0122 - 44 40 66 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Finspång

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Finspång

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0122 - 44 40 66 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå i Finspång – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Hur vill du planera begravningen? Välj det alternativ som passar dig bäst

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Det gör du genom att använda vårt onlineverktyg.

Det kan, av naturliga skäl, kännas väldigt påfrestande att planera och arrangera en begravning. Vår förhoppning är dock att våra olika planeringsalternativ ska göra det lite lättare för dig. Välj det alternativ som passar dig bäst i stunden. Vi hjälper dig med resten. Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi finns här för dig när du behöver vår hjälp.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Finspång

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0122 - 44 40 66 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Finspång?

Pris för begravning i Finspång kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0122 - 44 40 66 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0122 - 44 40 66 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0122 - 44 40 66 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Finspång?

Lavendlas jurister och boutredare i Finspång tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0122 - 44 40 66 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0122 - 44 40 66 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Finspång

En kristen begravning i Finspång kan bland annat äga rum i Risinge kyrka som ligger vackert belägen med utsikt över Hultbosjön. Interiören i Risinge kyrka nyklassicistisk. Dess färger går i vitt och guld samt välbalanserade blå och roströda toner. Stora och praktfulla fönster ramar in altartavlan och låter solljuset belysa de dess varma altarmålning. Kort och gott kan man säga att atmosfären i Risinge kyrka bäddar för en väldigt praktfull och känslosam begravning.

Ett alternativ till Risinge kyrka är S:ta Maria kyrka, strax utanför Finspång. Kyrkan, som grundlades under senare hälften av 1100-talet, ligger mellan Doverstorp och Risinge. S:ta Maria kyrka är känd för sina originalmålningar i taket och på kyrkväggarna. Dessa medeltida målningar hör till de mer berömda i norra Europa. Under det praktfulla taket finns en jordnära interiör med kyrkbänkar i omålat trä. Kyrkans arkitektur gör den till ett bra val för den som önskar en lite mer intim känsla under begravningsceremonin.

Vi en kyrklig begravning i någon av de kyrkor som tillhör Finspångs församling hålls begravningar på torsdagar och fredagar.

Borgerlig begravning i Finspång

En borgerlig begravning är en ceremoni eller personlig avskedsstund utan religiösa inslag. Begravningsakten kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. I Finspång är det vanligt att borgerliga begravningar hålls i Slottskapellet i Finspångs slott. Slottskapellet, som byggdes under 1600-talet, rymmer en del religiösa symboler. Dessa tas dock bort eller täcks över vid borgerliga begravningar. Kvar blir då en neutral interiör som är fint anpassad begravning. Kapellets otroligt vackra fönster tillsammans med de varma färgskalorna i kapellet gör slottskapellet till ett bra val för dig som önskar en varm och rofylld lokal för begravningen.

Borgerlig officiant vid begravning i Finspång

En av de saker som skiljer en borgerlig begravning från en kyrklig är att vem som helst kan vara officiant (den som håller i ceremonin). Det är t.ex. fullt möjligt för en släkting eller familjevän till den avlidne att inta rollen som officiant. Ofta väljer dock anhöriga att anlita en professionell borgerlig officiant. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Finspång har ett stort nätverk att tillgå. Det bör dock även tilläggas att Finspångs kommun har två borgerliga begravningsförrättare som kan anlitas för att hålla i ceremonin. Vi hjälper dig gärna att ta kontakt med någon av dessa.

Begravningsplatser

Den största begravningsplatsen i Finspång är Risinge kyrkogård som ligger intill Risinge kyrka, i utkanten av Finspång. Detta är en mycket rofylld och välskött begravningsplats i fantastiskt natursköna omgivningar med utsikt över Hultbosjön. Kyrkogården rymmer både kistgravar, urngravar, urnlund, asklund och två minneslundar. Önskar ni gravsätta på en annan kyrkogård än just Risinge? Inga problem. Vi hjälper er.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Finspång

Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor