Lavendla 

Begravningsbyrå Enköping

Ordna begravning
- Tryggt och enkelt

 • Er personliga rådgivare hjälper er
 • 1000-tals anhöriga har fått vår hjälp
 • Rådgivning i möte, online & telefon
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Enköping – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Enköping. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Enköping.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Enköping

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Lisbeth Öst Nordström

Enköping

“Vi (jag och min man) kan rekommendera Lavendla till både vänner, släktingar och bekanta.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Susiette Demant

För Susiette är det viktigt att verkligen ta tillvara på livet. Det gör hon genom att försöka vara i nuet - i det lilla - och genom att vara tillsammans med människor hon tycker mycket om. Susiette har arbetat som begravningsrådgivare i 17 år och arbetar numera också som borgerlig begravningsförrättare. En roll som passar henne mycket väl tack vare hennes jordnära personlighet och lugn.

Jennie Espinoza

Dans har alltid varit en stor del av Jennies liv. Under de senaste småbarnsåren har salsaklubben dock bytts ut mot det betydligt mer barnvänliga vardagsrumsgolvet. När Jennie inte jobbar eller dansar umgås hon gärna med sin man och sina barn. Under vintern blir det en hel del skridskoutflykter. Sommaren bjuder istället på klassiskt häng vid badplatsen.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 21 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 21 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 27 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 27 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Håll en kyrklig begravning i Enköping

En kristen begravning är för många en trygg och traditionell begravning. Denna leds av en präst och ofta är det kyrkans egna kyrkomusiker som spelar vackra musikstycken. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Enköping som kan hjälpa dig ta kontakt med kyrkor och präster i staden. Vi kan antingen hjälpa till med vissa delar, exempelvis arrangemang av fika eller musik, eller hjälpa dig genom hela processen.

Vanligtvis hålls kyrkliga begravningar i Enköping i Vårfrukyrkan eller S:t Lars kyrka. Vårfrukyrkan är oerhört gammal, en av landets äldsta och uppkom under 1100-talet. Kyrkan är otroligt vacker med sin mörka stenfasad och svartgrå tak. Dock blir det en konstrast att stiga in i kyrkan eftersom den varma och ombonade atmosfären bryter av mot den mörka arkitekturen. Inuti kyrkan dras blicken genast upp mot det vackra kupoltaket som är helt prytt med dekorativa mönster som går i gyllene färgtoner. Det är en otroligt detaljrik interiör som möter besökarna. Genom de fina fönstermålningarna strilar solljuset in i flera färger. Bänkraderna smälter in med sitt ljusbruna träslag. Vårfrukyrkan har plats för 325 sittplatser. Det är vanligt att det även finns musikanläggning i kyrkorna, om det inte är fallet kan du oftast ta med din egen musikutrustning.

En annan populär kyrka hittar du strax nordväst om centrumkärnan, S:t Lars kyrka. Denna kyrka är väldigt originell eftersom den är sammanbyggd med flera hyresbostäder. Själva kyrkorummet är modernt och ljust med bra ljusinsläpp. Salen har vackra träväggar som mjukar upp rummet och ger en mer ombonad och inbjudande känsla. På golvet ligger en röd matta som matchar fint med den rödaktiga målningen framme vid altaret. Stolarna är i ett ljust träslag och har grå stolsdynor, dessa passar också bra till det gråa golvet. I S:t Lars kyrka finns 80 platser.

Borgerlig begravning i Enköping

En borgerlig begravning hålls utan den Svenska kyrkan. Till skillnad från en kyrklig begravning brukar en borgerlig begravning alltså inte hållas med en präst eller i en kyrka. Istället har du möjlighet att hålla begravningsceremonin på andra platser, vanligtvis i ett begravningskapell, i en församlingslokal eller i ditt eget hem. Mitt i centrala Enköping hittar du det vackra S:t Olofs kapell, detta är ett kapell som är öppet för alla medborgare, oavsett religion eller trossamfund. Kapellet känns väldigt modernt i sin arkitektur och ligger intill stora träd.

Kanske har du andra önskemål gällande en borgerlig begravning? Om du behöver råd inför planering, arrangemang eller exempelvis anordning av fika, musik och liknande, kan du ta kontakt med oss på Lavendla, din begravningsentreprenör i Enköping.

Begravningsplatser

I hela Enköping pastor finns totalt 21 stycken begravningsplatser och du har möjlighet att hitta vackra kyrkogårdar med både kist- och urngravar, minneslundar och askgravplatser. För dig som är intresserad av en askgravplats finns detta att hitta på flera olika kyrkogårdar inom pastoratet. Även fina minneslundar finns i Enköping. Som din begravningsbyrå i Enköping kan vi på Lavendla hjälpa dig hitta en fin och lämplig begravningsplats.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Enköping hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.