Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Sevalla kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)

Beskrivning

Sevalla kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Sevalla kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2020-01-19
Även om Sevalla kyrka har en pampig altaruppsats så är målningen i densamma enligt mitt tycke gräsligt ful. Konstnären Holger Friberg har framställt Maria som en ful stabbig och storväxt kvinna ridande på en tunn liten åsna. Störande altartavla. Det övriga är ganska ordinärt, här finns inga gamla inventarier bevarade mer än en ram som hänger under läktaren på södra sidan. Enl uppgift ska där vara en oljemålning med sörjande kvinnor vid korset men de tycks ha gått därifrån och endast lämnat den vackra ramen. Det är nästan så man tycker synd om kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2011-10-02
Sevalla kyrka är en nyklassicistisk kyrka, uppförd åren 1817-21 till stor del med sten från de rivna murarna av en uttjänt 1300-talskyrka. Denna låg på kyrkogården ett stycke sydost om den nuvarande. Sakristia i öster och torn i väster. Kyrkan är öppen vid förättningar. Stora orgeln är från 1854 och byggd av organisten i Munktorp och är dem enda som bevarats av honom. Kyrkan har senare fått en korogel som numera används. Väder och vind har gjort kyrkans utsidor väldigt smutsiga och därför i ett stort behov av att kalkas om.
Läs mer Läs mindre
Anna Hedlund 2011-04-24
Jag gillar Sevalla kyrka, har bott i Sevalla sedan -98 och trivs väldigt bra där. Det är mysigt. Kanske Sevalla kyrka är en kyrka man måste växa upp i för att lära sig att uppskatta de små detaljerna?
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna-Karin Bengtsson
Läs mer om Anna-Karin
Katarina Andersson
Läs mer om Katarina