rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Jönköping

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Jönköping

Varje begravning är unik, på samma sätt som varje liv är sitt eget. Vi skapar ett vackert avsked som hyllar den som har satt spår av kärlek i ditt liv. Vår roll som begravningsbyrå är att vara lyhörda, förstående och avlastande genom att ta hand om allt det praktiska. Målet för oss på Lavendla Begravningsbyrå Jönköping är att du och de andra anhöriga ska känna er nöjda och trygga. Därför ordnar vi begravningen på dina villkor. Oavsett om du vill ha den i en kyrka, ett begravningskapell eller på annat håll, ledd av en präst, borgerlig officiant eller en nära vän.

Lavendla är en begravningsbyrå i tiden. Vi tycker det är viktigt att du får göra planeringen i lugn och ro, så att allt kan bli precis som du vill. Hos oss kan du både planera på vår hemsida, ringa för ett telefonmöte, eller boka in ett möte med oss för att träffas. Ni väljer själva det som passar er.

Trygg planering av begravningen

Våra rådgivare är trygga, empatiska och erfarna, allt för att ge dig ett vänligt och professionellt bemötande. Självklart får ni en personlig kontaktperson hos oss. För att en begravning ska kännas personlig och äkta krävs eftertanke och ett öga för detaljer. Vi ser till att allt från blommor till sångerna som sjungs blir rätt. Tillsammans säkerställer vi att allt blir som just ni önskar. Lavendla Begravningsbyrå Jönköping finns i hela Jönköpings län, från Tranås i norr till Värnamo i söder. Välkommen att kontakta oss under generösa öppettider för ett varmt bemötande.

Vi hjälper dig med begravning i Jönköping

Kontakta oss

Ring oss på 036-16 44 45 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Jönköping

Lavendla begravningsbyrå i Jönköping hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Jönköping

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Jönköping

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Jönköping

En kyrklig begravning är ett fint och traditionellt sätt att ta farväl av en anhörig. Lavendla Begravningsbyrå Jönköping har lång erfarenhet av att ordna kyrkliga begravningar. Ni anhöriga blir tilldelade en präst från församlingen där ceremonin kommer äga rum. I mötet med prästen berättar du om den avlidne för så att prästen får bilda sig en uppfattning om personen och på bästa möjliga sätt förbereda sig inför ceremonin. Allt sker på traditionellt vis i enlighet med Svenska kyrkans ordning. Har du frågor kring kyrklig begravning är du alltid välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå i Jönköping.

Sofiakyrkan med sin distinkta spira är Jönköpings mest kända kyrka, full av stillhet och vacker arkitektur. Runt om i staden finns många andra kyrkor med rofyllda lägen och fin inredning. Bland andra Angerdshestra kyrka, Baneryds kyrka, Barnarps kyrka, Bottnarryds kyrka, Brahekyrkan kyrka, Equmeniakyrkan Kaxholmen, Gränna adventkyrka, Gränna kyrka, Hakarps kyrka, Huskvarna allianskyrka, Huskvarna kyrka, Huskvarna missionskyrka, Järsnäs kyrka, Järstorps kyrka, Jönköpings pingstkyrka, Korskyrkan i Jönköping, Kumlaby kyrka, Kungsportskyrkan, Landsjökyrkan, Lekeryds kyrka, Ljungarums kyrka, Mulseryds kyrka, Månsarps kyrka, Norra Unnaryds kyrka, Norrahammars kyrka, Pingstkyrkan Kaxholmen, Pingstkyrkan Ölmstad, Rogberga kyrka, Sandseryds kyrka, Skärstads kyrka, Svarttorps kyrka, Trånghalla kyrka, Ödestugu kyrka, Öggestorps kyrka, Ölmstads kyrka, Örserums kyrka och Öxnehagakyrkan.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Jönköping

Lavendla Begravningsbyrå Jönköping hjälper dig att ordna en varm och minnesvärd borgerlig begravning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant från Lavendla eller en nära vän till den anhörige. Vid en borgerlig ceremoni står det anhöriga fritt att forma tillfället. Som hjälp och stöd före, under och efter begravningen har du oss och den borgerliga officianten.

I Jönköping finns flera fridfulla och inbjudande begravningskapell. Två exempel där all kristen dekoration kan tas bort är Stora och Lilla Skogskapellet. Stora Skogskapellet rymmer 130 personer och Lilla Skogskapellet rymmer 30 personer. Det mindre Garpa skans kapell är beläget på Huskvarna kyrkogård och passar för mindre och intima ceremonier. Andra begravningskapell i Jönköpings kommun är Dunkehalla kapell, Järstorps kapell, Brånerydskapellet samt Östra kapellet. Slottskapellet är en invigd kyrkolokal och räknas därför som en kyrka.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Skogskyrkogården är Jönköping Pastorats största och yngsta gravplats. Den ligger i stadens södra delar och bjuder som namnet antyder på en speciell naturkaraktär. Faktum är att den är känd som en av norra Europas vackraste begravningsplatser. Här hittar du Skogskapellet, som hör till Jönköpings mest populära platser för ceremonier. Andra gravplatser i Jönköpings kommun är Angeredshestra kyrkogård, Barnarps kyrkogård, Bottnaryds kyrkogård, Brahekyrkans kyrkogård, Bråneryds kyrkogård, Dunkehalla kyrkogård, Gränna kyrkogård, Hakarps kyrkogård, Huskvarna kyrkogård, Järsnäs kyrkogård, Kumlaby kyrkogård, Lekeryds kyrkogård, Ljungarums kyrkogård, Mulseryds kyrkogård, Rogberga kyrkogård, Skärstad kyrkogård, Slottskyrkogården, Svarttorps gamla kyrkogård, Svarttorps kyrkogård, Visingsö kyrkogård, Ödestugu kyrkogård, Öggestorps kyrkogård och Ölmstad kyrkogård.

 

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre