Lavendla 

Begravningsbyrå Ekerö

08 - 22 11 01 Bryggarvägen 110 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning på Ekerö

Traditionella, kristna begravningar sker i alla kyrkor på Ekerö på torsdagar och fredagar. Kyrkorna på Ekerö är: Ekerö kyrka, Ekebyhovskyrkan, Adelsö kyrka, Munsö kyrka och Lovö kyrka.

Alla kyrkor har CD-spelare förutom Lovö kyrka, och alla kyrkor har möjlighet till inkoppling av telefon i ljudsystemet.

Ekerö Kyrka är församlingens huvudkyrka. Detta är en vacker kyrka med medeltida anor belägen vid Ekeröfjärdens norra strand. Kyrkan utgör med sin originella tornspira en skön syn såväl från land som från sjöss. Invändigt är kyrkan dunkelt vit och ljus med vackra valvpartier och takkronor som skapar en luftig och stämningsfull känsla.

Borgerlig begravning på Ekerö

En borgerlig begravning på Ekerö sker allt som oftast i Ekerö hembygdsgård, och här finns 80 sittplatser. Här finns tyvärr inget bårtäcke att tillgå då alla bårtäcken i Ekerö pastorat har kristna symboler. CD-spelare finns att använda i lokalen. Gäster brukar vanligtvis ta med egen utrustning om man önskar ljuduppspelning på annat sätt, exempelvis via dator eller telefon.

Ekerö hembygdsgård ger ett lantligt och luftigt intryck såväl utifrån som inifrån. Invändigt skapar det helvita taket och väggarna, tillsammans med det vackra trägolvet och de enkla fönsterna, en ljus och lättsam atmosfär.

Begravningsplatser

Begravningsplatser inom Ekerö Pastorat finns vid Adelsö kyrkogård, Ekerö kyrkogård, Lovö kyrkogård, Munsö kyrkogård samt Lovö Skogskyrkogård. Dessa kyrkogårdar erbjuder olika gravskick. Det finns kist- och urngravplatser på samtliga kyrkogårdar. Minneslund och askgravlund finns på Munsö, Adelsö, Ekerö kyrkogårdar och Lovö Skogskyrkogård.

Ekerö kyrkogård huserar även gravkvarter för andra trossamfund.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Bryggarvägen 110 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå på Ekerö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö. Med oss som begravningsbyrå skapar du rätt förutsättningar för en vacker och fridfull begravningsakt. Vi arrangerar såväl borgerliga som kristna och andra religiösa begravningar. Och vi gör det på det sätt som känns bäst för just dig. I ett möte, i ett telefonmöte eller med hjälp av vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

På Lavendla Begravningsbyrå Ekerö har vi som mål att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplaneringen absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför, som ovan nämnt, välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket av våra planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan. Varma hälsningar från oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Britt-Marie Flyckt Hagberg

Ekerö

“Tydlig och informativ hemsida som gör de tunga besluten lite lättare att bestämma. Kunnig och vänlig personal som hjälp oss med alla beslut trots att vi befunnit oss utomlands.”

Christina Ahlerup

Ekerö

“Utmärkt - inga förbehåll alls, jag rekommenderar verkligen detta företag. bra kontakter, lätta ha att göra med bra värd i kyrkan”

Synnöve Reisborg

Ekerö

“Jag har blivit bemött med vänlighet, omtanke, hjälpsamhet och snabba svar på alla frågor! Jag kan rekommendera Lavendla.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Ekerö

22800 kr - totalt maxbelopp

15900 kr - kan användas till begravning

6800 kr - kan användas till gravsten

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.