Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Badelunda kyrka Foto: Barbro Thörn
Badelunda kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Badelunda kyrka
  2. Badelunda kyrka

Badelunda kyrka

4.3 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Badelunda kyrka i Västerås

Badelunda kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Badelunda kyrka

4.3 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Anders Ström
Anders Ström 2016-02-23
Vacker medeltida landsortskyrka med inventarier från flera tider. Lägg speciellt märke till de framtagna medeltida valvmålningarna i vapenhuset, triumfkrucifixet, barockskulpturerna i Horn-Wittenbergska gravkoret.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-12-26
Badelunda kyrka uppfördes på 1200-talet. Kyrkan byggdes ut på 1300-talet och 1400-talet. Valven slogs på 1400-talet. På 1600-talet byggdes kyrkan om och blev närmare tio meter längre. I kyrkan finns ett triumfkrucifix från 1300-talet.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-12-21
Badelunda kyrka var en tingsplats. 1200-tals kyrkan har invigningskorset bakom predriksstolen bevarat som ej är så vanligt att det finns kvar.I vapenhuset finns medeltida målningar och ett gravkor med ett antal vapensköldar vid sidan av koret.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-09-06
Söt medeltida kyrka med vackert korfönster i sin enkelhet: Tre ljusstrålar från himlen ned till oss. Min söndagsskolekyrka och konfirmationskyrka 6-7 maj 1972. Prästen var Alf Karlsson, kyrkoadjunkt. (Tack för ett fantastiskt konfirmandår!)
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2012-08-05
Näktergalen i Badelunda, skrev Tomas Tranströmer. Men jag har hört att han helst gick pâ gudstjânst i Tomaskyrkan och satt under Agneta Lejdhamres predikstol. Är det hon som är näktergalen? När jag kom hit var kyrkan överfull med deltagare pâ en musikgudstjânst. Jag fick sitta pâ lâktaren. Prästen var frân Sydafrika och lârde ut hur man applâderar hemma hos henne. Vi skulle vinka. Den stilrena predikstolen âr skänkt av en klarsynt bekämpare av häxfantasier, Nicolaus Rudbeckius. Liksom sin far blev han biskop i stiftet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-12-13
En anrik kyrka i historiska bygder, med Anundshögen i grannskapet. Inte mycket förändrad genom tiderna, redan före 1200-talet kan det ha funnits en föregångare. Predikstolen av Ivar Snickare i Västerås, skänkt av biskop Rudbeckius son Nicolaus, ettt fint bildhuggeri. Vackert korfönster med glasmålning av Jan Brazda (1960) flankerad av två små skulpturer i barock, inköpta 1702 och som hört till en skingrad altaruppsats. Det Horn-Wittenbergska gravkoret är nu omgjort till ett internt kapell sedan kistorna nedsatts under korgolvet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.