0278 - 51 18 66 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Bollnäs

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Bollnäs

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0278 - 51 18 66 eller välj rådgivare nedan.

Din moderna begravningsbyrå i Bollnäs – Lavendla

Varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå i Bollnäs. Vi är den moderna begravningsbyrån som hjälper er med planering och utförande av begravning på ett prisvärt och tryggt sätt. Vi på Lavendla Begravningsbyrå i Bollnäs har gjort det möjligt att planera och boka begravningen på tre olika sätt. Antingen i ett möte, i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare eller online via vår hemsida. Om ni väljer det sistnämnda alternativet, dvs. att planera här, direkt på vår hemsida, blir ni givetvis kontaktade av en personlig rådgivare efteråt. Rådgivaren går då igenom era val och stämmer av så att allt är i sin ordning. Sedan har ni kontinuerlig kontakt fram till det att begravningen äger rum.

Välj det alternativ som passar just er

Känner ni er osäkra på om ni ska välja att planera i ett möte, i ett telefonmöte eller online? Det viktigaste av allt är att ni väljer det alternativ som känns rätt i magen för just er. Ni får givetvis precis samma rådgivning och service oavsett vilket val ni väljer. Den största skillnaden är att ett telefonmöte eller onlinebokning (med efterföljande rådgivning) brukar upplevas lite mer flexibelt och lättsamt av anhöriga. Dels för att ni kan göra det på en tidpunkt som passar just er. Och dels för att ni aldrig behöver stressa igenom några beslut. Eftersom hela vårt produktsortiment med kistor och blommor etc. finns tillgängligt här på hemsidan kan ni helt enkelt ta er tid att titta och fundera i lugn och ro hemifrån.

Har ni frågor om begravning eller något annat som gäller våra tjänster? Se då till att slå oss rådgivare en signal så hjälper vi er. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar ni högst upp på sidan. Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Bollnäs

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0278 - 51 18 66 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Bollnäs?

Pris för begravning i Bollnäs kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0278 - 51 18 66 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0278 - 51 18 66 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0278 - 51 18 66 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Bollnäs?

Lavendlas jurister och boutredare i Bollnäs tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0278 - 51 18 66 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0278 - 51 18 66 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Bollnäs

Bollnäs kyrka står mitt i Bollnäs och har en fantastisk interiör med utsökta takmålningar och en ljus palett i vitt och blått. Kyrkan är ett av de val man har om man vill ha en kristen begravning i Bollnäs med omnejd. Förutom Bollnäs kyrka finns ett antal kapell att välja mellan, av vilka S:t Lars kapell är ett kapell som används mycket vid begravningar.

I St. Lars kapell finns ett bårtäcke att låna i naturvit färg, men även Växbo kapell lånar ut dessa utan kostnad. Där finns fyra färger att välja mellan: blått, grönt, rött och svart, alla på naturvit bakgrund. Ett bårtäcke används på kistan istället för dekoration om man så önskar.

Borgerlig begravning i Bollnäs

S:t Lars kapell är i första hand ett kapell där man förutom begravningar i regi av den Svenska kyrkan kan anordna borgerliga begravningar i Bollnäs. Man kan även ha en begravningsceremoni i detta kapell om man tillhör något annat trossamfund. Kapellet är sparsamt inrett och har stengolv som ihop med ett varmt träslag skapar en naturlig och interiör där ljuset står i fokus. De massiva glasfönstren släpper in naturligt ljus, och får lokalen att skina.

Man kan låna ett bårtäcke i St. Lars kapell som är naturvit med röda kors runt nederkanten. I kapellet finns möjlighet att låna CD-spelare om man vill ta med en skiva med egen musik till begravningen. Om man vill anlita en musiker eller använda kyrkans musiker, kan man diskutera detta med kapellet i förväg. Då tillkommer en kostnad.

Begravningsplatser

I Bollnäs församling finns 5 kyrkogårdar. Annefors kyrkogård ligger i anslutning till Annefors kapell och erbjuder kistgravar och urngravar. Bollnäs kyrkogård är uppdelat i 3 olika delar och har kistgravar, askgravar och en minneslund. Renovering av minneslunden pågår mellan 2016-2017. Katrinebergs kyrkogård ligger vackert vid Katrinebergs kapell på en kulle vid sjön Kaxen. Detta är en av de vackraste kyrkogårdarna i församlingen och erbjuder kistgravar och urngravar.

S:t Lars kyrkogård ligger vid S:t Lars kapell. Den lugna och fridfulla begravningsplatsen i Bollnäs erbjuder en vacker och lummig viloplats i skogsmiljö. Samtliga begravningsplatser är av den traditionella modellen med slingrande grusgångar och fullvuxna träd, häckar och underbara blommor om sommaren.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Bollnäs

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove