0171-46 80 77 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Enköping

Kontakta oss

  • 0171-46 80 77
  • Kyrkogatan 7, Enköping (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Enköping

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0171-46 80 77 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå i Enköping – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Enköping. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Enköping.

begravningsbyrå enköping möte

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Enköping

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0171-46 80 77 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Enköping?

Pris för begravning i Enköping kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0171-46 80 77 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0171-46 80 77 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0171-46 80 77 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Enköping?

Lavendlas jurister och boutredare i Enköping tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0171-46 80 77 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0171-46 80 77 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Enköping

En kristen begravning är för många en trygg och traditionell begravning. Denna leds av en präst och ofta är det kyrkans egna kyrkomusiker som spelar vackra musikstycken. Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Enköping som kan hjälpa dig ta kontakt med kyrkor och präster i staden. Vi kan antingen hjälpa till med vissa delar, exempelvis arrangemang av fika eller musik, eller hjälpa dig genom hela processen.

Vanligtvis hålls kyrkliga begravningar i Enköping i Vårfrukyrkan eller S:t Lars kyrka. Vårfrukyrkan är oerhört gammal, en av landets äldsta och uppkom under 1100-talet. Kyrkan är otroligt vacker med sin mörka stenfasad och svartgrå tak. Dock blir det en konstrast att stiga in i kyrkan eftersom den varma och ombonade atmosfären bryter av mot den mörka arkitekturen. Inuti kyrkan dras blicken genast upp mot det vackra kupoltaket som är helt prytt med dekorativa mönster som går i gyllene färgtoner. Det är en otroligt detaljrik interiör som möter besökarna. Genom de fina fönstermålningarna strilar solljuset in i flera färger. Bänkraderna smälter in med sitt ljusbruna träslag. Vårfrukyrkan har plats för 325 sittplatser. Det är vanligt att det även finns musikanläggning i kyrkorna, om det inte är fallet kan du oftast ta med din egen musikutrustning.

En annan populär kyrka hittar du strax nordväst om centrumkärnan, S:t Lars kyrka. Denna kyrka är väldigt originell eftersom den är sammanbyggd med flera hyresbostäder. Själva kyrkorummet är modernt och ljust med bra ljusinsläpp. Salen har vackra träväggar som mjukar upp rummet och ger en mer ombonad och inbjudande känsla. På golvet ligger en röd matta som matchar fint med den rödaktiga målningen framme vid altaret. Stolarna är i ett ljust träslag och har grå stolsdynor, dessa passar också bra till det gråa golvet. I S:t Lars kyrka finns 80 platser.

Borgerlig begravning i Enköping

En borgerlig begravning hålls utan den Svenska kyrkan. Till skillnad från en kyrklig begravning brukar en borgerlig begravning alltså inte hållas med en präst eller i en kyrka. Istället har du möjlighet att hålla begravningsceremonin på andra platser, vanligtvis i ett begravningskapell, i en församlingslokal eller i ditt eget hem. Mitt i centrala Enköping hittar du det vackra S:t Olofs kapell, detta är ett kapell som är öppet för alla medborgare, oavsett religion eller trossamfund. Kapellet känns väldigt modernt i sin arkitektur och ligger intill stora träd.

Kanske har du andra önskemål gällande en borgerlig begravning? Om du behöver råd inför planering, arrangemang eller exempelvis anordning av fika, musik och liknande, kan du ta kontakt med oss på Lavendla, din begravningsentreprenör i Enköping.

Begravningsplatser

I hela Enköping pastor finns totalt 21 stycken begravningsplatser och du har möjlighet att hitta vackra kyrkogårdar med både kist- och urngravar, minneslundar och askgravplatser. För dig som är intresserad av en askgravplats finns detta att hitta på flera olika kyrkogårdar inom pastoratet. Även fina minneslundar finns i Enköping. Som din begravningsbyrå i Enköping kan vi på Lavendla hjälpa dig hitta en fin och lämplig begravningsplats.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Enköping

Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne