Foto: Barbro Thörn
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki

Hubbo kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Beskrivning

Hubbo kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Hubbo kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

user 155708 2015-09-26
En liten fin kyrka, som skänkt mig många fina minnen. Både glädje och sorg, så som livet är.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-08-21
Hubbo kyrka uppfördes på 1300-talet. Vapenhuset byggdes på 1400-talet. I slutet av 1800-talet utsattes kyrkan för en hårdhänt restaurering, men år 1952 försökte man rätta till de största misstagen från den tidigare restaureringen. I kyrkan finns en dopfunt från 1100-talet.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2011-07-07
Strax söder om Tillberga ligger Hubbo kyrka vackert omgiven av åkrar. Det är en rektangulär gotisk salskyrka, uppförd under 1300-talet i sten. Sakristia i norr och vapenhus från 1400-talet i söder. Effektfullt tegelblindrade gavlar skänker kyrkan en egen och genuin karaktär. Klockorna från 1491 och 1669 hänger i en välproportionerad, spånklädd mycket vacker stapel från 1700-talet. Norra sidan av kyrkan är lite sotig och svart av väder och vind och behöver kalkas om. Kyrkan är normalt låst.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-03-06
Vacker och genuin 1300-talskyrka med ett förhållandevis enkelt inre. Här finns ett par intressanta skulpturer; S:t Olof och en stående Mariabild. I övrigt behagligt milda och genomtänkta färger som känns vilsamt för ögat.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna-Karin Bengtsson
Läs mer om Anna-Karin
Katarina Andersson
Läs mer om Katarina