Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Tegs kyrka Foto: akejohan
Tegs kyrka Foto: akejohan
  1. Tegs kyrka
  2. Tegs kyrka

Tegs kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Tegs kyrka i Umeå

Tegs kyrka är uppförd 1969 efter ritningar av Carl Hampus Bergman. Det är en modernistisk kyrka av betong, som utgör norra delen av ett byggnadskomplex med församlingslokaler i de östra och södra längorna. Kyrkorummet är närmast kvadratiskt och har ett kor mot innergården i söder. Mitt i kyrkorummet hänger en enorm ljuskrona kallad Kristi törnekrona skapad av konstnären Harald Garmland. Den är uppbyggd av oxiderad lättmetall och färgat glas.

Tegs kyrka tillhör Tegs församling och ligger i Umeå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 500 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Tegs kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-11-24
Utsidan glömmer man fort när man får se insidan! En enorm takkrona och vacker glasmosaik i altartavlan. Ljudtaket till predikstolen är i guldmosaik och dopfunten är huggen i samma material som dopaltaret och ger intrycket av en enhet. Design: Harald Garmland.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-04-13
Tegs kyrka i Umeå uppfördes 1969 efter ritningar av Carl Hampus Bergman. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök vintern 1986.
Läs mer Läs mindre
Ingela Hjulfors Berg
Ingela Hjulfors Berg 2010-10-30
En tuff kyrka med eget uttryck. En arkitektonisk fullträff.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-09-21
Spännande modern kyrka med lådliknande funkis-exteriör och interiören gör inte besökare besviken. Framförallt ljuskronan är oerhört vacker och stilren.
Läs mer Läs mindre
Erika Cyrillus
Erika Cyrillus 2010-03-10
Här har jag predikat en gång. Rymdskepp eller härdsmälta? Exteriören är spännande, men det skulle behöva snyggas upp lite. Inuti är färgerna bättre bevarade. Det nya Jerusalem - gyllene stenar. Svårt att beskriva, måste ses!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.