Lavendla 

Begravningsbyrå Ekerö

Ordna begravning
- Tryggt och enkelt

 • 1000-tals anhöriga har fått vår hjälp
 • Er personliga rådgivare hjälper er
 • Spara 3000 kr, boka på telefon/online
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå på Ekerö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö. Med oss som begravningsbyrå skapar du rätt förutsättningar för en vacker och fridfull begravningsakt. Vi arrangerar såväl borgerliga som kristna och andra religiösa begravningar. Och vi gör det på det sätt som känns bäst för just dig. I ett möte, i ett telefonmöte eller med hjälp av vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

På Lavendla Begravningsbyrå Ekerö har vi som mål att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplaneringen absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför, som ovan nämnt, välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket av våra planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan. Varma hälsningar från oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Ekerö

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Britt-Marie Flyckt Hagberg

Ekerö

“Tydlig och informativ hemsida som gör de tunga besluten lite lättare att bestämma. Kunnig och vänlig personal som hjälp oss med alla beslut trots att vi befunnit oss utomlands.”

Christina Ahlerup

Ekerö

“Utmärkt - inga förbehåll alls, jag rekommenderar verkligen detta företag. bra kontakter, lätta ha att göra med bra värd i kyrkan”

Synnöve Reisborg

Ekerö

“Jag har blivit bemött med vänlighet, omtanke, hjälpsamhet och snabba svar på alla frågor! Jag kan rekommendera Lavendla.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 21 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 21 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 27 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 27 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning på Ekerö

Traditionella, kristna begravningar sker i alla kyrkor på Ekerö på torsdagar och fredagar. Kyrkorna på Ekerö är: Ekerö kyrka, Ekebyhovskyrkan, Adelsö kyrka, Munsö kyrka och Lovö kyrka. Alla kyrkor har CD-spelare och alla kyrkor förutom Lovö kyrka har möjlighet till inkoppling av telefon/dator i ljudsystemet.

Ekerö Kyrka är församlingens huvudkyrka. Detta är en vacker kyrka med medeltida anor belägen vid Ekeröfjärdens norra strand. Kyrkan utgör med sin originella tornspira en skön syn såväl från land som från sjöss. Invändigt är kyrkan dunkelt vit och ljus med vackra valvpartier och takkronor som skapar en luftig och stämningsfull känsla.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning på Ekerö

En borgerlig begravning på Ekerö sker allt som oftast i Ekerö hembygdsgård, och här finns 80 sittplatser. Här finns tyvärr inget bårtäcke att tillgå då alla bårtäcken i Ekerö pastorat har kristna symboler. CD-spelare finns att använda i lokalen. Gäster brukar vanligtvis ta med egen utrustning om man önskar ljuduppspelning på annat sätt, exempelvis via dator eller telefon.

Ekerö hembygdsgård ger ett lantligt och luftigt intryck såväl utifrån som inifrån. Invändigt skapar det helvita taket och väggarna, tillsammans med det vackra trägolvet och de enkla fönsterna, en ljus och lättsam atmosfär.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser på Ekerö

Begravningsplatser på Ekerö finns vid Adelsö kyrkogård, Ekerö kyrkogård, Lovö kyrkogård Munsö kyrkogård samt Skogskyrkogården. Dessa kyrkogårdar erbjuder lite olika gravskick. En minneslund finns bland annat på Munsö, Adelsö och Lovö kyrkogård.

På Ekerö kyrkogård iordningställs förutom kist- och urngravplatser också askgravplatser. Denna kyrkogård huserar även gravkvarter för andra trossamfund.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Lavendla är en modern begravningsbyrå på Ekerö

På Lavendla Begravningsbyrå Ekerö vill vi att alla anhöriga som önskar delta i begravningsplaneringen, också ska få de bästa möjliga förutsättningarna för att göra detta. Med stort lugn och erfarenhet samarbetar vi i den form som du och dina anhöriga föredrar – genom fysiska möten eller över telefon. Du väljer det som känns mest rätt för just er.  Kontakta oss här på hemsidan, via mejl på [email protected] eller ring så får ni hjälp att sätta igång redan idag. Vårt telefonnummer hittar du längst upp på sidan. Varmt välkommen till oss på Lavendla, med vår hjälp blir det lättare att ordna en rofylld och vacker begravning.