Lavendla 

Begravningsbyrå Karlstad

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Lavendla – Din lokala begravningsbyrå i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå Karlstad är din lokala begravningsbyrå med en modern profil. Vi erbjuder anhöriga att på ett tryggt och enkelt sätt planera och boka begravning online, över telefon eller via hembesök. Genom att ordna begravningen online kan ni i lugn och ro gå igenom begravningens delar hemifrån soffan. Prata ihop er med anhöriga och få samtidigt en tydlig kostnadsbild hos Lavendla Begravningsbyrå Karlstad.

När ni sedan har slutfört bokningen och det närmar sig begravningen, blir ni tilldelad en lokal representant från Lavendla Begravningsbyrå Karlstad, som hjälper till med allt praktiskt kring ceremonin. Ni får det bästa av två världar, en smidig bokning och representanter med god lokalkännedom. Lavendla Begravningsbyrå Karlstad är verksamma i hela Värmland, från Torsby i norr till Säffle i söder. Välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Karlstad!

Lavendla begravningsbyrå Karlstad

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Berättelser från kunder

Laine Cristina Björkdahl

Karlstad

“Perfekt att i lugn och ro få läsa om olika alternativ på er hemsida. Senare fick jag alla frågor besvarade både via mail och telefonledes. Tusen tack för professionell hjälp...”

Kerstin Jönsson

Karlstad

“Tycker vi fick mycket bra hjälp och ett otroligt vänligt bemötande!”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Jennie Espinoza

Dans har alltid varit en stor del av Jennies liv. Under de senaste småbarnsåren har salsaklubben dock bytts ut mot det betydligt mer barnvänliga vardagsrumsgolvet. När Jennie inte jobbar eller dansar umgås hon gärna med sin man och sina barn. Under vintern blir det en hel del skridskoutflykter. Sommaren bjuder istället på klassiskt häng vid badplatsen.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning i Karlstad

Kyrklig begravning i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå Karlstad hjälper er att anordna en traditionell och kyrklig begravning i Karlstad. En begravning där prästen från någon av Karlstads församlingar leder begravningsceremonin enligt svenska kyrkans ordning. En kyrklig ceremoni hålls då normalt i någon av kyrkorna i Karlstad. Nedan presenteras ett urval av kyrkor i Karlstads kommun:

Alsters kyrka, Baptistkyrkan, Betlehemskyrkan, Grava kyrka, Herrhagskyrkan, Karlstads domkyrka (på bilden), Norrstrandskyrkan, Nors kyrka, Nyeds kyrka, Rudskyrkan, Råtorpskyrkan, Segerstads kyrka, Vikenkyrkan, Väse kyrka, Västerstrandskyrkan, Älvsbacka kyrka och Östra Fågelviks kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Karlstad.

Lavendla-begravningsbyrå-skogsdunge-och-horisont

Borgerlig begravning i Karlstad

Lavendla Begravningsbyrå Karlstad hjälper er att ordna en minnesvärd borgerlig begravning i Karlstad. En borgerlig ceremoni har anhöriga själva möjlighet att utforma utifrån den avlidnes vilja. En borgerlig officiant leder ceremonin enligt era önskemål och det kan även förekomma religiösa inslag om man så önskar. I Karlstad tillhör Korsets kapell och Stillhetens kapell (tidigare Uppståndelsens kapell) på Ruds kyrkogård de mest populära. Korsets kapell är det större av de två och rymmer upp till 150 personer. Stillhetens kapell rymmer 80 personer och var det kapell som uppfördes först på Ruds kyrkogård år 1938. Båda kapellen är utrustade med orgel och elpiano. I Karlstad kommun finns även Acksjöns kapell, tillhörande Karlstads domkyrkoförsamling.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Karlstad.

Minneslund Lavendla Begravningsbyrå

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Gravplats Södertälje

Gravplatser i Karlstad

Ruds kyrkogård är en av nio gravplatser i Karlstads pastorat. Vackra Ruds kyrkogård, som till stor del liknar en park, har en mängd olika alternativ för gravsättning, bland annat minneslund. Minneslunden som är en anonym gravplats kan besökas när som, men det är inte möjligt att närvara vid själva gravsättningen. Andra gravplatser i Karlstad kommun är: Alsters kyrkogård, Mosaiska begravningsplatsen, Nyeds kyrkogård, Väse kyrkogård, Västra och Östra kyrkogårdarna, Älvsbacka kyrkogård och Östra Fågelviks kyrkogård.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.