Skerike kyrka Foto: Barbro Thörn
Skerike kyrka Foto: Barbro Thörn
Skerike kyrka Foto: akejohan
Skerike kyrka Foto: Barbro Thörn
Skerike kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Skerike kyrka
  2. Skerike kyrka
  3. Skerike kyrka
  4. Skerike kyrka
  5. Skerike kyrka

Skerike kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Skerike kyrka i Västerås

Skerike kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Skerike kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-08-19
En gammal kyrka med anor från 1100-talet som genomgått flera renoveringar, mycket pga att hon står på lergrund och detta orsakade sprickbildningar under många år. Två gånger har man förstärkt med betongpelare och flera gånger har man gjort om inne i kyrkan.Även tornet har drabbats och byggts om, invigdes 1871. Predikstolen från 1651 har haft figurer i fälten, men dessa återfinns nu på norrväggen. Ett vackert altarskåp har numera sin plats inne i sakristian, i koret finns ett förgyllt kors med törnekrona framför korfönstrets antikglas. I övrigt, se bilder.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-12-22
Skerike kyrka uppfördes ursprungligen på 1100-talet. Tornet är något yngre. Kyrkan byggdes om under 1300-talet. Valven slogs på 1400-talet. I kyrkan finns ett altarskåp från 1400-talet och ett triumfkrucifix från slutet av 1400-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2013-02-13
Svartådalen vidgar sig som ett ymnighetshorn när man närmar sig Västerås. Inne i den vita kyrkan glittrar guldet som solljus på skarsnö i mars. Lätt att förstå att brudparen står i kö. Kyrkoherde Torvald Bergvall tar emot deltagarna med vänliga ord för var och en.
Läs mer Läs mindre
ChristianD
ChristianD 2010-04-15
En fin liten stenkyrka på landsbygden. Pittoreskt och mysigt.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.