Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Eskilstuna

Kontakta oss

Engagerad och personlig begravningsbyrå i Eskilstuna

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Eskilstuna! För oss är det viktigt att du som anhörig kan planera begravningen i en miljö där du känner dig trygg och bekväm. För många innebär det att vara hemma, medan det för andra innebär att träffa oss. Givetvis finns vi också till hands per telefon. Oavsett hur ni vill göra så finns er personliga kontaktperson med er hela vägen och hjälper er.

Vackra begravningar i Eskilstuna

Vårt mål är att hjälpa anhöriga genom att skapa vackra avsked. Oavsett om du vill ha begravningen i en kyrka med präst eller med en borgerlig officiant i ett begravningskapell ser vi till att det blir ett fint och personligt tillfälle. Kanske vill du inte ha en ceremoni alls eller ordna den enligt en annan religion? Självklart hjälper vi dig med det också. Tveka inte att ta upp specifika önskemål med oss, vi försöker i största möjliga mån uppfylla alla önskemål. Hos oss är inget uppdrag för litet eller för stort och det finns inga dumma frågor.

Med Lavendla Begravningsbyrå Eskilstuna kan du planera och boka begravningen enkelt och tryggt, på dina villkor. Vi är verksamma i hela Södermanland, från Eskilstuna i norr till Nyköping i söder. Hör av dig till oss med frågor och funderingar!

begravningsbyrå eskilstuna möte

Vi hjälper dig med begravning i Eskilstuna

Kontakta oss

Ring oss på 016-551 24 22 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Eskilstuna

Lavendla begravningsbyrå i Eskilstuna hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Eskilstuna

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Eskilstuna

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Eskilstuna

Lavendla Begravningsbyrå hjälper dig ordna begravning i en av Eskilstunas vackra kyrkor. Bland andra den centralt belägna Klosters kyrka. I kommunen finns även Ansgarskyrkan, Fors kyrka, Klosters kyrka, S:t Andreas kyrka, S:t Pauli kyrka och Tomaskyrkan. Kristlig begravning innebär att den lokala församlingens präst ger en traditionsenlig ceremoni enligt Svenska kyrkans ordning. Det traditionella och minnesvärda sättet att hedra en avliden innefattar bland annat ett griftetal som ger personlig prägel.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Eskilstuna

För dig som vill ha en mindre religiös begravning eller utesluta andliga inslag helt är borgerlig begravning bäst. De hålls oftast i någon av Eskilstunas vackra begravningskapell. Lavendla Begravningsbyrå tilldelar dig en borgerlig officiant som hjälper till att utforma ceremonin. Ett exempel är naturnära Sankt Eskils kapell. Vid Jordbegravningar används Ljusets kapell, med plats för 110 personer. Till andra begravningskapell i Eskilstuna kommun hör Hällby Skogskapell, Värhulta kapell och Sankt Olofs begravningskapell.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Klosterkyrkogården och S:t Eskils kyrkogård (på bilden) i Eskilstuna församling erbjuder olika typer av gravsättning. De har plats för kistgrav, urngrav, askgravlund, minneslund och muslimska gravkvarter. Andra gravplatser i Eskilstuna kommun är Husby-Rekarne kyrkogård, Hällby skogskyrkogård, Kyrkogården i Torshälla församling och Näshulta kyrkogård.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Eskilstuna

Jennie Sparén

Jennie Sparén

Sångerska
Läs mer om Jennie