Lavendla

Begravningsbyrå Enköping

Linda Myron

Jennie Espinoza

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Enköping – Lavendla

Oavsett om du vill hålla en kyrklig eller borgerlig begravning i Enköping finns många olika alternativ att välja mellan. En kyrklig begravning kan du hålla på en kyrka i staden, det finns många olika att välja bland, exempelvis Vårfrukyrkan och S:t Lars kyrka. Eftersom Enköping består av flera församlingar som tillsammans bildar Enköping pastorat finns även många andra kyrkor, fast då i andra församlingar. Kontakta oss om du vill ha ett stöd i planeringen.

Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör som vill göra det extra lätt för dig som anhörig att hålla en fin begravning i Enköping. Det kan ju vara så att du inte själv bor i staden, då kan vi hålla ett möte via telefon om du vill. Kontakta oss så kan vi komma överens om vad just du vill ha hjälp med.

Vi finns här för er.

018-410 85 99

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: S:t Olofsgatan 40, Uppsala (boka tid innan besök).

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Håll en kyrklig begravning i Enköping

En kristen begravning är för många en trygg och traditionell begravning. Denna leds av en präst och ofta är det kyrkans egna kyrkomusiker som spelar vackra musikstycken. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Enköping som kan hjälpa dig ta kontakt med kyrkor och präster i staden. Vi kan antingen hjälpa till med vissa delar, exempelvis arrangemang av fika eller musik, eller hjälpa dig genom hela processen.

Vanligtvis hålls kyrkliga begravningar i Enköping i Vårfrukyrkan eller S:t Lars kyrka. Vårfrukyrkan är oerhört gammal, en av landets äldsta och uppkom under 1100-talet. Kyrkan är otroligt vacker med sin mörka stenfasad och svartgrå tak. Dock blir det en konstrast att stiga in i kyrkan eftersom den varma och ombonade atmosfären bryter av mot den mörka arkitekturen. Inuti kyrkan dras blicken genast upp mot det vackra kupoltaket som är helt prytt med dekorativa mönster som går i gyllene färgtoner. Det är en otroligt detaljrik interiör som möter besökarna. Genom de fina fönstermålningarna strilar solljuset in i flera färger. Bänkraderna smälter in med sitt ljusbruna träslag. Vårfrukyrkan har plats för 325 sittplatser. Det är vanligt att det även finns musikanläggning i kyrkorna, om det inte är fallet kan du oftast ta med din egen musikutrustning.

En annan populär kyrka hittar du strax nordväst om centrumkärnan, S:t Lars kyrka. Denna kyrka är väldigt originell eftersom den är sammanbyggd med flera hyresbostäder. Själva kyrkorummet är modernt och ljust med bra ljusinsläpp. Salen har vackra träväggar som mjukar upp rummet och ger en mer ombonad och inbjudande känsla. På golvet ligger en röd matta som matchar fint med den rödaktiga målningen framme vid altaret. Stolarna är i ett ljust träslag och har grå stolsdynor, dessa passar också bra till det gråa golvet. I S:t Lars kyrka finns 80 platser.

Boka kyrklig begravning

Hur vill du arrangera borgerlig begravning i Enköping?

En borgerlig begravning hålls utan den Svenska kyrkan. Till skillnad från en kyrklig begravning brukar en borgerlig begravning alltså inte hållas med en präst eller i en kyrka. Istället har du möjlighet att hålla begravningsceremonin på andra platser, vanligtvis i ett begravningskapell, i en församlingslokal eller i ditt eget hem. Mitt i centrala Enköping hittar du det vackra S:t Olofs kapell, detta är ett kapell som är öppet för alla medborgare, oavsett religion eller trossamfund. Kapellet känns väldigt modernt i sin arkitektur och ligger intill stora träd.

Kanske har du andra önskemål gällande en borgerlig begravning? Om du behöver råd inför planering, arrangemang eller exempelvis anordning av fika, musik och liknande, kan du ta kontakt med oss på Lavendla, din begravningsentreprenör i Enköping.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

21 olika begravningsplatser i Enköping pastorat

I hela Enköping pastor finns totalt 21 stycken begravningsplatser och du har möjlighet att hitta vackra kyrkogårdar med både kist- och urngravar, minneslundar och askgravplatser. För dig som är intresserad av en askgravplats finns detta att hitta på flera olika kyrkogårdar inom pastoratet. Även fina minneslundar finns i Enköping. Som din begravningsbyrå i Enköping kan vi på Lavendla hjälpa dig hitta en fin och lämplig begravningsplats.

Sök begravningshjälp i Enköping

S:t Olofsgatan 40, Uppsala (boka tid innan besök) 018-410 85 99 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE