Lavendla

Begravningsbyrå Finspång

Lavendla Begravningsbyrå André

André Medborg

Jenny Ohlsson

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Finspång – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Hur vill du planera begravningen? Välj det alternativ som passar dig bäst

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Det gör du genom att använda vårt onlineverktyg.

Det kan, av naturliga skäl, kännas väldigt påfrestande att planera och arrangera en begravning. Vår förhoppning är dock att våra olika planeringsalternativ ska göra det lite lättare för dig. Välj det alternativ som passar dig bäst i stunden. Vi hjälper dig med resten. Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi finns här för dig när du behöver vår hjälp.

Vi finns här för er.

011-461 49 02

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Laxholmstorget 3, Norrköping.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Finspång med omnejd

En kristen begravning i Finspång kan bland annat äga rum i Risinge kyrka som ligger vackert belägen med utsikt över Hultbosjön. Interiören i Risinge kyrka nyklassicistisk. Dess färger går i vitt och guld samt välbalanserade blå och roströda toner. Stora och praktfulla fönster ramar in altartavlan och låter solljuset belysa de dess varma altarmålning. Kort och gott kan man säga att atmosfären i Risinge kyrka bäddar för en väldigt praktfull och känslosam begravning.

Ett alternativ till Risinge kyrka är S:ta Maria kyrka, strax utanför Finspång. Kyrkan, som grundlades under senare hälften av 1100-talet, ligger mellan Doverstorp och Risinge. S:ta Maria kyrka är känd för sina originalmålningar i taket och på kyrkväggarna. Dessa medeltida målningar hör till de mer berömda i norra Europa. Under det praktfulla taket finns en jordnära interiör med kyrkbänkar i omålat trä. Kyrkans arkitektur gör den till ett bra val för den som önskar en lite mer intim känsla under begravningsceremonin.

Vi en kyrklig begravning i någon av de kyrkor som tillhör Finspångs församling hålls begravningar på torsdagar och fredagar.

Få offert kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Finspång

En borgerlig begravning är en ceremoni eller personlig avskedsstund utan religiösa inslag. Begravningsakten kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. I Finspång är det vanligt att borgerliga begravningar hålls i Slottskapellet i Finspångs slott. Slottskapellet, som byggdes under 1600-talet, rymmer en del religiösa symboler. Dessa tas dock bort eller täcks över vid borgerliga begravningar. Kvar blir då en neutral interiör som är fint anpassad begravning. Kapellets otroligt vackra fönster tillsammans med de varma färgskalorna i kapellet gör slottskapellet till ett bra val för dig som önskar en varm och rofylld lokal för begravningen.

Borgerlig officiant vid begravning i Finspång

En av de saker som skiljer en borgerlig begravning från en kyrklig är att vem som helst kan vara officiant (den som håller i ceremonin). Det är t.ex. fullt möjligt för en släkting eller familjevän till den avlidne att inta rollen som officiant. Ofta väljer dock anhöriga att anlita en professionell borgerlig officiant. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Finspång har ett stort nätverk att tillgå. Det bör dock även tilläggas att Finspångs kommun har två borgerliga begravningsförrättare som kan anlitas för att hålla i ceremonin. Vi hjälper dig gärna att ta kontakt med någon av dessa.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Finspång

Den största begravningsplatsen i Finspång är Risinge kyrkogård som ligger intill Risinge kyrka, i utkanten av Finspång. Detta är en mycket rofylld och välskött begravningsplats i fantastiskt natursköna omgivningar med utsikt över Hultbosjön. Kyrkogården rymmer både kistgravar, urngravar, urnlund, asklund och två minneslundar. Önskar ni gravsätta på en annan kyrkogård än just Risinge? Inga problem. Vi hjälper er.

Har du frågor kring som är viktigt att tänka på vid dödsfall och begravning? Eller vill du kanske ha hjälp med något annat? Tveka då inte att kontakta oss för att få svar på dina frågor. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Kontaktuppgifterna hittar du högst upp på sidan.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Finspång. Vi hjälper dig och gör det svåra lite lättare.

Sök begravningshjälp i Finspång

Laxholmstorget 3, Norrköping 011-461 49 02 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE