Lavendla 

Begravningsbyrå Karlstad

 • Boka ett kostnadsfritt möte när det passar dig
 • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
 • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
054-20 33 569 Östra Torggatan 10, Karlstad (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Karlstad med omnejd

Lavendla – Din trygga begravningsbyrå i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå är din trygga begravningsbyrå i Karlstad. Vi erbjuder anhöriga att på ett tryggt och enkelt sätt planera begravning som ni vill, på vår hemsida, över telefon eller i ett möte med oss. Hos oss får ni snabb återkoppling och alltid en personlig rådgivare som hjälper er med allt. Det finns inga dumma frågor hos oss.

Oavsett om ni önskar en kyrklig eller borgerlig begravning så hjälper vi er. Vi ordnar alla förberedelser, och det praktiska vid ceremonin. Behöver ni även hjälp med juridiska frågor som bouppteckning och arvskifte som hjälper våra egna jurister på Lavendla Juridik till. Lavendla Begravningsbyrå Karlstad är verksamma i hela Värmland, från Torsby i norr till Säffle i söder. Välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Karlstad!

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

 • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
 • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
 • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
 • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå Karlstad hjälper er att anordna en traditionell och kyrklig begravning i Karlstad. En begravning där prästen från någon av Karlstads församlingar leder begravningsceremonin enligt svenska kyrkans ordning.

De kyrkor som finns att tillgå för en begravning är:

 • Alster-Nyedsbygdens församling: Alsters kyrka, Nyeds kyrka och Älvsbacka kyrka
 • Väse-Fågelviks församling: Väse kyrka och Östra Fågelviks kyrka
 • Västerstrand församling: Västerstrands kyrka
 • Norrstrands församling: Norrstrands kyrka
  (Här finns även Rudskyrkan, Kroppkärrskyrkan och Kronoparkskyrkan men de har annan verksamhet än begravning i första hand så det kan vara svårt att få till en begravning i dessa kyrkor).
 • Domkyrkoförsamlingen: Karlstads Domkyrka och Vikenkyrkan
  (Här finns även Herrhagskyrkan men de har annan verksamhet än begravning i första hand så även där kan det vara svårt att få till en begravning och Råtorpskyrkan är inte kyrkolokal längre)

Även kapellen nedan kan användas till kyrkliga begravningar.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå Karlstad hjälper er att ordna en minnesvärd borgerlig begravning i Karlstad. En borgerlig ceremoni har anhöriga själva möjlighet att utforma utifrån den avlidnes vilja. En borgerlig officiant leder ceremonin enligt era önskemål och det kan även förekomma religiösa inslag om man så önskar.

Det finns tre kapell på Rud. Korsets kapell (150 pers OBS! Endast kyrkliga begravningar), Stillhetens kapell (80 personer) och Lilla kapellet (ca 10 personer). I de två sistnämnda går det bra med både kyrkliga och borgerliga begravningar.

Både Korsets kapell och Stillhetens kappel är utrustade med orgel och elpiano.

Utöver dessa kapell på Rud, finns även Acksjöns kapell att tillgå via kommunen mot en liten kostnad för såväl borgerliga som kyrkliga begravningar.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Ruds kyrkogård är en av nio gravplatser i Karlstads pastorat. Vackra Ruds kyrkogård, som till stor del liknar en park, har en mängd olika alternativ för gravsättning, bland annat minneslund. Minneslunden som är en anonym gravplats kan besökas när som, men det är inte möjligt att närvara vid själva gravsättningen.

Det även Askgravlundar på Ruds , Nyeds, Väse, Östra Fågelviks kyrkogårdar. Där finns möjlighet att närvara vid urnsättning och där kan en platta sättas upp med den avlidnes namn, födelseår och dödsår. Denna platta bekostas av dödsboet.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Lavendlas stipendier för 2020

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för två stipendium á 20 000kr.

Aktuella stipendier:

Hållbarhet – Läs mer och ansök här

Digitalisering & Juridik – Läs mer och ansök här

Läs mer Läs mindre