Lavendla 

Begravningsbyrå Enköping

018-410 85 99 Kungsgatan 25, Enköping (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Anna-Karin Bengtsson

Läs mer om Anna-Karin

Maria Hedman

Läs mer om Maria

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Enköping

En kristen begravning är för många en trygg och traditionell begravning. Denna leds av en präst och ofta är det kyrkans egna kyrkomusiker som spelar vackra musikstycken. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Enköping som kan hjälpa dig ta kontakt med kyrkor och präster i staden. Vi kan antingen hjälpa till med vissa delar, exempelvis arrangemang av fika eller musik, eller hjälpa dig genom hela processen.

Vanligtvis hålls kyrkliga begravningar i Enköping i Vårfrukyrkan eller S:t Lars kyrka. Vårfrukyrkan är oerhört gammal, en av landets äldsta och uppkom under 1100-talet. Kyrkan är otroligt vacker med sin mörka stenfasad och svartgrå tak. Dock blir det en konstrast att stiga in i kyrkan eftersom den varma och ombonade atmosfären bryter av mot den mörka arkitekturen. Inuti kyrkan dras blicken genast upp mot det vackra kupoltaket som är helt prytt med dekorativa mönster som går i gyllene färgtoner. Det är en otroligt detaljrik interiör som möter besökarna. Genom de fina fönstermålningarna strilar solljuset in i flera färger. Bänkraderna smälter in med sitt ljusbruna träslag. Vårfrukyrkan har plats för 325 sittplatser. Det är vanligt att det även finns musikanläggning i kyrkorna, om det inte är fallet kan du oftast ta med din egen musikutrustning.

En annan populär kyrka hittar du strax nordväst om centrumkärnan, S:t Lars kyrka. Denna kyrka är väldigt originell eftersom den är sammanbyggd med flera hyresbostäder. Själva kyrkorummet är modernt och ljust med bra ljusinsläpp. Salen har vackra träväggar som mjukar upp rummet och ger en mer ombonad och inbjudande känsla. På golvet ligger en röd matta som matchar fint med den rödaktiga målningen framme vid altaret. Stolarna är i ett ljust träslag och har grå stolsdynor, dessa passar också bra till det gråa golvet. I S:t Lars kyrka finns 80 platser.

Borgerlig begravning i Enköping

En borgerlig begravning hålls utan den Svenska kyrkan. Till skillnad från en kyrklig begravning brukar en borgerlig begravning alltså inte hållas med en präst eller i en kyrka. Istället har du möjlighet att hålla begravningsceremonin på andra platser, vanligtvis i ett begravningskapell, i en församlingslokal eller i ditt eget hem. Mitt i centrala Enköping hittar du det vackra S:t Olofs kapell, detta är ett kapell som är öppet för alla medborgare, oavsett religion eller trossamfund. Kapellet känns väldigt modernt i sin arkitektur och ligger intill stora träd.

Kanske har du andra önskemål gällande en borgerlig begravning? Om du behöver råd inför planering, arrangemang eller exempelvis anordning av fika, musik och liknande, kan du ta kontakt med oss på Lavendla, din begravningsentreprenör i Enköping.

Begravningsplatser

I hela Enköping pastor finns totalt 21 stycken begravningsplatser och du har möjlighet att hitta vackra kyrkogårdar med både kist- och urngravar, minneslundar och askgravplatser. För dig som är intresserad av en askgravplats finns detta att hitta på flera olika kyrkogårdar inom pastoratet. Även fina minneslundar finns i Enköping. Som din begravningsbyrå i Enköping kan vi på Lavendla hjälpa dig hitta en fin och lämplig begravningsplats.

Kungsgatan 25, Enköping (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Enköping – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Enköping. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Enköping.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Lisbeth Öst Nordström

Enköping

“Vi (jag och min man) kan rekommendera Lavendla till både vänner, släktingar och bekanta.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Enköping

22800 kr - totalt maxbelopp

16800 kr - kan användas till begravning

5500 kr - kan användas till gravsten

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.