Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Ingvar Blychert
Hömbs kyrka Foto: Ingvar Blychert
Hömbs kyrka Foto: Ingvar Blychert
  1. Hömbs kyrka
  2. Hömbs kyrka

Hömbs kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hömbs kyrka i Tidaholm

Vägkyrka i Hömbs kyrka
9 juli-13 juli 2018
kl. 14:00-18:00
Guidning och kaffe

Hömbs kyrka tillhör Tidaholms pastorat och ligger i Tidaholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Hömbs kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-09-11
När jag såg kyrkan utifrån gjorde jag mig inga förväntningar på interiören. Den ser ut som så många andra. Men när man kommer in möts man av ett överdåd, främst den makalösa predikstolen! Den har tidigare suttit över altaret och då även tjänat som altaruppsats, därav den pampiga inramningen. Sedan är det ju alla änglar i form av ljuskronor och ljusstakar som fångar mitt intresse. Altartavlan ser förhållandevis modern ut (från 1920-talet) och passar väl egentligen inte in i miljön. Det välvda målade taket är också fint men predikstolen ger den femte stjärnan!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-10-23
Kyrkan av sten med metertjocka murar är troligen delvis identisk med den romanska byggnad från 1100- eller tidigt 1200-tal, som avbildats på en teckning i Peringsköldska samlingen från 1600-talets senare hälft, men har byggts om i flera omgångar.Efter ombyggnaden på 1700-talet fick kyrkan en karolinsk prägel. Altartavlan är i s.k. triptykform - tredelad med ett fast mittparti - är målad av Sigrid Oxenstierna. Predikstolen är ett arbete från 1700-talet. Dopfunten tillkom vid renoveringen på 1930-talet. På väggen bakom dopfunten finns en madonnamålning, som skänktes av familjen von Essen,Kaflås.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-04-17
Hömbs kyrka härstammar ursprungligen från medeltiden, men p g a flera ombyggnationer har kyrkan förlorat större delen av den medeltida prägeln. Sevärd interiör!
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2013-03-22
En annolunda kyrka på insidan. Som man kan tänka sig i framtiden ett nytt besök.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-10
Orgeln är byggd år 1923 av Nordfors & Co, Lidköping och har 9 stämmor
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.