Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2

Skillingaryds kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Skillingaryds kyrka tillhör Skillingaryds församling och ligger i Vaggeryd

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Skillingaryds kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2019-06-23
Trevlig kyrka från 1941, ritad av Paul Boberg. Koret har en al seccomålning av konstnär Torsten Hjelm och den fina dopfunten i trä är skapad av Erik Sand. Sedan 1992 har man ett nytt altare och det verkar som antependierna då blivit överflödiga. Heder åt församlingen som tar vara på de vackra textilierna och visar upp dem på väggen under altaret.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2 2014-08-15
2013-08-09 passade jag på att uppdatera nya bilder på denna kyrka samt kapell. Kyrkan ligger mitt inne i centrala samhället och är svår att hitta i villaområdet. Däremot tillhörande kapell med kyrkogård i högvuxen tallskog utmed norra utfarten kan ingen missa. Klockstapeln är mycket annorlunda och vackert byggd framför kapellets ingång. Kyrkan är byggd 1941 och renoverad 1981. Det finns ingen tillhörande prästgård numera.Nuvarande präst är Christina Virdung. Kyrkan var låst så jag kunde inte ta bilder på interiören, men kyrkogården med kapell och en del annat fotograferade jag till hemsidan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie
Robert Winge
Läs mer om Robert