054-20 33 569 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Karlstad

Kontakta oss

 • 054-20 33 569
 • Östra Torggatan 10, Karlstad (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Karlstad

Våra rådgivare erbjuder rådgivning och stöd via telefon eller videomöte. Ring oss eller fyll i formuläret nedan.

Lavendla – Din trygga begravningsbyrå i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå är din trygga begravningsbyrå i Karlstad. Vi erbjuder anhöriga att på ett tryggt och enkelt sätt planera begravning som ni vill, på vår hemsida, över telefon eller i ett möte med oss. Hos oss får ni snabb återkoppling och alltid en personlig rådgivare som hjälper er med allt. Det finns inga dumma frågor hos oss.

Oavsett om ni önskar en kyrklig eller borgerlig begravning så hjälper vi er. Vi ordnar alla förberedelser, och det praktiska vid ceremonin. Behöver ni även hjälp med juridiska frågor som bouppteckning och arvskifte som hjälper våra egna jurister på Lavendla Juridik till. Lavendla Begravningsbyrå Karlstad är verksamma i hela Värmland, från Torsby i norr till Säffle i söder. Välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Karlstad!

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Karlstad

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Karlstad?

Pris för begravning i Karlstad kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Karlstad?

Lavendlas jurister och boutredare i Karlstad tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå Karlstad hjälper er att anordna en traditionell och kyrklig begravning i Karlstad. En begravning där prästen från någon av Karlstads församlingar leder begravningsceremonin enligt svenska kyrkans ordning.

De kyrkor som finns att tillgå för en begravning är:

 • Alster-Nyedsbygdens församling: Alsters kyrka, Nyeds kyrka och Älvsbacka kyrka
 • Väse-Fågelviks församling: Väse kyrka och Östra Fågelviks kyrka
 • Västerstrand församling: Västerstrands kyrka
 • Norrstrands församling: Norrstrands kyrka
  (Här finns även Rudskyrkan, Kroppkärrskyrkan och Kronoparkskyrkan men de har annan verksamhet än begravning i första hand så det kan vara svårt att få till en begravning i dessa kyrkor).
 • Domkyrkoförsamlingen: Karlstads Domkyrka och Vikenkyrkan
  (Här finns även Herrhagskyrkan men de har annan verksamhet än begravning i första hand så även där kan det vara svårt att få till en begravning och Råtorpskyrkan är inte kyrkolokal längre)

Även kapellen nedan kan användas till kyrkliga begravningar.

Borgerlig begravning i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå Karlstad hjälper er att ordna en minnesvärd borgerlig begravning i Karlstad. En borgerlig ceremoni har anhöriga själva möjlighet att utforma utifrån den avlidnes vilja. En borgerlig officiant leder ceremonin enligt era önskemål och det kan även förekomma religiösa inslag om man så önskar.

Det finns tre kapell på Rud. Korsets kapell (150 pers OBS! Endast kyrkliga begravningar), Stillhetens kapell (80 personer) och Lilla kapellet (ca 10 personer). I de två sistnämnda går det bra med både kyrkliga och borgerliga begravningar.

Både Korsets kapell och Stillhetens kappel är utrustade med orgel och elpiano.

Utöver dessa kapell på Rud, finns även Acksjöns kapell att tillgå via kommunen mot en liten kostnad för såväl borgerliga som kyrkliga begravningar.

Begravningsplatser

Ruds kyrkogård är en av nio gravplatser i Karlstads pastorat. Vackra Ruds kyrkogård, som till stor del liknar en park, har en mängd olika alternativ för gravsättning, bland annat minneslund. Minneslunden som är en anonym gravplats kan besökas när som, men det är inte möjligt att närvara vid själva gravsättningen.

Det även Askgravlundar på Ruds , Nyeds, Väse, Östra Fågelviks kyrkogårdar. Där finns möjlighet att närvara vid urnsättning och där kan en platta sättas upp med den avlidnes namn, födelseår och dödsår. Denna platta bekostas av dödsboet.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Lavendlas Stipendium

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för ett stipendium värt 10 000 kr.

Aktuella stipendier

Stipendium för hållbarhetLäs mer och ansök här