Lavendla 

Begravningsbyrå Jönköping

  • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
  • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Robert Winge

Läs mer om Robert

Jenny Olsson

Läs mer om Jenny
036-16 44 45 Klostergatan 23, Jönköping (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Hämtar platser

Din begravningsbyrå i Jönköping

Varje begravning är unik, på samma sätt som varje liv är sitt eget. Vi skapar ett vackert avsked som hyllar den som har satt spår av kärlek i ditt liv. Vår roll som begravningsbyrå är att vara lyhörda, förstående och avlastande genom att ta hand om allt det praktiska. Målet för oss på Lavendla Begravningsbyrå Jönköping är att du och de andra anhöriga ska känna er nöjda och trygga. Därför ordnar vi begravningen på dina villkor. Oavsett om du vill ha den i en kyrka, ett begravningskapell eller på annat håll, ledd av en präst, borgerlig officiant eller en nära vän.

Lavendla är en begravningsbyrå i tiden. Vi tycker det är viktigt att du får göra planeringen i lugn och ro, så att allt kan bli precis som du vill. Hos oss kan du både planera på vår hemsida, ringa för ett telefonmöte, eller boka in ett möte med oss för att träffas. Ni väljer själva det som passar er.

Trygg planering av begravningen

Våra rådgivare är trygga, empatiska och erfarna, allt för att ge dig ett vänligt och professionellt bemötande. Självklart får ni en personlig kontaktperson hos oss. För att en begravning ska kännas personlig och äkta krävs eftertanke och ett öga för detaljer. Vi ser till att allt från blommor till sångerna som sjungs blir rätt. Tillsammans säkerställer vi att allt blir som just ni önskar. Lavendla Begravningsbyrå Jönköping finns i hela Jönköpings län, från Tranås i norr till Värnamo i söder. Välkommen att kontakta oss under generösa öppettider för ett varmt bemötande.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Jönköping

En kyrklig begravning är ett fint och traditionellt sätt att ta farväl av en anhörig. Lavendla Begravningsbyrå Jönköping har lång erfarenhet av att ordna kyrkliga begravningar. Ni anhöriga blir tilldelade en präst från församlingen där ceremonin kommer äga rum. I mötet med prästen berättar du om den avlidne för så att prästen får bilda sig en uppfattning om personen och på bästa möjliga sätt förbereda sig inför ceremonin. Allt sker på traditionellt vis i enlighet med Svenska kyrkans ordning. Har du frågor kring kyrklig begravning är du alltid välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå i Jönköping.

Sofiakyrkan med sin distinkta spira är Jönköpings mest kända kyrka, full av stillhet och vacker arkitektur. Runt om i staden finns många andra kyrkor med rofyllda lägen och fin inredning. Bland andra Angerdshestra kyrka, Baneryds kyrka, Barnarps kyrka, Bottnarryds kyrka, Brahekyrkan kyrka, Equmeniakyrkan Kaxholmen, Gränna adventkyrka, Gränna kyrka, Hakarps kyrka, Huskvarna allianskyrka, Huskvarna kyrka, Huskvarna missionskyrka, Järsnäs kyrka, Järstorps kyrka, Jönköpings pingstkyrka, Korskyrkan i Jönköping, Kumlaby kyrka, Kungsportskyrkan, Landsjökyrkan, Lekeryds kyrka, Ljungarums kyrka, Mulseryds kyrka, Månsarps kyrka, Norra Unnaryds kyrka, Norrahammars kyrka, Pingstkyrkan Kaxholmen, Pingstkyrkan Ölmstad, Rogberga kyrka, Sandseryds kyrka, Skärstads kyrka, Svarttorps kyrka, Trånghalla kyrka, Ödestugu kyrka, Öggestorps kyrka, Ölmstads kyrka, Örserums kyrka och Öxnehagakyrkan.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Jönköping

Lavendla Begravningsbyrå Jönköping hjälper dig att ordna en varm och minnesvärd borgerlig begravning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant från Lavendla eller en nära vän till den anhörige. Vid en borgerlig ceremoni står det anhöriga fritt att forma tillfället. Som hjälp och stöd före, under och efter begravningen har du oss och den borgerliga officianten.

I Jönköping finns flera fridfulla och inbjudande begravningskapell. Två exempel där all kristen dekoration kan tas bort är Stora och Lilla Skogskapellet. Stora Skogskapellet rymmer 130 personer och Lilla Skogskapellet rymmer 30 personer. Det mindre Garpa skans kapell är beläget på Huskvarna kyrkogård och passar för mindre och intima ceremonier. Andra begravningskapell i Jönköpings kommun är Dunkehalla kapell, Järstorps kapell, Brånerydskapellet samt Östra kapellet. Slottskapellet är en invigd kyrkolokal och räknas därför som en kyrka.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Skogskyrkogården är Jönköping Pastorats största och yngsta gravplats. Den ligger i stadens södra delar och bjuder som namnet antyder på en speciell naturkaraktär. Faktum är att den är känd som en av norra Europas vackraste begravningsplatser. Här hittar du Skogskapellet, som hör till Jönköpings mest populära platser för ceremonier. Andra gravplatser i Jönköpings kommun är Angeredshestra kyrkogård, Barnarps kyrkogård, Bottnaryds kyrkogård, Brahekyrkans kyrkogård, Bråneryds kyrkogård, Dunkehalla kyrkogård, Gränna kyrkogård, Hakarps kyrkogård, Huskvarna kyrkogård, Järsnäs kyrkogård, Kumlaby kyrkogård, Lekeryds kyrkogård, Ljungarums kyrkogård, Mulseryds kyrkogård, Rogberga kyrkogård, Skärstad kyrkogård, Slottskyrkogården, Svarttorps gamla kyrkogård, Svarttorps kyrkogård, Visingsö kyrkogård, Ödestugu kyrkogård, Öggestorps kyrkogård och Ölmstad kyrkogård.

 

Läs mer Läs mindre

Videoguider – Allt om begravningen

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Ingela N

Jönköping

“Ett mycket fint och bra alternativ till de "traditionella" begravningsbyråerna! Fina, snabba och bra kontakter, bra uppföljning. Kan varmt rekommendera detta val!”

Marianne Adolfsson

Jönköping

“Supernöjd, har fått riktigt bra hjälp utöver vad jag betalat för.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland färdiga paket, eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel.
Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er.

Skräddarsy eget paket

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

  • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
  • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Jönköping

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.