036-16 44 45 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Jönköping

Kontakta oss

  • 036-16 44 45
  • Östra Storgatan 9, Jönköping (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Jönköping

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 036-16 44 45 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå i Jönköping

Varje begravning är unik, på samma sätt som varje liv är sitt eget. Vi skapar ett vackert avsked som hyllar den som har satt spår av kärlek i ditt liv. Vår roll som begravningsbyrå är att vara lyhörda, förstående och avlastande genom att ta hand om allt det praktiska. Målet för oss på Lavendla Begravningsbyrå Jönköping är att du och de andra anhöriga ska känna er nöjda och trygga. Därför ordnar vi begravningen på dina villkor. Oavsett om du vill ha den i en kyrka, ett begravningskapell eller på annat håll, ledd av en präst, borgerlig officiant eller en nära vän.

Lavendla är en begravningsbyrå i tiden. Vi tycker det är viktigt att du får göra planeringen i lugn och ro, så att allt kan bli precis som du vill. Hos oss kan du både planera på vår hemsida, ringa för ett telefonmöte, eller boka in ett möte med oss för att träffas. Ni väljer själva det som passar er.

Trygg planering av begravningen

Våra rådgivare är trygga, empatiska och erfarna, allt för att ge dig ett vänligt och professionellt bemötande. Självklart får ni en personlig kontaktperson hos oss. För att en begravning ska kännas personlig och äkta krävs eftertanke och ett öga för detaljer. Vi ser till att allt från blommor till sångerna som sjungs blir rätt. Tillsammans säkerställer vi att allt blir som just ni önskar. Lavendla Begravningsbyrå Jönköping finns i hela Jönköpings län, från Tranås i norr till Värnamo i söder. Välkommen att kontakta oss under generösa öppettider för ett varmt bemötande.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Jönköping

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 036-16 44 45 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Jönköping?

Pris för begravning i Jönköping kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 036-16 44 45 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 036-16 44 45 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 036-16 44 45 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Jönköping?

Lavendlas jurister och boutredare i Jönköping tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 036-16 44 45 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 036-16 44 45 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Jönköping

En kyrklig begravning är ett fint och traditionellt sätt att ta farväl av en anhörig. Lavendla Begravningsbyrå Jönköping har lång erfarenhet av att ordna kyrkliga begravningar. Ni anhöriga blir tilldelade en präst från församlingen där ceremonin kommer äga rum. I mötet med prästen berättar du om den avlidne för så att prästen får bilda sig en uppfattning om personen och på bästa möjliga sätt förbereda sig inför ceremonin. Allt sker på traditionellt vis i enlighet med Svenska kyrkans ordning. Har du frågor kring kyrklig begravning är du alltid välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå i Jönköping.

Sofiakyrkan med sin distinkta spira är Jönköpings mest kända kyrka, full av stillhet och vacker arkitektur. Runt om i staden finns många andra kyrkor med rofyllda lägen och fin inredning. Bland andra Angerdshestra kyrka, Baneryds kyrka, Barnarps kyrka, Bottnarryds kyrka, Brahekyrkan kyrka, Equmeniakyrkan Kaxholmen, Gränna adventkyrka, Gränna kyrka, Hakarps kyrka, Huskvarna allianskyrka, Huskvarna kyrka, Huskvarna missionskyrka, Järsnäs kyrka, Järstorps kyrka, Jönköpings pingstkyrka, Korskyrkan i Jönköping, Kumlaby kyrka, Kungsportskyrkan, Landsjökyrkan, Lekeryds kyrka, Ljungarums kyrka, Mulseryds kyrka, Månsarps kyrka, Norra Unnaryds kyrka, Norrahammars kyrka, Pingstkyrkan Kaxholmen, Pingstkyrkan Ölmstad, Rogberga kyrka, Sandseryds kyrka, Skärstads kyrka, Svarttorps kyrka, Trånghalla kyrka, Ödestugu kyrka, Öggestorps kyrka, Ölmstads kyrka, Örserums kyrka och Öxnehagakyrkan.

Borgerlig begravning i Jönköping

Lavendla Begravningsbyrå Jönköping hjälper dig att ordna en varm och minnesvärd borgerlig begravning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant från Lavendla eller en nära vän till den anhörige. Vid en borgerlig ceremoni står det anhöriga fritt att forma tillfället. Som hjälp och stöd före, under och efter begravningen har du oss och den borgerliga officianten.

I Jönköping finns flera fridfulla och inbjudande begravningskapell. Två exempel där all kristen dekoration kan tas bort är Stora och Lilla Skogskapellet. Stora Skogskapellet rymmer 130 personer och Lilla Skogskapellet rymmer 30 personer. Det mindre Garpa skans kapell är beläget på Huskvarna kyrkogård och passar för mindre och intima ceremonier. Andra begravningskapell i Jönköpings kommun är Dunkehalla kapell, Järstorps kapell, Brånerydskapellet samt Östra kapellet. Slottskapellet är en invigd kyrkolokal och räknas därför som en kyrka.

Begravningsplatser

Skogskyrkogården är Jönköping Pastorats största och yngsta gravplats. Den ligger i stadens södra delar och bjuder som namnet antyder på en speciell naturkaraktär. Faktum är att den är känd som en av norra Europas vackraste begravningsplatser. Här hittar du Skogskapellet, som hör till Jönköpings mest populära platser för ceremonier. Andra gravplatser i Jönköpings kommun är Angeredshestra kyrkogård, Barnarps kyrkogård, Bottnaryds kyrkogård, Brahekyrkans kyrkogård, Bråneryds kyrkogård, Dunkehalla kyrkogård, Gränna kyrkogård, Hakarps kyrkogård, Huskvarna kyrkogård, Järsnäs kyrkogård, Kumlaby kyrkogård, Lekeryds kyrkogård, Ljungarums kyrkogård, Mulseryds kyrkogård, Rogberga kyrkogård, Skärstad kyrkogård, Slottskyrkogården, Svarttorps gamla kyrkogård, Svarttorps kyrkogård, Visingsö kyrkogård, Ödestugu kyrkogård, Öggestorps kyrkogård och Ölmstad kyrkogård.

 

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.