Begravningsbyrå Danderyd
– Hos oss möts ni av omtanke och engagemang

Lavendla Begravningsbyrå Danderyd är begravningsbyrån för er som sätter stor vikt vid lättillgänglighet, trygghet och kvalitet. Att planera och anordna en begravning kan av naturliga skäl kännas mycket betungande i en tid av stor sorg. Det är mycket som skall tänkas på och många viktiga beslut som skall fattas. Det behöver dock inte vara komplicerat och omständligt att planera och boka en begravning. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Danderyd är ett modernt och lättillgängligt alternativ till traditionella begravningsbyråer. Hos oss kan du planera och boka begravningen online, när du vill och var du vill. Tack vare vår onlinebokning finns det även möjlighet att inkludera anhöriga från olika delar av landet, kanske till och med världen. För er som önskar personlig kontakt och rådgivning går det även utmärkt att kontakta oss via telefon, du når våra erfarna begravningsrådgivare på 08-22 11 01. Självklart går det även bra att träffa oss personligen på vårt kontor på Västmannagatan 3 i Stockholm. Vi kan även boka in ett hembesök hos er i Danderyd.

Hos Lavendla Begravningsbyrå Danderyd anordnar ni en begravning på era villkor. Vi finns här för er när ni behöver oss. Tillsammans skapar vi ett vackert och personligt avsked, precis som ni vill ha det.

Ring oss: 08-22 11 01  |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Västmannagatan 3, Stockholm (boka tid innan besök)

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Danderyd!

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Västmannagatan 3, Stockholm.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Danderyd

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Följande kyrkor ligger i Danderyds kommun: Danderyds kyrka, Enebykyrkan, Petruskyrkan och Sätraängskyrkan.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Danderyd

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Följande kapell ligger i Danderyds kommun: Altorps gravkapell (Djursholms gravkapell) och Djursholms kapell.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Danderyd

Följande gravplatser ligger i Danderyds kommun: Danderyds kyrkogård och Djursholms begravningsplats.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE