Lavendla

Begravningsbyrå Falun

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Falun – Lavendla

Det är fullt möjligt att anordna en begravning själv, dock kräver det mycket tid och en hel del kunskap eftersom det dels finns särskilda miljökrav när det kommer till kistor och urnors kvalitet och det kan även vara svårt att veta vilka insatser som ska kontaktas inför arrangemanget. Genom att kontakta oss på Lavendla slipper du ta itu med all planering just efter en anhörigs död. Vi är erfaren begravningsentreprenör i Skövde som kan hjälpa dig så mycket eller så lite du själv vill. Genom att boka in ett telefonmöte eller kanske ett videosamtal via Skype behöver du inte heller åka till något kontor för att träffa oss. Vi ser alltid till att våra kunders önskemål och krav står i fokus för att skapa en så fin och minnesvärd begravning som möjligt.

Vi finns här för er.

0243-20 44 29

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Trygg och kyrklig begravning i Falun

För de som varit medlemmar i Svenska kyrkan är det vanligast att hålla en kyrklig begravning. Denna sker enligt regi av Svenska kyrkan och leds då av en präst. Vi kan hjälpa dig arrangera en fin begravning i någon av stadens kyrkor. Här finns exempelvis Falu Kristine kyrka, Stora Kopparbergs kyrka eller Aspeboda kyrka. Eftersom Falu pastorat består av totalt fem olika församlingar, finns kyrkor både i centrala Falun men även i Falun med omnejd. Falu Kristine kyrka byggdes redan 1655 och ligger vid Stora Torget i Falun. Den vackra kyrkbyggnaden kännetecknas av sitt ljusa och varma tegel och det vackra koppartaket. Inuti kyrkan känns interiören lite pampig och tjusig, det har mycket att göra med de blåmålade bänkraderna och samma färg framme vid altarväggen. Den himmelsblå färgen tillsammans med gulddekorationer och ornament ger kyrkan en nästan kunglig känsla. Salen har stora tegelpelare och underbara fönstermålningar som också följer den blå färgskalan. Här finns möjlighet att låna musikanläggning.
En annan vacker och populär kyrka i staden är Stora Kopparberg kyrka, en fantastisk tegelkatedral från 1400-talet. Den gotiska stilen tillsammans med det varma teglet ger kyrkan ett unikt utseende. Inuti Stora Kopparberg kyrka präglas interiören av de höga valven, de vackra pelarna och de mörka träbänkarna. Kyrkan är smakfullt inredd men känns välkomnande med röda detaljer, exempelvis den röda mattan. I samtliga kyrkor och kapell i Falun finns möjlighet att låna bårtäcke.

Boka kyrklig begravning

Få hjälp med en borgerlig begravning i Falun

Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör som många gånger arrangerat vackra och fridfulla borgerliga begravningar. Just borgerliga begravningar kan se ut och vara på många sätt, du behöver inte befinna dig i en lokal. Tvärtom finns stora möjligheter när det kommer till ceremonins plats. En del håller begravningen i skogen, vid en sjö eller hemma. Om du vill vara i ett vackert kapell är Skogskapellet i Falun ett fint alternativ. Kapellet invigdes 1938 och finns på Skogskyrkogården. Skogskapellet ligger vackert, alldeles på en höjd med utsikt över Manhem. Kapellet är vackert och stilren med sin vita fasad. Inuti det lilla kapellet är inredningen ljus men varm tack vare omsorgsfullt utvald belysning. Väggar och tak är vita, något som matchar de vita stolarna fint. För dig som är intresserad över att hålla en borgerlig begravning i Skogskapellet i Falun eller någon annanstans, hjälper vi gärna till. Hör av dig till oss redan idag så löser vi något tillsammans.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Falun med omnejd

Inom hela Faluns pastorat finns totalt 11 stycken begravningsplatser, en av de mer centrala är Skogskyrkogården och även en av samhällets största. Kyrkogården ligger relativt centralt belägen men ändå avskilt från både trafikbrus och bostadsområden. Istället omgivs kyrkogården av en vacker tallskog och prunkande grönska. Kyrkogården känns parkliknande och är otroligt harmonisk, mysig och trevlig att promenera i. Här finns både urngravar och askgravplatser. Två andra populära kyrkogårdar ligger också i anslutning till kyrkor, Stora Kopparbergs kyrkogård (som ligger intill Stora Kopparbergs kyrka) och Falu Kristine kyrkogård (som ligger intill Falu Kristine kyrka).

Sök begravningshjälp i Falun

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE