Lavendla 

Begravningsbyrå Avesta

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0226 - 25 10 90 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Avesta med omnejd

Lavendla – Din lokala Begravningsbyrå i Avesta

Att ordna begravning i en tid av sorg är inte det lättaste. Inte gör det saken lättare att det kan kännas omständligt och obehagligt att behöva träffa främmande människor. Vi på Lavendla har därför gjort det möjligt att planera och boka begravning hemifrån, via vår hemsida. Boka begravningen tryggt och enkelt hos oss, våra rådgivare är aldrig mer än ett telefonsamtal bort. Vill du hellre träffas i ett hembesök så gör vi gärna det.

Välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Avesta när du behöver oss.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Avesta

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Följande kyrkor finns i Avesta: Avesta kyrka, By kyrka, Folkärna kyrka, Grytnäs kyrka, Krylbo kyrka och Möklinta kyrka

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Avesta.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Avesta

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Avesta.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Följande gravplatser finns i Avesta: Avesta kyrkogård och Grytnäs kyrkogård

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Avesta

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove
Vill du synas här? Kontakta oss