Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Önsta Gryta kyrka Foto: Barbro Thörn
Önsta Gryta kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Önsta Gryta kyrka
  2. Önsta Gryta kyrka

Önsta Gryta kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Önsta Gryta kyrka i Västerås

Önsta Gryta kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 250 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Önsta Gryta kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Jonas Lejon
Jonas Lejon 2015-01-07
Fin nygammal kyrka med ett roligt utegym som passar alla åldrar. Även en baksida med gungor och en rutschkana. Utegymmet är tillgängligt dynget runt och finns på framsidan till vänster om kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2013-02-27
Som en snäcka öppnar den sina glasväggar mot vardagslivet nedanför kyrkkullen. Kyrkan susar en grundton genom lägenheter och radhus, samtidigt som den lyssnar. Lego-Jesus höjer händerna till välsignelse. Pärplatte-Jesus bjuder till måltid. Barnen i området har kommit med legot och lagt pärlorna. Utomhusgymmet på kyrkbacken visar att hela kroppen räknas.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-12-18
Byggd 2007. Prästen Per Wilder kom strax efter på en idé att man borde göra något annorlunda för kyrkan. Många hjälptes åt och till påsk 2009 stod den klar, kopian av Thorvaldsens Kristusbild, gjord av c:a 30000 legobitar! Glasmålningen (altartavlan) är utförd av Mats Berge efter skiss av fadern Nils-Aron Berge. I en trappa hänger Britta Kjellgrens vackra väv, se bild. Trevligt med visningar för barnen som fick höra på orgelns olika ljud och även samlades kring dopfunten och fick lära sig om den. Nu finns också världens största pärlplatta ~450 000 pärlor att beskåda över läktaren!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.