Holmsunds kyrka Foto: Holmsund

Holmsunds kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Holmsunds kyrka i Umeå

Holmsunds kyrka byggdes 1863 av Dickson & Co i anslutning till deras sågverk i Holmsund. Den var brukskyrka fram till 1918 då Holmsund bildade egen församling. 1986 gjordes en tillbyggnad med kök och samlingssalar. Sedan dess brukas kyrkan av många olika verksamheter alla veckodagar.

Församlingssalen rymmer ca 110 personer. Den upplåtes utan kostnad för församlingsbor till dopsamkväm, bröllopsfester och minnesstunder. I köket finns porslin, en stor diskmaskin och kaffebryggare. Ingen alkoholförtäring är tillåten i församlingens lokaler.

I Holmsunds kyrka firas främst högmässor på söndagarnas gudstjänsttid kl.11, annars används kyrkan mycket till konserter och olika samlingar för gemenskap mat och fika. Varje onsdagskväll kl. 18.30 hålls vardagsmässa i kyrkans andaktsrum.

Holmsunds kyrka tillhör Holmsunds församling och ligger i Umeå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Holmsunds kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Ingela Hjulfors Berg
Ingela Hjulfors Berg 2010-12-05
En mysig träkyrka med en skön stämning som bjuder in till kontemplation.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-02
Holmsund är en sådan där kyrka som man blir glad av att gå in i!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.