0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Skapa dödsannons online

informera nära och kära

Skapa dödsannons online

Lavendla erbjuder dig att enkelt och kostnadsfritt skapa en dödsannons online. I vårt verktyg väljer du storlek, symbol, texter samt namn. Annonsen publiceras sedan på er minnessida hos Lavendla. Tjänsten erbjuds enbart till Lavendlas kunder. Prata med din rådgivare för mer information.

1. Välj storlek

I en vanlig tidning kan man normalt välja mellan smal eller bred annons, eller som det kallas på tidningsspråk, enkelspalt eller dubbelspalt. I Lavendlas egna verktyg för att skapa en online annons, får du därför samma val, även om det inte kostar något extra.

Obs. då alla tidningar har egna format, typsnitt etc. så kan inte denna online annons du skapar i vårt verktyg, publiceras direkt i en tidning. Önskar du publicering i en tidning hjälper din rådgivare dig att ta fram en annons för den tidningens format.

2. Välj symbol

Annonsens symbol betyder mycket för många. Den symboliserar ofta den avlidens personlighet, intressen och livsstil. I vårt verktyg kan du välja mellan många olika symboler i kategorier såsom blommor, fordon, hjärtan, djur, religion, sport m.m.

3. Välj texter, namn och skicka in

Våra relationer med partners, barn och barnbarn m.m. avspeglas enligt tradition i dödsannonsen. Normalt är partnern överst, under det skrivs barn ut, och under det barnbarnen. Ibland skriver man också ut släkt och vänner underst. Men du gör precis som du tycker passar er.

I texten under namnen så ger vi dig möjlighet att informera om det praktiska kring begravningen. Vi hjälper dig på traven genom att skriva in en färdigskriven text som du enkelt kan redigera i.

När du är klar skickar du in din annons. Då kommer annonsen in på ditt ärende i vårt system och publiceras på minnessidan.


Vill du veta mer?

Tjänsten erbjuds enbart till Lavendlas kunder. Prata med din rådgivare för mer information eller fyll i formuläret till höger om du är ny kund.


Minnessidans andra funktioner

Bildspel

På minnessidan skapar vi automatiskt ett bildspel, när antalet uppladdade bilder är 5 eller fler. Bildspelet är ett uppskattat inslag på minnesstunden och skapar många minnesvärda samtalsämnen.

Gåvoinsamling

Ni väljer själva vilken minnesfond ni vill hedra. Släkt och vänner kan enkelt swisha sin gåva via minnessidan och få ett gåvobevis till sin e-post. Ni får en sammanställning på alla gåvor.

Anmälan till minnesstund

Vi kan ta emot anmälningarna till minnesstunden. De gäster som önskar närvara ringer oss eller anmäler sig genom minnessidan.


Låt kärleken leva vidare

På våra minnessidor delar släkt och vänner med sig av personliga minnen i form av hälsningar, bilder och filmer. Här finns också annonser, anmälan till minnesstund, livesändning av ceremonin, blommor och mycket mer.

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Visste du att?

Släkt och vänner ger Lavendlas minnessidor betyget 8,5 av 10.

89 %

… av besökarna läser andras hälsningar och tittar på bilder/videos.

94%

… av besökarna uppger att de kommer besöka minnessidan i framtiden.

8,5 av 10

… är betyget som Lavendla minnessidor får av släkt och vänner.

maria schubert begravningsrådgivare

Minnessidan gör begravningen mer personlig då man får återuppleva minnen från hela livet. Det blir både ett sätt för familjen att kommunicera, men även ett sätt för släkt och vänner att få visa sin omtanke och stöd. Jag rekommenderar alltid familjen att skapa en minnessida.

Maria Schubert, Begravningsrådgivare