0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Alzheimerfonden

Alzheimerfonden

Lavendla juridik Alzheimerfonden Lavendla Juridik i samarbete med Alzheimerfonden

Som månadsgivare till Alzheimerfonden har du rätt till reducerade priser på Testamente och Framtidsfullmakt. Lavendla Juridiks jurister hjälper dig personligen och ser till så att allt blir juridiskt korrekt utifrån din specifika situation. Läs mer om Testamente och Framtidsfullmakt nedan.

Vill du ta del av erbjudandet så fyll i formuläret nedan så kontaktar en jurist dig. Det första samtalet är helt kostnadsfritt.

Varför bör jag skriva ett testamente?

Om du av någon anledning önskar att de arvsregler som finns enligt svensk lag inte ska följas är ett testamente nödvändigt. Ett testamente ger dig möjligheten att själv välja vem som ska ärva dina tillgångar. Om du helt saknar bröstarvingar (barn, barnbarn osv.) är det möjligt att helt fritt bestämma vad som ska hända med ditt arv. I ett scenario utan bröstarvingar är det därför fullt möjligt att testamentera all egendom till exempelvis en kompis eller en välgörenhetsorganisation.

Om du är sambo och vill att din partner efter din död ska få någonting utöver bostad och bohag är det absolut nödvändigt att skriva ett testamente. Detta eftersom sambor inte har någon lagreglad rätt till arv. När det finns särkullbarn kan ett testamente vara extra betydelsefullt, eftersom särkullbarn har rätt att få ut arv omedelbart. Läs mer om testamente via denna länk.

Skänka en del av arvet till välgörenhet

Om du vill ge en del av ditt arv till välgörenhet är det fullt möjligt, och något som är vanligt förekommande. Du måste då skriva in i ditt testamente vilken organisation du vill skänka pengarna till. Viktigt att notera är att det är ofta förmånligare att testamentera bort fastigheter till välgörenhets-organisationer av skattemässiga skäl.

Framtidsfullmakt

Om du blir på grund av sjukdom eller liknande och inte längre kan ta hand om dina vardagliga sysslor, personliga såväl som ekonomiska, så kan du genom en framtidsfullmakt redan nu utse en person som ska ansvara för att sköta dessa åtaganden åt dig. Alternativet om en framtidsfullmakt inte finns är att en god man eller förvaltare fattar beslut åt dig.

En framtidsfullmakt möjliggör för dig att välja ut en eller flera personer som du litar på för att ta hand om dig – när du själv inte är förmögen att göra det. Läs mer om framtidsfullmakt via denna länk.