044 - 253 13 06 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Kristianstad

Kontakta oss

  • 044 - 253 13 06
  • Stridsvagnsvägen 14, Kristianstad (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Kristianstad

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 044 - 253 13 06 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla begravningsbyrå Kristianstad

Vackra och personliga begravningar i Kristianstad på ett lättillgängligt och prisvärt sätt. Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad är en flexibel begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt planera begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er bokning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Vi sköter även all administration som sparar dig både tid och energi.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Kristianstad

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 044 - 253 13 06 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Kristianstad?

Pris för begravning i Kristianstad kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 044 - 253 13 06 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 044 - 253 13 06 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 044 - 253 13 06 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Kristianstad?

Lavendlas jurister och boutredare i Kristianstad tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 044 - 253 13 06 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 044 - 253 13 06 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Kristianstad

En av de mest omtyckta och centralt belägna kyrkorna i staden är Trefaldighetskyrkan, en iögonfallande kyrka från 1600-talet. När du kliver innanför portarna möts du av grå pelare som sträcker sig högt upp i det kupoldekorerade och vita taket. Den stora kyrksalen är stor och golvet är i en varm och rödaktig ton. Bänkraderna matchar fint med sitt ekträfärgade utseende och kyrkan är dekorerad med gulddetaljer och stora ståtliga fönster.

Längst fram i den vackra kyrkan pryds det svart-vitrutiga altargolvet med en pampig predikstol i svart marmor och små änglar. Kyrkan är belägen mitt i stadens centrum och är särskilt omtyckt för sin nästan helt orörda renässanskaraktär. Kyrkan har plats för 1 500 personer. Här finns dessutom möjlighet att få långa musikanläggning där CD-skiva kan spelas upp. Om du vill går det även bra att låna ett bårtäcke från församlingen.

Andra kyrkor i Kristianstad är Österängkyrkan och Vilans kyrka och strax utanför Norra Åsums kyrka som är Kristianstads medeltida pärla väl markerad i landskapet från slutet av 1100-talet.

Borgerlig begravning i Kristianstad

HKK Heliga Korsets kapell (ligger 3 mil söder om Kristianstad) ligger i ett naturskönt område, nära kusten, vid sidan om krematoriet.. Här är landskapet vackert och rofyllt. Kapellet är omtyckt för sin barockkaraktär och känns inbjudande med sitt varmröda tegel och har därför blivit det vanligaste alternativet för såväl kyrkliga som borgerliga begravningsceremonier. Insidan är lika vacker med pastellgula och pastellgröna väggar med en dekorativ bård.

Begravningsplatser

I Kristianstad finns det totalt fyra stycken begravningsplatser som Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för. Dessa är Gamla begravningsplatsen, Rödaleds begravningsplats, Norra Åsums kyrkogård och Östra begravningsplatsen. Den äldsta gravplatsen i staden är Norra Åsums kyrkogård, en mycket vacker och stillsam plats som har både kistgravar samt minneslund. Kyrkogården ligger söder om Kristianstad mitt bland vidsträckta fält och lantlig omgivning. För dig som söker efter askgravplats kan vända sig till Rödaleds kyrkogård.

Rödaleds begravningsplats är belägen på den norra sidan av staden i närheten av ett villaområde. Här finns alltså en askgravplats och även kistgravar. Som en mycket erfaren begravningsentreprenör i Kristianstad har vi på Lavendla bra kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen och kan hjälpa dig ordna en passande gravplats. För dig som har särskilda önskemål, exempelvis om askspridning på annan plats än i askgravplatsen, kan vi även hjälpa dig få ett godkännande från Länsstyrelsen.

Askgravlundar finns på Östra Begravningsplatsen och Norra Åsums kyrkogård.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Kristianstad

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda