Lavendla

Begravningsbyrå Falkenberg

Lavendla Begravningsbyrå P. Gårdell

Peter Gårdell

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

En hjälpande begravningsbyrå i Falkenberg

Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg.

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Falkenberg

För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Falkenberg finns många möjligheter. I Falkenberg finns ett pastorat med fyra stycken kyrkor; Falkenbergs kyrka som är belägen i den centrala delen av staden, S:t Laurentii som ligger vackert i gamla stan, Hertings kyrka som är belägen i Herting-området och Skrea kyrka som du hittar i Skrea. En kyrklig begravning är vad man vanligtvis håller om den avlidne var med i Svenska kyrkan. Denna typ av begravning går i kristendomens tecken och leds av en präst. Prästen följer alltid samma ordning när det kommer till ritualer och böner men självklart finns det utrymme för dig som anhörig att komma med förslag gällande dikter och musikstycken.

En av de mest populära och också centrala kyrkorna i Falkenberg är alltså Falkenbergs kyrka. Kyrkan är otroligt iögonfallande med sin nygotiska stil och invigdes i slutet av 1800-talet. Den vackra fasaden i grovt huggna granitblock ger kyrkan ett robust och pampigt utseende. Invändigt känns atmosfären varm och inbjudande och det naturliga solljuset skiner in genom vackra fönster. Själva salen är ljus med vita väggar och tak och bänkraderna matchar fint i ljusmålat trä.

S:t Laurentii är en annan populär och gammal kyrka som står ut med sin fantastiska interiör. Inuti den vita stenkyrkan välkomnas du med en ljus atmosfär. De vita väggarna bryts av fint mot det blåmålade taket. När du vänder blicken uppåt ser du de vackra målningarna. Det hänger även vackra skepp från taket och salen pryds av tjusiga guldornament. Bänkraderna matchar taket med sin himmelsblå färg.

Om du är intresserad över att hålla en kyrklig begravning i Falkenberg i någon av dessa kyrkor kan vi på Lavendla hjälpa dig med alla arrangemang. Du kan kontakta oss redan idag via nätet eller på telefon.

Boka kyrklig begravning

En minnesvärd och vacker borgerlig begravning i Falkenberg

En borgerlig begravning anordnar man oftast om den avlidne inte är medlem i svenska kyrkan, men även medlemmar har rätt till en borgerlig begravning om denne vill detta. Att hålla en borgerlig begravning ger många friheter och möjligheter, särskilt när det kommer till själva platsen för begravningsceremonin. Eftersom det inte är en präst som håller i begravningen kan begravningsförrättaren vara en familjemedlem eller en vän. Du kan även välja att hålla en borgerlig begravningsceremoni på valfri plats, det måste inte vara i ett begravningskapell. I Falkenberg är det dock vanligast att de borgerliga begravningarna hålls i Skogskapellet på Skogskyrkogården. Själva kyrkogården är den största i hela staden och är belägen i stadens östra sida, ett stenkast från Ätran.

Skogskapellet är ett relativt litet men har ändå plats för cirka 65 personer. Rummet är ljust med vita väggar och ett ljust golv. Takets blågrå färg bryter av med en fin konstrast och ger Skogskapellet en inbjudande och ombonad känsla. Taket matchar dessutom väldigt snyggt tillsammans med stolarna som har stolsdynor i liknande färg. Även om rummet är ganska litet känns det stort tack vare de stora fönstren som låter solljuset skina in. För dig som vill anordna en borgerlig begravning här finns det möjlighet att låna musikanläggning för CD-skivor och mobiltelefon. Här kan du också få låna bårtäcke.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Olika begravningsplatser i Falkenberg

I Falkenberg finns olika begravningsplatser, både mer centralt i staden och lite utanför. Den största kyrkogården är Skogskyrkogården, belägen i stadens östra sida. Här gjordes den första gravsättningen år 1942. Här finns flera gravkvarter med både urngravar, kistgravar, minneslund och askgravlund. Intill kyrkogården ligger även Skogskapellet som vi nämnde ovan.

En annan stor kyrkogård i staden är Kapellkyrkogården, en något äldre kyrkogård som togs i bruk under slutet av 1800-talet. Kyrkogården är centralt belägen i Falkenberg, alldeles intill Ätran och i närheten av Falkenberg Skogskyrkogård. Här finns också kist- och urngravar samt en minneslund. Dock hittar du askgravplatsen på Skogskyrkogården.

Sök begravningshjälp i Falkenberg

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE