0346 - 21 67 09 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Falkenberg

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0346 - 21 67 09 eller välj rådgivare nedan.

En hjälpande begravningsbyrå i Falkenberg

Hej och varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Falkenberg

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0346 - 21 67 09 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Falkenberg?

Pris för begravning i Falkenberg kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0346 - 21 67 09 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0346 - 21 67 09 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0346 - 21 67 09 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Falkenberg?

Lavendlas jurister och boutredare i Falkenberg tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0346 - 21 67 09 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0346 - 21 67 09 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Falkenberg

För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Falkenberg finns många möjligheter. I Falkenberg finns ett pastorat med fyra stycken kyrkor; Falkenbergs kyrka som är belägen i den centrala delen av staden, S:t Laurentii som ligger vackert i gamla stan, Hertings kyrka som är belägen i Herting-området och Skrea kyrka som du hittar i Skrea. En kyrklig begravning är vad man vanligtvis håller om den avlidne var med i Svenska kyrkan. Denna typ av begravning går i kristendomens tecken och leds av en präst. Prästen följer alltid samma ordning när det kommer till ritualer och böner men självklart finns det utrymme för dig som anhörig att komma med förslag gällande dikter och musikstycken.

En av de mest populära och också centrala kyrkorna i Falkenberg är alltså Falkenbergs kyrka. Kyrkan är otroligt iögonfallande med sin nygotiska stil och invigdes i slutet av 1800-talet. Den vackra fasaden i grovt huggna granitblock ger kyrkan ett robust och pampigt utseende. Invändigt känns atmosfären varm och inbjudande och det naturliga solljuset skiner in genom vackra fönster. Själva salen är ljus med vita väggar och tak och bänkraderna matchar fint i ljusmålat trä.

S:t Laurentii är en annan populär och gammal kyrka som står ut med sin fantastiska interiör. Inuti den vita stenkyrkan välkomnas du med en ljus atmosfär. De vita väggarna bryts av fint mot det blåmålade taket. När du vänder blicken uppåt ser du de vackra målningarna. Det hänger även vackra skepp från taket och salen pryds av tjusiga guldornament. Bänkraderna matchar taket med sin himmelsblå färg.

Om du är intresserad över att hålla en kyrklig begravning i Falkenberg i någon av dessa kyrkor kan vi på Lavendla hjälpa dig med alla arrangemang. Du kan kontakta oss redan idag via nätet eller på telefon.

Borgerlig begravning i Falkenberg

En borgerlig begravning anordnar man oftast om den avlidne inte är medlem i svenska kyrkan, men även medlemmar har rätt till en borgerlig begravning om denne vill detta. Att hålla en borgerlig begravning ger många friheter och möjligheter, särskilt när det kommer till själva platsen för begravningsceremonin. Eftersom det inte är en präst som håller i begravningen kan begravningsförrättaren vara en familjemedlem eller en vän. Du kan även välja att hålla en borgerlig begravningsceremoni på valfri plats, det måste inte vara i ett begravningskapell. I Falkenberg är det dock vanligast att de borgerliga begravningarna hålls i Skogskapellet på Skogskyrkogården. Själva kyrkogården är den största i hela staden och är belägen i stadens östra sida, ett stenkast från Ätran.

Skogskapellet är ett relativt litet men har ändå plats för cirka 65 personer. Rummet är ljust med vita väggar och ett ljust golv. Takets blågrå färg bryter av med en fin konstrast och ger Skogskapellet en inbjudande och ombonad känsla. Taket matchar dessutom väldigt snyggt tillsammans med stolarna som har stolsdynor i liknande färg. Även om rummet är ganska litet känns det stort tack vare de stora fönstren som låter solljuset skina in. För dig som vill anordna en borgerlig begravning här finns det möjlighet att låna musikanläggning för CD-skivor och mobiltelefon. Här kan du också få låna bårtäcke.

Begravningsplatser

I Falkenberg finns olika begravningsplatser, både mer centralt i staden och lite utanför. Den största kyrkogården är Skogskyrkogården, belägen i stadens östra sida. Här gjordes den första gravsättningen år 1942. Här finns flera gravkvarter med både urngravar, kistgravar, minneslund och askgravlund. Intill kyrkogården ligger även Skogskapellet som vi nämnde ovan.

En annan stor kyrkogård i staden är Kapellkyrkogården, en något äldre kyrkogård som togs i bruk under slutet av 1800-talet. Kyrkogården är centralt belägen i Falkenberg, alldeles intill Ätran och i närheten av Falkenberg Skogskyrkogård. Här finns också kist- och urngravar samt en minneslund. Dock hittar du askgravplatsen på Skogskyrkogården.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Falkenberg

Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna