Niklas Söderling från Göteborg år 1861. den har åtta stämmor.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-10-26
Byggd 1858, med en ljus och luftig interiör. Särskilt trevligt är det med de gamla inventarierna; den gamla predikstolen, altaruppsatsen, läktarbröstet mm Men något märkligt att det i kyrkans beskrivning står att altartavlan är målad av Birgitta Sandzén? Den i Amerika kände västgötasonen och konstnären hette ju Birger Sandzén! Så står det också i den lilla boken om ´Kyrkorna i Tidaholms pastorat´, så jag tro att Birger Sandzén är korrekt.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.