Lavendla

Begravningsbyrå Ekerö

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå på Ekerö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö. Med oss som begravningsbyrå skapar du rätt förutsättningar för en vacker och fridfull begravningsakt. Vi arrangerar såväl borgerliga som kristna och andra religiösa begravningar. Och vi gör det på det sätt som känns bäst för just dig. I ett möte, i ett telefonmöte eller med hjälp av vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

På Lavendla Begravningsbyrå Ekerö har vi som mål att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga

Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför, som ovan nämnt, välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket av våra planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan. Varma hälsningar från oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö.

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning på Ekerö

Traditionella, kristna begravningar sker i alla kyrkor på Ekerö på torsdagar och fredagar. Kyrkorna på Ekerö är: Ekerö kyrka, Ekebyhovskyrkan, Adelsö kyrka, Munsö kyrka och Lovö kyrka. Alla kyrkor har CD-spelare och alla kyrkor förutom Lovö kyrka har möjlighet till inkoppling av telefon/dator i ljudsystemet.

Ekerö Kyrka är församlingens huvudkyrka. Detta är en vacker kyrka med medeltida anor belägen vid Ekeröfjärdens norra strand. Kyrkan utgör med sin originella tornspira en skön syn såväl från land som från sjöss. Invändigt är kyrkan dunkelt vit och ljus med vackra valvpartier och takkronor som skapar en luftig och stämningsfull känsla.

Få offert kyrklig begravning

Borgerlig begravning på Ekerö

En borgerlig begravning på Ekerö sker allt som oftast i Ekerö hembygdsgård, och här finns 80 sittplatser. Här finns tyvärr inget bårtäcke att tillgå då alla bårtäcken i Ekerö pastorat har kristna symboler. CD-spelare finns att använda i lokalen. Gäster brukar vanligtvis ta med egen utrustning om man önskar ljuduppspelning på annat sätt, exempelvis via dator eller telefon.

Ekerö hembygdsgård ger ett lantligt och luftigt intryck såväl utifrån som inifrån. Invändigt skapar det helvita taket och väggarna, tillsammans med det vackra trägolvet och de enkla fönsterna, en ljus och lättsam atmosfär.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Begravningsplatser på Ekerö

Begravningsplatser på Ekerö finns vid Adelsö kyrkogård, Ekerö kyrkogård, Lovö kyrkogård Munsö kyrkogård samt Skogskyrkogården. Dessa kyrkogårdar erbjuder lite olika gravskick. En minneslund finns bland annat på Munsö, Adelsö och Lovö kyrkogård.

På Ekerö kyrkogård iordningställs förutom kist- och urngravplatser också askgravplatser. Denna kyrkogård huserar även gravkvarter för andra trossamfund.

Lavendla är en modern begravningsbyrå på Ekerö

På Lavendla Begravningsbyrå Ekerö vill vi att alla anhöriga som önskar delta i begravningsplaneringen, också ska få de bästa möjliga förutsättningarna för att göra detta. Med stort lugn och erfarenhet samarbetar vi i den form som du och dina anhöriga föredrar – genom fysiska möten eller över telefon. Du väljer det som känns mest rätt för just er.  Kontakta oss här på hemsidan, via mejl på [email protected] eller ring så får ni hjälp att sätta igång redan idag. Vårt telefonnummer hittar du längst upp på sidan. Varmt välkommen till oss på Lavendla, med vår hjälp blir det lättare att ordna en rofylld och vacker begravning.

Sök begravningshjälp i Ekerö

Korta gatan 7, Solna Strand 08 - 22 11 01 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE