Hem / Platser / Vingåker / Kyrkor / Österåkers kyrka
  1. Begravning

Österåkers kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har teleslinga

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Österåkers kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2010-04-07
En minst sagt ovanlig exteriör på den här kyrkan. Vore det inte för korset på krönet så skulle man nästan tro att det var ett teaterhus.Kyrkan är från 1786 med rötter i 1100-talet. Interiören är öppen och enkel och här finns en predikstol av Andreas Heysig.(Utförd 1700) Altaruppsatsen av J T Sergel är från 1788. Det senmedeltida altarskåpet som har något nyare dörrar, hänger numera på sydväggen. I hörnet snett nedom predikstolen finns en hylla, märkligt lik predikstolen, men ovanpå har tillkommit en modernare madonna som jag inte har någon uppgift om. Någon som vet?
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren 2009-06-14
Ett ljuvligt litet klassicistiskt tempel är denna kyrka som är mycket ovanlig i sitt utförande, Inredningen är mer traditionellt nyklassicistisk och kyrkan är ett intressant exempel på tidig 1800-talsarkitektur.
Läs mer Läs mindre

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Hanna Nyholm
Läs mer om Hanna
Katarina Andersson
Läs mer om Katarina