016-551 24 22 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Eskilstuna

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Eskilstuna

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 016-551 24 22 eller välj rådgivare nedan.

Engagerad och personlig begravningsbyrå i Eskilstuna

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Eskilstuna! För oss är det viktigt att du som anhörig kan planera begravningen i en miljö där du känner dig trygg och bekväm. För många innebär det att vara hemma, medan det för andra innebär att träffa oss. Givetvis finns vi också till hands per telefon. Oavsett hur ni vill göra så finns er personliga kontaktperson med er hela vägen och hjälper er.

Vackra begravningar i Eskilstuna

Vårt mål är att hjälpa anhöriga genom att skapa vackra avsked. Oavsett om du vill ha begravningen i en kyrka med präst eller med en borgerlig officiant i ett begravningskapell ser vi till att det blir ett fint och personligt tillfälle. Kanske vill du inte ha en ceremoni alls eller ordna den enligt en annan religion? Självklart hjälper vi dig med det också. Tveka inte att ta upp specifika önskemål med oss, vi försöker i största möjliga mån uppfylla alla önskemål. Hos oss är inget uppdrag för litet eller för stort och det finns inga dumma frågor.

Med Lavendla Begravningsbyrå Eskilstuna kan du planera och boka begravningen enkelt och tryggt, på dina villkor. Vi är verksamma i hela Södermanland, från Eskilstuna i norr till Nyköping i söder. Hör av dig till oss med frågor och funderingar!

begravningsbyrå eskilstuna möte

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Eskilstuna

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 016-551 24 22 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Eskilstuna?

Pris för begravning i Eskilstuna kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 016-551 24 22 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 016-551 24 22 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 016-551 24 22 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Eskilstuna?

Lavendlas jurister och boutredare i Eskilstuna tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 016-551 24 22 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 016-551 24 22 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Eskilstuna

Lavendla Begravningsbyrå hjälper dig ordna begravning i en av Eskilstunas vackra kyrkor. Bland andra den centralt belägna Klosters kyrka. I kommunen finns även Ansgarskyrkan, Fors kyrka, Klosters kyrka, S:t Andreas kyrka, S:t Pauli kyrka och Tomaskyrkan. Kristlig begravning innebär att den lokala församlingens präst ger en traditionsenlig ceremoni enligt Svenska kyrkans ordning. Det traditionella och minnesvärda sättet att hedra en avliden innefattar bland annat ett griftetal som ger personlig prägel.

Borgerlig begravning i Eskilstuna

För dig som vill ha en mindre religiös begravning eller utesluta andliga inslag helt är borgerlig begravning bäst. De hålls oftast i någon av Eskilstunas vackra begravningskapell. Lavendla Begravningsbyrå tilldelar dig en borgerlig officiant som hjälper till att utforma ceremonin. Ett exempel är naturnära Sankt Eskils kapell. Vid Jordbegravningar används Ljusets kapell, med plats för 110 personer. Till andra begravningskapell i Eskilstuna kommun hör Hällby Skogskapell, Värhulta kapell och Sankt Olofs begravningskapell.

Begravningsplatser

Klosterkyrkogården och S:t Eskils kyrkogård (på bilden) i Eskilstuna församling erbjuder olika typer av gravsättning. De har plats för kistgrav, urngrav, askgravlund, minneslund och muslimska gravkvarter. Andra gravplatser i Eskilstuna kommun är Husby-Rekarne kyrkogård, Hällby skogskyrkogård, Kyrkogården i Torshälla församling och Näshulta kyrkogård.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Eskilstuna

Jennie Sparén

Jennie Sparén

Sångerska
Läs mer om Jennie