rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Finspång

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Finspång – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Hur vill du planera begravningen? Välj det alternativ som passar dig bäst

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Det gör du genom att använda vårt onlineverktyg.

Det kan, av naturliga skäl, kännas väldigt påfrestande att planera och arrangera en begravning. Vår förhoppning är dock att våra olika planeringsalternativ ska göra det lite lättare för dig. Välj det alternativ som passar dig bäst i stunden. Vi hjälper dig med resten. Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi finns här för dig när du behöver vår hjälp.

Vi hjälper dig med begravning i Finspång

Kontakta oss

Ring oss på 0122 - 44 40 66 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Finspång

Lavendla begravningsbyrå i Finspång hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Finspång

En kristen begravning i Finspång kan bland annat äga rum i Risinge kyrka som ligger vackert belägen med utsikt över Hultbosjön. Interiören i Risinge kyrka nyklassicistisk. Dess färger går i vitt och guld samt välbalanserade blå och roströda toner. Stora och praktfulla fönster ramar in altartavlan och låter solljuset belysa de dess varma altarmålning. Kort och gott kan man säga att atmosfären i Risinge kyrka bäddar för en väldigt praktfull och känslosam begravning.

Ett alternativ till Risinge kyrka är S:ta Maria kyrka, strax utanför Finspång. Kyrkan, som grundlades under senare hälften av 1100-talet, ligger mellan Doverstorp och Risinge. S:ta Maria kyrka är känd för sina originalmålningar i taket och på kyrkväggarna. Dessa medeltida målningar hör till de mer berömda i norra Europa. Under det praktfulla taket finns en jordnära interiör med kyrkbänkar i omålat trä. Kyrkans arkitektur gör den till ett bra val för den som önskar en lite mer intim känsla under begravningsceremonin.

Vi en kyrklig begravning i någon av de kyrkor som tillhör Finspångs församling hålls begravningar på torsdagar och fredagar.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Finspång

En borgerlig begravning är en ceremoni eller personlig avskedsstund utan religiösa inslag. Begravningsakten kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. I Finspång är det vanligt att borgerliga begravningar hålls i Slottskapellet i Finspångs slott. Slottskapellet, som byggdes under 1600-talet, rymmer en del religiösa symboler. Dessa tas dock bort eller täcks över vid borgerliga begravningar. Kvar blir då en neutral interiör som är fint anpassad begravning. Kapellets otroligt vackra fönster tillsammans med de varma färgskalorna i kapellet gör slottskapellet till ett bra val för dig som önskar en varm och rofylld lokal för begravningen.

Borgerlig officiant vid begravning i Finspång

En av de saker som skiljer en borgerlig begravning från en kyrklig är att vem som helst kan vara officiant (den som håller i ceremonin). Det är t.ex. fullt möjligt för en släkting eller familjevän till den avlidne att inta rollen som officiant. Ofta väljer dock anhöriga att anlita en professionell borgerlig officiant. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Finspång har ett stort nätverk att tillgå. Det bör dock även tilläggas att Finspångs kommun har två borgerliga begravningsförrättare som kan anlitas för att hålla i ceremonin. Vi hjälper dig gärna att ta kontakt med någon av dessa.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Den största begravningsplatsen i Finspång är Risinge kyrkogård som ligger intill Risinge kyrka, i utkanten av Finspång. Detta är en mycket rofylld och välskött begravningsplats i fantastiskt natursköna omgivningar med utsikt över Hultbosjön. Kyrkogården rymmer både kistgravar, urngravar, urnlund, asklund och två minneslundar. Önskar ni gravsätta på en annan kyrkogård än just Risinge? Inga problem. Vi hjälper er.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Finspång

Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor