Lavendla

Begravningsbyrå Jönköping

Jennie Espinoza

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Lyhörd och förstående begravningsbyrå för Jönköping

Varje begravning är unik, på samma sätt som varje liv är sitt eget. Vi skapar ett vackert avsked som hyllar den som har satt spår av kärlek i ditt liv. Vår roll som begravningsbyrå är att vara lyhörda, förstående och avlastande genom att ta hand om allt det praktiska. Målet för oss på Lavendla Begravningsbyrå Jönköping är att du och de andra anhöriga ska känna er nöjda och trygga. Därför ordnar vi begravningen på dina villkor. Oavsett om du vill ha den i en kyrka, ett begravningskapell eller på annat håll, ledd av en präst, borgerlig officiant eller en nära vän.

Lavendla är en begravningsbyrå i tiden. Vi tycker det är viktigt att du får göra planeringen i lugn och ro, så att allt kan bli precis som du vill. Hos oss kan du planera och boka begravningen online, för att sedan ta del av lokal expertis genom våra representanter i Jönköping. Genom att ordna begravning via vår hemsida eller via telefon behöver du inte fatta alla beslut omedelbart på en särskild tid. Istället kan du tänka igenom saken, höra dig för med de andra anhöriga och ta pauser vid behov. Ingen vill vara snål när det gäller begravningen av en närstående, men en budget måste de flesta hålla. Öppen kommunikation, god transparens och tydlig kostnadsbild innebär minskad onödig oro i en tid som är svår nog ändå.

Trygg planering av begravningen

När du skickat in din onlinebokning kommer en av våra begravningsrådgivare kontakta dig för att stämma av kring eventuella frågor som uppstått. Rådgivarna är trygga, empatiska och erfarna, allt för att ge dig ett vänligt och professionellt bemötande. För att en begravning ska kännas personlig och äkta krävs eftertanke och ett öga för detaljer. Vi ser till att allt från blommor till sångerna som sjungs blir rätt. Tillsammans säkerställer vi att din bokning är korrekt och att dina personliga önskemål har fått komma fram.

Vi är en begravningsbyrå med mer än 10 års erfarenhet. Under den tiden har vi hjälpt många familjer ordna vackra avsked av alla sorter. Utifrån kunskapen vi fått kan vi omsätta specifika förslag i verklighet, så tveka inte att höra dig för om vilka möjligheter som finns. Föredrog den avlidne det enkla och naturliga eller storslagna och eleganta? Hade hen uppskattat gåvor till en idrottsförening eller organisation istället för blommor?

Lavendla Begravningsbyrå Jönköping finns i hela Jönköpings län, från Tranås i norr till Värnamo i söder. Välkommen att kontakta oss under generösa öppettider för ett varmt bemötande.

Vi finns här för er.

036-16 44 45

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Jönköping

En kyrklig begravning är ett fint och traditionellt sätt att ta farväl av en anhörig. Lavendla Begravningsbyrå Jönköping har lång erfarenhet av att ordna kyrkliga begravningar. Ni anhöriga blir tilldelade en präst från församlingen där ceremonin kommer äga rum. I mötet med prästen berättar du om den avlidne för så att prästen får bilda sig en uppfattning om personen och på bästa möjliga sätt förbereda sig inför ceremonin. Allt sker på traditionellt vis i enlighet med Svenska kyrkans ordning. Har du frågor kring kyrklig begravning är du alltid välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå i Jönköping.

Sofiakyrkan med sin distinkta spira är Jönköpings mest kända kyrka, full av stillhet och vacker arkitektur. Runt om i staden finns många andra kyrkor med rofyllda lägen och fin inredning. Bland andra Angerdshestra kyrka, Baneryds kyrka, Barnarps kyrka, Bottnarryds kyrka, Brahekyrkan kyrka, Equmeniakyrkan Kaxholmen, Gränna adventkyrka, Gränna kyrka, Hakarps kyrka, Huskvarna allianskyrka, Huskvarna kyrka, Huskvarna missionskyrka, Järsnäs kyrka, Järstorps kyrka, Jönköpings pingstkyrka, Korskyrkan i Jönköping, Kumlaby kyrka, Kungsportskyrkan, Landsjökyrkan, Lekeryds kyrka, Ljungarums kyrka, Mulseryds kyrka, Månsarps kyrka, Norra Unnaryds kyrka, Norrahammars kyrka, Pingstkyrkan Kaxholmen, Pingstkyrkan Ölmstad, Rogberga kyrka, Sandseryds kyrka, Skärstads kyrka, Svarttorps kyrka, Trånghalla kyrka, Ödestugu kyrka, Öggestorps kyrka, Ölmstads kyrka, Örserums kyrka och Öxnehagakyrkan.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Jönköping

Lavendla Begravningsbyrå Jönköping hjälper dig att ordna en varm och minnesvärd borgerlig begravning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant från Lavendla eller en nära vän till den anhörige. Vid en borgerlig ceremoni står det anhöriga fritt att forma tillfället. Som hjälp och stöd före, under och efter begravningen har du oss och den borgerliga officianten.

I Jönköping finns flera fridfulla och inbjudande begravningskapell. Två exempel där all kristen dekoration kan tas bort är Stora och Lilla Skogskapellet. Stora Skogskapellet rymmer 130 personer och Lilla Skogskapellet rymmer 30 personer. Det mindre Garpa skans kapell är beläget på Huskvarna kyrkogård och passar för mindre och intima ceremonier. Andra begravningskapell i Jönköpings kommun är Dunkehalla kapell, Järstorps kapell, Brånerydskapellet samt Östra kapellet. Slottskapellet är en invigd kyrkolokal och räknas därför som en kyrka.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

I vissa fall vill anhöriga skjuta på ceremonin eller inte ha någon alls. För dig som befinner dig i en sådan sits ordnar vi en begravning utan ceremoni. Omhändertagande av den avlidne, kistläggning och transport till krematoriet sköter vi. Gravsättning kan göras på flera sätt. Vanligast är minneslund eller urngrav, men många väljer att sprida askan.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Jönköping

Skogskyrkogården är Jönköping Pastorats största och yngsta gravplats. Den ligger i stadens södra delar och bjuder som namnet antyder på en speciell naturkaraktär. Faktum är att den är känd som en av norra Europas vackraste begravningsplatser. Här hittar du Skogskapellet, som hör till Jönköpings mest populära platser för ceremonier. Andra gravplatser i Jönköpings kommun är Angeredshestra kyrkogård, Barnarps kyrkogård, Bottnaryds kyrkogård, Brahekyrkans kyrkogård, Bråneryds kyrkogård, Dunkehalla kyrkogård, Gränna kyrkogård, Hakarps kyrkogård, Huskvarna kyrkogård, Järsnäs kyrkogård, Kumlaby kyrkogård, Lekeryds kyrkogård, Ljungarums kyrkogård, Mulseryds kyrkogård, Rogberga kyrkogård, Skärstad kyrkogård, Slottskyrkogården, Svarttorps gamla kyrkogård, Svarttorps kyrkogård, Visingsö kyrkogård, Ödestugu kyrkogård, Öggestorps kyrkogård och Ölmstad kyrkogård.

 

Sök begravningshjälp i Jönköping

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE