Irsta kyrka Foto: Tom Wollecki
Irsta kyrka Foto: Barbro Thörn
Irsta kyrka Foto: Barbro Thörn
Irsta kyrka Foto: Barbro Thörn
Irsta kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Irsta kyrka
  2. Irsta kyrka
  3. Irsta kyrka
  4. Irsta kyrka
  5. Irsta kyrka

Irsta kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Irsta kyrka i Västerås

Irsta kyrka och församlingshem.

Irsta kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Irsta kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2013-12-28
Irsta kyrka uppfördes på 1200-talet. Kyrkan byggdes om på 1300-talet och 1400-talet. Vid en omfattande restaurering 1972 togs kalkmålningarna fram. I kyrkans tornrum finns en dopfunt från 1100-talet.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2013-12-19
Jag gillar verkligen den karaktäristiskt höga tornspiran som pryder kyrkan. Jag tycker också om de härligt sprudlande färgerna i gult och grönt vid predikstol, altare och altaruppsats samt det lilla målade fönstret. Ingen orgelläktare vilket för mig alltid är ett minus. På det hela taget en ljus och trevlig kyrka väl värd att besöka.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-10-21
Ny recension. Irsta kyrka ligger 5 km Ö Västerås vid gamla stockholmsvägen. Irsta kyrka tillhör de kyrkor som normalt är låsta. Vägkyrka/öppen 2-21 Juli-2012, 12-17.00. Kyrkan har med sin karaktäristiska tornspira i 200 år utgjort en igenkännande milstolpe för resenärer. Äldsta murarna är troligen från 1200-talet. Här finns intressanta rester efter medeltida kalkmålningar och ett altarskåp, tillverkat i Sverige på 1400-talet. Kyrkans norra sida behöver ses över, putsen släpper.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-08-14
Tornspiran är ovanlig och vacker. Vi åkte alltid förbi den på 1960-talet, då gamla stockholmsvägen gick precis förbi kyrkan. Altarskåpet är sevärt. Detta är min söndagsskoleavslutningskyrka, då vi blev släppta på grönbete utanför stan en solig försommarsöndag varje år. Då brukade prästen och diakonissan vara med också och leka danslekar. Själv plockade jag hellre blommor än dansade...
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-07-15
Det är sällan man ser textilarbeten utförda av församlingens (oftast) kvinnor, nämnas i uppräkningen av alla inventarier. Därför tänker jag nämna det vackra antependiet som damerna i vägkyrkan visade med berättigad stolthet. Se bild! Irsta kyrka är trevlig med en del sevärda detaljer den nyaste orgeln som står i långhuset är en av dem.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.