Ålidhemskyrkan Foto: Ålidhem

Ålidhemskyrkan

3.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ålidhemskyrkan i Umeå

Ålidhemskyrkan är byggd för att vara en ”vardagskyrka”, öppen för alla. Den blockliknande arkitekturen gör att kyrkan smälter in i bostadsområdet istället för att stå ut. Kyrkan stod klar och invigdes på Tacksägelsedagen i oktober 1973. Ansvarig arkitekt var Carl Nyrén som vann arkitekttävlingen med sitt förslag ”För alla”. Den har sedan dess byggts ut i flera omgångar.

Ålidhemskyrkan tillhör Ålidhems församling och ligger i Umeå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 282 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Ålidhemskyrkan

3.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2014-05-29
Ålidhemskyrkan ligger i ett studentområde . Är en modern kyrka med många kyrkobesökare .
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-18
Kyrkorgeln är levererad av Magnussons Orgelbyggeri i Mölnlycke och tillsammans med dopfunten placerad framtill i kyrkorummet.
Läs mer Läs mindre
Ingela Hjulfors Berg
Ingela Hjulfors Berg 2010-12-06
Ålidhemskyrkan är en modern och framåt församling där kyrkobesökare från hela världen möts, många studenter. Lisa Tegby är församlingens kyrkoherde.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.