Backens prästgård Foto: Umeå stadsförs.

Backens prästgård

Backens prästgård i Umeå

I prästgården finns verksamhetslokaler och kontor. Huset från 1790 är ett av Umeås äldsta hus. Det har renoverats under 2016 och i februari 2017 flyttade församlingens personal in i huset efter sex år i andra lokaler.

Prästgårdens fasad återställs till hur den såg ut 1901 med en varm, gul färg. På baksidan har glasveranda byggts upp igen utifrån gamla foton. Invändigt har husets gamla rumsindelning återskapats, gamla dörrar återanvänts och tapetrester inspirerat tapet- och färgval. För församlingens verksamhet byggs även en ny, låg paviljong med bland annat en samlingssal.

Backens prästgård tillhör Umeå landsförsamling och ligger i Umeå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 32 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.