Lavendla 

Begravningsbyrå Falun

 • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
 • Vi har lång och bred lokalkännedom
 • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Eva Tägtström

Läs mer om Eva

Maria Schubert

Läs mer om Maria
023 - 249 09 Timmervägen 16, Falun (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Filter

Kyrklig begravning i Falun

För de som varit medlemmar i Svenska kyrkan är det vanligast att hålla en kyrklig begravning. Denna sker enligt regi av Svenska kyrkan och leds då av en präst. Vi kan hjälpa dig arrangera en fin begravning i någon av stadens kyrkor. Här finns exempelvis Falu Kristine kyrka, Stora Kopparbergs kyrka eller Aspeboda kyrka. Eftersom Falu pastorat består av totalt fem olika församlingar, finns kyrkor både i centrala Falun men även i Falun med omnejd.

Falu Kristine kyrka byggdes redan 1655 och ligger vid Stora Torget i Falun. Den vackra kyrkbyggnaden kännetecknas av sitt ljusa och varma tegel och det vackra koppartaket. Inuti kyrkan känns interiören lite pampig och tjusig, det har mycket att göra med de blåmålade bänkraderna och samma färg framme vid altarväggen. Den himmelsblå färgen tillsammans med gulddekorationer och ornament ger kyrkan en nästan kunglig känsla. Salen har stora tegelpelare och underbara fönstermålningar som också följer den blå färgskalan. Här finns möjlighet att låna musikanläggning.

En annan vacker och populär kyrka i staden är Stora Kopparberg kyrka, en fantastisk tegelkatedral från 1400-talet. Den gotiska stilen tillsammans med det varma teglet ger kyrkan ett unikt utseende. Inuti Stora Kopparberg kyrka präglas interiören av de höga valven, de vackra pelarna och de mörka träbänkarna. Kyrkan är smakfullt inredd men känns välkomnande med röda detaljer, exempelvis den röda mattan. I samtliga kyrkor och kapell i Falun finns möjlighet att låna bårtäcke.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Falun

Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör som många gånger arrangerat vackra och fridfulla borgerliga begravningar. Just borgerliga begravningar kan se ut och vara på många sätt, du behöver inte befinna dig i en lokal. Tvärtom finns stora möjligheter när det kommer till ceremonins plats. En del håller begravningen i skogen, vid en sjö eller hemma. Om du vill vara i ett vackert kapell är Skogskapellet i Falun ett fint alternativ. Kapellet invigdes 1938 och finns på Skogskyrkogården.

Skogskapellet ligger vackert, alldeles på en höjd med utsikt över Manhem. Kapellet är vackert och stilren med sin vita fasad. Inuti det lilla kapellet är inredningen ljus men varm tack vare omsorgsfullt utvald belysning. Väggar och tak är vita, något som matchar de vita stolarna fint. För dig som är intresserad över att hålla en borgerlig begravning i Skogskapellet i Falun eller någon annanstans, hjälper vi gärna till. Hör av dig till oss redan idag så löser vi något tillsammans.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Inom hela Faluns pastorat finns totalt 11 stycken begravningsplatser, en av de mer centrala är Skogskyrkogården och även en av samhällets största. Kyrkogården ligger relativt centralt belägen men ändå avskilt från både trafikbrus och bostadsområden. Istället omgivs kyrkogården av en vacker tallskog och prunkande grönska. Kyrkogården känns parkliknande och är otroligt harmonisk, mysig och trevlig att promenera i. Här finns både urngravar och askgravplatser. Två andra populära kyrkogårdar ligger också i anslutning till kyrkor, Stora Kopparbergs kyrkogård (som ligger intill Stora Kopparbergs kyrka) och Falu Kristine kyrkogård (som ligger intill Falu Kristine kyrka).

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Falun

Ove Jansson

Läs mer om Ove
Vill du synas här? Kontakta oss
Timmervägen 16, Falun (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Falun – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Falun. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Falun. Vi gör det svåra lite lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Mary Brorsdotter Karlsson

Falun

“Det var ju i sig en enkel hantering eftersom vi uteslöt begravningsakten. Nöjd med ert vänliga bemötande.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Falun

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.