Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Kristianstad

Kontakta oss

Lavendla begravningsbyrå Kristianstad

Vackra och personliga begravningar i Kristianstad på ett lättillgängligt och prisvärt sätt. Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad är en flexibel begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt planera begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er bokning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Vi sköter även all administration som sparar dig både tid och energi.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad.

Vi hjälper dig med begravning i Kristianstad

Kontakta oss

Ring oss på 044 - 253 13 06 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Kristianstad

Lavendla begravningsbyrå i Kristianstad hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Kristianstad

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Kristianstad

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Kristianstad

En av de mest omtyckta och centralt belägna kyrkorna i staden är Trefaldighetskyrkan, en iögonfallande kyrka från 1600-talet. När du kliver innanför portarna möts du av grå pelare som sträcker sig högt upp i det kupoldekorerade och vita taket. Den stora kyrksalen är stor och golvet är i en varm och rödaktig ton. Bänkraderna matchar fint med sitt ekträfärgade utseende och kyrkan är dekorerad med gulddetaljer och stora ståtliga fönster.

Längst fram i den vackra kyrkan pryds det svart-vitrutiga altargolvet med en pampig predikstol i svart marmor och små änglar. Kyrkan är belägen mitt i stadens centrum och är särskilt omtyckt för sin nästan helt orörda renässanskaraktär. Kyrkan har plats för 1 500 personer. Här finns dessutom möjlighet att få långa musikanläggning där CD-skiva kan spelas upp. Om du vill går det även bra att låna ett bårtäcke från församlingen.

Andra kyrkor i Kristianstad är Österängkyrkan och Vilans kyrka och strax utanför Norra Åsums kyrka som är Kristianstads medeltida pärla väl markerad i landskapet från slutet av 1100-talet.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Kristianstad

HKK Heliga Korsets kapell (ligger 3 mil söder om Kristianstad) ligger i ett naturskönt område, nära kusten, vid sidan om krematoriet.. Här är landskapet vackert och rofyllt. Kapellet är omtyckt för sin barockkaraktär och känns inbjudande med sitt varmröda tegel och har därför blivit det vanligaste alternativet för såväl kyrkliga som borgerliga begravningsceremonier. Insidan är lika vacker med pastellgula och pastellgröna väggar med en dekorativ bård.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Kristianstad finns det totalt fyra stycken begravningsplatser som Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för. Dessa är Gamla begravningsplatsen, Rödaleds begravningsplats, Norra Åsums kyrkogård och Östra begravningsplatsen. Den äldsta gravplatsen i staden är Norra Åsums kyrkogård, en mycket vacker och stillsam plats som har både kistgravar samt minneslund. Kyrkogården ligger söder om Kristianstad mitt bland vidsträckta fält och lantlig omgivning. För dig som söker efter askgravplats kan vända sig till Rödaleds kyrkogård.

Rödaleds begravningsplats är belägen på den norra sidan av staden i närheten av ett villaområde. Här finns alltså en askgravplats och även kistgravar. Som en mycket erfaren begravningsentreprenör i Kristianstad har vi på Lavendla bra kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen och kan hjälpa dig ordna en passande gravplats. För dig som har särskilda önskemål, exempelvis om askspridning på annan plats än i askgravplatsen, kan vi även hjälpa dig få ett godkännande från Länsstyrelsen.

Askgravlundar finns på Östra Begravningsplatsen och Norra Åsums kyrkogård.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Kristianstad

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda

Lavendlas Stipendium 2022

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för ett stipendium värt 10 000kr.

Aktuella stipendier

Stipendium för hållbarhetLäs mer och ansök här