Lavendla 

Begravningsbyrå Finspång

0122 - 44 40 66 Bergslagsvägen 4, Finspång (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Marie Andersson

Läs mer om Marie

Jenny Olsson

Läs mer om Jenny

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Finspång

En kristen begravning i Finspång kan bland annat äga rum i Risinge kyrka som ligger vackert belägen med utsikt över Hultbosjön. Interiören i Risinge kyrka nyklassicistisk. Dess färger går i vitt och guld samt välbalanserade blå och roströda toner. Stora och praktfulla fönster ramar in altartavlan och låter solljuset belysa de dess varma altarmålning. Kort och gott kan man säga att atmosfären i Risinge kyrka bäddar för en väldigt praktfull och känslosam begravning.

Ett alternativ till Risinge kyrka är S:ta Maria kyrka, strax utanför Finspång. Kyrkan, som grundlades under senare hälften av 1100-talet, ligger mellan Doverstorp och Risinge. S:ta Maria kyrka är känd för sina originalmålningar i taket och på kyrkväggarna. Dessa medeltida målningar hör till de mer berömda i norra Europa. Under det praktfulla taket finns en jordnära interiör med kyrkbänkar i omålat trä. Kyrkans arkitektur gör den till ett bra val för den som önskar en lite mer intim känsla under begravningsceremonin.

Vi en kyrklig begravning i någon av de kyrkor som tillhör Finspångs församling hålls begravningar på torsdagar och fredagar.

Borgerlig begravning i Finspång

En borgerlig begravning är en ceremoni eller personlig avskedsstund utan religiösa inslag. Begravningsakten kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. I Finspång är det vanligt att borgerliga begravningar hålls i Slottskapellet i Finspångs slott. Slottskapellet, som byggdes under 1600-talet, rymmer en del religiösa symboler. Dessa tas dock bort eller täcks över vid borgerliga begravningar. Kvar blir då en neutral interiör som är fint anpassad begravning. Kapellets otroligt vackra fönster tillsammans med de varma färgskalorna i kapellet gör slottskapellet till ett bra val för dig som önskar en varm och rofylld lokal för begravningen.

Borgerlig officiant vid begravning i Finspång

En av de saker som skiljer en borgerlig begravning från en kyrklig är att vem som helst kan vara officiant (den som håller i ceremonin). Det är t.ex. fullt möjligt för en släkting eller familjevän till den avlidne att inta rollen som officiant. Ofta väljer dock anhöriga att anlita en professionell borgerlig officiant. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Finspång har ett stort nätverk att tillgå. Det bör dock även tilläggas att Finspångs kommun har två borgerliga begravningsförrättare som kan anlitas för att hålla i ceremonin. Vi hjälper dig gärna att ta kontakt med någon av dessa.

Begravningsplatser

Den största begravningsplatsen i Finspång är Risinge kyrkogård som ligger intill Risinge kyrka, i utkanten av Finspång. Detta är en mycket rofylld och välskött begravningsplats i fantastiskt natursköna omgivningar med utsikt över Hultbosjön. Kyrkogården rymmer både kistgravar, urngravar, urnlund, asklund och två minneslundar. Önskar ni gravsätta på en annan kyrkogård än just Risinge? Inga problem. Vi hjälper er.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Bergslagsvägen 4, Finspång (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Finspång – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Hur vill du planera begravningen? Välj det alternativ som passar dig bäst

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Det gör du genom att använda vårt onlineverktyg.

Det kan, av naturliga skäl, kännas väldigt påfrestande att planera och arrangera en begravning. Vår förhoppning är dock att våra olika planeringsalternativ ska göra det lite lättare för dig. Välj det alternativ som passar dig bäst i stunden. Vi hjälper dig med resten. Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi finns här för dig när du behöver vår hjälp.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Christer Nilsson

Finspång

“Mycket god service . Önskemålen uppfylldes till våran belåtenhet. Vi kan verkligen rekomendera Lavendla tii alla”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Finspång

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.