Lavendla 

Begravningsbyrå Kristianstad

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Kristianstad – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad. Vi gör det svåra lite lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Kristianstad

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Fredrik Mossberg

Kristianstad

“Vi fick mycket bra hjälp genom hela processen. Vi hade önskemål om en speciell begravning och allt blev precis som vi önskade. Övrigt med bouppteckning sköttes också perfekt av Lavendlas...”

Marie Christoffersson Persson

Kristianstad

“Fin service och fin uppföljning, Lavendla följde upp varje moment på ett fint och behagligt sätt. Kände oss mycket trygga. Detta var andra gången vi anlitade Lavendla och bara det...”

Marie Christoffersson Persson

Kristianstad

“Fin service och fin uppföljning, Lavendla följde upp varje moment på ett fint och behagligt sätt. Kände oss mycket trygga. Detta var andra gången vi anlitade Lavendla och bara det...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Fint och traditionellt med kristen begravning i Kristianstad

En av de mest omtyckta och centralt belägna kyrkorna i staden är Trefaldighetskyrkan, en iögonfallande kyrka från 1600-talet. När du kliver innanför portarna möts du av grå pelare som sträcker sig högt upp i det kupoldekorerade och vita taket. Den stora kyrksalen är stor och golvet är i en varm och rödaktig ton. Bänkraderna matchar fint med sitt ekträfärgade utseende och kyrkan är dekorerad med gulddetaljer och stora ståtliga fönster.

Längst fram i den vackra kyrkan pryds det svart-vitrutiga altargolvet med en pampig predikstol i svart marmor och små änglar. Kyrkan är belägen mitt i stadens centrum och är särskilt omtyckt för sin nästan helt orörda renässanskaraktär. Kyrkan har plats för 1 500 personer. Här finns dessutom möjlighet att få långa musikanläggning med CD. Om du vill går det även bra att låna ett bårtäcke från församlingen.

En annan fin kyrka i staden är Vä kyrka, den ligger strax sydväst om staden. Kyrkan är dekorerad med många vackra och romanska målningar. En del av målningarna här är gamla, redan från 1100-talet. Interiören är stilren och samtidigt pampig, särskilt med de dekorativa valvpelarna. Kuriosa är att dessa pelare är så kallade monoliter, pelare uthuggna ur ett enda stycke granit. Vä kyrka kallas ofta även för Mariakyrkan. För dig som vill hålla en kristen begravning här finns även möjlighet att låna en musikanläggning här.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Personlig borgerlig begravning i Kristianstad

Yngsjö kapell ligger söder om staden i ett naturskönt område, nära kusten. Här är landskapet vackert och rofyllt. Kapellet är omtyckt för sin barockkaraktär och känns inbjudande med sitt varmröda tegel. Insidan är lika vacker med pastellgula och pastellgröna väggar med en dekorativ bård.

Ett annat vackert och omtyckt kapell är före detta Råbelöfs kyrka. Kyrkan uppfördes redan under 1200-talet och några hundra år senare, på 1800-talet, använde man kyrkan som ett sädesmagasin. Idag är det dock känt som just Råbelöfs kapell och är en mycket anrik och vacker byggnad i vitt. Kapellet ligger mycket vackert beläget, intill vidsträckta sommarängar och lummiga skogar. För dig som vill hålla en borgerlig begravningsceremoni här kan vi på Lavendla hjälpa dig.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Kristianstad

I Kristianstad finns det totalt fyra stycken begravningsplatser som Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för. Dessa är Gamla begravningsplatsen, Rödaleds begravningsplats, Norra Åsums kyrkogård och Östra begravningsplatsen. Den äldsta gravplatsen i staden är Norra Åsums kyrkogård, en mycket vacker och stillsam plats som har både kistgravar samt minneslund. Kyrkogården ligger söder om Kristianstad mitt bland vidsträckta fält och lantlig omgivning. För dig som söker efter askgravplats kan vända sig till Rödaleds kyrkogård.

Rödaleds kyrkogård är belägen på den norra sidan av staden i närheten av ett villaområde. Här finns alltså en askgravplats och även kistgravar. Som en mycket erfaren begravningsentreprenör i Kristianstad har vi på Lavendla bra kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen och kan hjälpa dig ordna en passande gravplats. För dig som har särskilda önskemål, exempelvis om askspridning på annan plats än i askgravplatsen, kan vi även hjälpa dig få ett godkännande från Länsstyrelsen.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Lägg över ansvaret på oss

Vi på Lavendla har jobbat med begravningar i många år och har ett stort kontaktnät i Kristianstad. För dig som skulle behöva ett stöd och hjälp med arrangemanget av en borgerlig eller kyrklig begravning, finns vi här för dig. Om du inte bor i Kristianstad gör det ingenting, vi kan hålla vårt möte via telefon eller över Skype. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp. Alla våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.