rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Enköping

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Enköping – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Enköping. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Enköping.

begravningsbyrå enköping möte

Vi hjälper dig med begravning i Enköping

Kontakta oss

Ring oss på 018-410 85 99 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Enköping

Lavendla begravningsbyrå i Enköping hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Enköping

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Enköping

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Enköping

En kristen begravning är för många en trygg och traditionell begravning. Denna leds av en präst och ofta är det kyrkans egna kyrkomusiker som spelar vackra musikstycken. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Enköping som kan hjälpa dig ta kontakt med kyrkor och präster i staden. Vi kan antingen hjälpa till med vissa delar, exempelvis arrangemang av fika eller musik, eller hjälpa dig genom hela processen.

Vanligtvis hålls kyrkliga begravningar i Enköping i Vårfrukyrkan eller S:t Lars kyrka. Vårfrukyrkan är oerhört gammal, en av landets äldsta och uppkom under 1100-talet. Kyrkan är otroligt vacker med sin mörka stenfasad och svartgrå tak. Dock blir det en konstrast att stiga in i kyrkan eftersom den varma och ombonade atmosfären bryter av mot den mörka arkitekturen. Inuti kyrkan dras blicken genast upp mot det vackra kupoltaket som är helt prytt med dekorativa mönster som går i gyllene färgtoner. Det är en otroligt detaljrik interiör som möter besökarna. Genom de fina fönstermålningarna strilar solljuset in i flera färger. Bänkraderna smälter in med sitt ljusbruna träslag. Vårfrukyrkan har plats för 325 sittplatser. Det är vanligt att det även finns musikanläggning i kyrkorna, om det inte är fallet kan du oftast ta med din egen musikutrustning.

En annan populär kyrka hittar du strax nordväst om centrumkärnan, S:t Lars kyrka. Denna kyrka är väldigt originell eftersom den är sammanbyggd med flera hyresbostäder. Själva kyrkorummet är modernt och ljust med bra ljusinsläpp. Salen har vackra träväggar som mjukar upp rummet och ger en mer ombonad och inbjudande känsla. På golvet ligger en röd matta som matchar fint med den rödaktiga målningen framme vid altaret. Stolarna är i ett ljust träslag och har grå stolsdynor, dessa passar också bra till det gråa golvet. I S:t Lars kyrka finns 80 platser.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Enköping

En borgerlig begravning hålls utan den Svenska kyrkan. Till skillnad från en kyrklig begravning brukar en borgerlig begravning alltså inte hållas med en präst eller i en kyrka. Istället har du möjlighet att hålla begravningsceremonin på andra platser, vanligtvis i ett begravningskapell, i en församlingslokal eller i ditt eget hem. Mitt i centrala Enköping hittar du det vackra S:t Olofs kapell, detta är ett kapell som är öppet för alla medborgare, oavsett religion eller trossamfund. Kapellet känns väldigt modernt i sin arkitektur och ligger intill stora träd.

Kanske har du andra önskemål gällande en borgerlig begravning? Om du behöver råd inför planering, arrangemang eller exempelvis anordning av fika, musik och liknande, kan du ta kontakt med oss på Lavendla, din begravningsentreprenör i Enköping.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I hela Enköping pastor finns totalt 21 stycken begravningsplatser och du har möjlighet att hitta vackra kyrkogårdar med både kist- och urngravar, minneslundar och askgravplatser. För dig som är intresserad av en askgravplats finns detta att hitta på flera olika kyrkogårdar inom pastoratet. Även fina minneslundar finns i Enköping. Som din begravningsbyrå i Enköping kan vi på Lavendla hjälpa dig hitta en fin och lämplig begravningsplats.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Enköping

Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne