Lavendla 

Begravningsbyrå Falkenberg

0346 - 21 67 09 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Anna Jönsson

Läs mer om Anna

Marie Sandström

Läs mer om Marie

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Falkenberg

För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Falkenberg finns många möjligheter. I Falkenberg finns ett pastorat med fyra stycken kyrkor; Falkenbergs kyrka som är belägen i den centrala delen av staden, S:t Laurentii som ligger vackert i gamla stan, Hertings kyrka som är belägen i Herting-området och Skrea kyrka som du hittar i Skrea. En kyrklig begravning är vad man vanligtvis håller om den avlidne var med i Svenska kyrkan. Denna typ av begravning går i kristendomens tecken och leds av en präst. Prästen följer alltid samma ordning när det kommer till ritualer och böner men självklart finns det utrymme för dig som anhörig att komma med förslag gällande dikter och musikstycken.

En av de mest populära och också centrala kyrkorna i Falkenberg är alltså Falkenbergs kyrka. Kyrkan är otroligt iögonfallande med sin nygotiska stil och invigdes i slutet av 1800-talet. Den vackra fasaden i grovt huggna granitblock ger kyrkan ett robust och pampigt utseende. Invändigt känns atmosfären varm och inbjudande och det naturliga solljuset skiner in genom vackra fönster. Själva salen är ljus med vita väggar och tak och bänkraderna matchar fint i ljusmålat trä.

S:t Laurentii är en annan populär och gammal kyrka som står ut med sin fantastiska interiör. Inuti den vita stenkyrkan välkomnas du med en ljus atmosfär. De vita väggarna bryts av fint mot det blåmålade taket. När du vänder blicken uppåt ser du de vackra målningarna. Det hänger även vackra skepp från taket och salen pryds av tjusiga guldornament. Bänkraderna matchar taket med sin himmelsblå färg.

Om du är intresserad över att hålla en kyrklig begravning i Falkenberg i någon av dessa kyrkor kan vi på Lavendla hjälpa dig med alla arrangemang. Du kan kontakta oss redan idag via nätet eller på telefon.

Borgerlig begravning i Falkenberg

En borgerlig begravning anordnar man oftast om den avlidne inte är medlem i svenska kyrkan, men även medlemmar har rätt till en borgerlig begravning om denne vill detta. Att hålla en borgerlig begravning ger många friheter och möjligheter, särskilt när det kommer till själva platsen för begravningsceremonin. Eftersom det inte är en präst som håller i begravningen kan begravningsförrättaren vara en familjemedlem eller en vän. Du kan även välja att hålla en borgerlig begravningsceremoni på valfri plats, det måste inte vara i ett begravningskapell. I Falkenberg är det dock vanligast att de borgerliga begravningarna hålls i Skogskapellet på Skogskyrkogården. Själva kyrkogården är den största i hela staden och är belägen i stadens östra sida, ett stenkast från Ätran.

Skogskapellet är ett relativt litet men har ändå plats för cirka 65 personer. Rummet är ljust med vita väggar och ett ljust golv. Takets blågrå färg bryter av med en fin konstrast och ger Skogskapellet en inbjudande och ombonad känsla. Taket matchar dessutom väldigt snyggt tillsammans med stolarna som har stolsdynor i liknande färg. Även om rummet är ganska litet känns det stort tack vare de stora fönstren som låter solljuset skina in. För dig som vill anordna en borgerlig begravning här finns det möjlighet att låna musikanläggning för CD-skivor och mobiltelefon. Här kan du också få låna bårtäcke.

Begravningsplatser

I Falkenberg finns olika begravningsplatser, både mer centralt i staden och lite utanför. Den största kyrkogården är Skogskyrkogården, belägen i stadens östra sida. Här gjordes den första gravsättningen år 1942. Här finns flera gravkvarter med både urngravar, kistgravar, minneslund och askgravlund. Intill kyrkogården ligger även Skogskapellet som vi nämnde ovan.

En annan stor kyrkogård i staden är Kapellkyrkogården, en något äldre kyrkogård som togs i bruk under slutet av 1800-talet. Kyrkogården är centralt belägen i Falkenberg, alldeles intill Ätran och i närheten av Falkenberg Skogskyrkogård. Här finns också kist- och urngravar samt en minneslund. Dock hittar du askgravplatsen på Skogskyrkogården.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

En hjälpande begravningsbyrå i Falkenberg

Hej och varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Falkenberg.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Ingela Pedersen

Falkenberg

“Jag är mycket nöjd och tacksam. Allt högsta klass med fina produkter Proffsigt upplägg - kunskap- snabbt agerande -tillgängliga - fint bemötande. Fint samarbete med kyrka/ kyrkogårdsförvaltningen. Högsta betyg till...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Falkenberg

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.