rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Falun

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Falun – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Falun. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Falun. Vi gör det svåra lite lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Falun

Kontakta oss

Ring oss på 023 - 249 09 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Falun

Lavendla begravningsbyrå i Falun hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Falun

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Falun

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Falun

För de som varit medlemmar i Svenska kyrkan är det vanligast att hålla en kyrklig begravning. Denna sker enligt regi av Svenska kyrkan och leds då av en präst. Vi kan hjälpa dig arrangera en fin begravning i någon av stadens kyrkor. Här finns exempelvis Falu Kristine kyrka, Stora Kopparbergs kyrka eller Aspeboda kyrka. Eftersom Falu pastorat består av totalt fem olika församlingar, finns kyrkor både i centrala Falun men även i Falun med omnejd.

Falu Kristine kyrka byggdes redan 1655 och ligger vid Stora Torget i Falun. Den vackra kyrkbyggnaden kännetecknas av sitt ljusa och varma tegel och det vackra koppartaket. Inuti kyrkan känns interiören lite pampig och tjusig, det har mycket att göra med de blåmålade bänkraderna och samma färg framme vid altarväggen. Den himmelsblå färgen tillsammans med gulddekorationer och ornament ger kyrkan en nästan kunglig känsla. Salen har stora tegelpelare och underbara fönstermålningar som också följer den blå färgskalan. Här finns möjlighet att låna musikanläggning.

En annan vacker och populär kyrka i staden är Stora Kopparberg kyrka, en fantastisk tegelkatedral från 1400-talet. Den gotiska stilen tillsammans med det varma teglet ger kyrkan ett unikt utseende. Inuti Stora Kopparberg kyrka präglas interiören av de höga valven, de vackra pelarna och de mörka träbänkarna. Kyrkan är smakfullt inredd men känns välkomnande med röda detaljer, exempelvis den röda mattan. I samtliga kyrkor och kapell i Falun finns möjlighet att låna bårtäcke.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Falun

Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör som många gånger arrangerat vackra och fridfulla borgerliga begravningar. Just borgerliga begravningar kan se ut och vara på många sätt, du behöver inte befinna dig i en lokal. Tvärtom finns stora möjligheter när det kommer till ceremonins plats. En del håller begravningen i skogen, vid en sjö eller hemma. Om du vill vara i ett vackert kapell är Skogskapellet i Falun ett fint alternativ. Kapellet invigdes 1938 och finns på Skogskyrkogården.

Skogskapellet ligger vackert, alldeles på en höjd med utsikt över Manhem. Kapellet är vackert och stilren med sin vita fasad. Inuti det lilla kapellet är inredningen ljus men varm tack vare omsorgsfullt utvald belysning. Väggar och tak är vita, något som matchar de vita stolarna fint. För dig som är intresserad över att hålla en borgerlig begravning i Skogskapellet i Falun eller någon annanstans, hjälper vi gärna till. Hör av dig till oss redan idag så löser vi något tillsammans.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Inom hela Faluns pastorat finns totalt 11 stycken begravningsplatser, en av de mer centrala är Skogskyrkogården och även en av samhällets största. Kyrkogården ligger relativt centralt belägen men ändå avskilt från både trafikbrus och bostadsområden. Istället omgivs kyrkogården av en vacker tallskog och prunkande grönska. Kyrkogården känns parkliknande och är otroligt harmonisk, mysig och trevlig att promenera i. Här finns både urngravar och askgravplatser. Två andra populära kyrkogårdar ligger också i anslutning till kyrkor, Stora Kopparbergs kyrkogård (som ligger intill Stora Kopparbergs kyrka) och Falu Kristine kyrkogård (som ligger intill Falu Kristine kyrka).

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Falun

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove

Lavendlas Stipendium 2022

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för ett stipendium värt 10 000kr.

Aktuella stipendier

Stipendium för hållbarhetLäs mer och ansök här