Lavendla 

Begravningsbyrå Kristianstad

  • Boka ett kostnadsfritt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
044 - 253 13 06 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Kristianstad med omnejd

Lavendla begravningsbyrå Kristianstad

Vackra och personliga begravningar i Kristianstad på ett lättillgängligt och prisvärt sätt. Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad är en flexibel begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt planera begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er bokning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Vi sköter även all administration som sparar dig både tid och energi.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Kristianstad.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Kristianstad

En av de mest omtyckta och centralt belägna kyrkorna i staden är Trefaldighetskyrkan, en iögonfallande kyrka från 1600-talet. När du kliver innanför portarna möts du av grå pelare som sträcker sig högt upp i det kupoldekorerade och vita taket. Den stora kyrksalen är stor och golvet är i en varm och rödaktig ton. Bänkraderna matchar fint med sitt ekträfärgade utseende och kyrkan är dekorerad med gulddetaljer och stora ståtliga fönster.

Längst fram i den vackra kyrkan pryds det svart-vitrutiga altargolvet med en pampig predikstol i svart marmor och små änglar. Kyrkan är belägen mitt i stadens centrum och är särskilt omtyckt för sin nästan helt orörda renässanskaraktär. Kyrkan har plats för 1 500 personer. Här finns dessutom möjlighet att få långa musikanläggning där CD-skiva kan spelas upp. Om du vill går det även bra att låna ett bårtäcke från församlingen.

Andra kyrkor i Kristianstad är Österängkyrkan och Vilans kyrka och strax utanför Norra Åsums kyrka som är Kristianstads medeltida pärla väl markerad i landskapet från slutet av 1100-talet.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Kristianstad

HKK Heliga Korsets kapell (ligger 3 mil söder om Kristianstad) ligger i ett naturskönt område, nära kusten, vid sidan om krematoriet.. Här är landskapet vackert och rofyllt. Kapellet är omtyckt för sin barockkaraktär och känns inbjudande med sitt varmröda tegel och har därför blivit det vanligaste alternativet för såväl kyrkliga som borgerliga begravningsceremonier. Insidan är lika vacker med pastellgula och pastellgröna väggar med en dekorativ bård.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Kristianstad finns det totalt fyra stycken begravningsplatser som Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för. Dessa är Gamla begravningsplatsen, Rödaleds begravningsplats, Norra Åsums kyrkogård och Östra begravningsplatsen. Den äldsta gravplatsen i staden är Norra Åsums kyrkogård, en mycket vacker och stillsam plats som har både kistgravar samt minneslund. Kyrkogården ligger söder om Kristianstad mitt bland vidsträckta fält och lantlig omgivning. För dig som söker efter askgravplats kan vända sig till Rödaleds kyrkogård.

Rödaleds begravningsplats är belägen på den norra sidan av staden i närheten av ett villaområde. Här finns alltså en askgravplats och även kistgravar. Som en mycket erfaren begravningsentreprenör i Kristianstad har vi på Lavendla bra kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen och kan hjälpa dig ordna en passande gravplats. För dig som har särskilda önskemål, exempelvis om askspridning på annan plats än i askgravplatsen, kan vi även hjälpa dig få ett godkännande från Länsstyrelsen.

Askgravlundar finns på Östra Begravningsplatsen och Norra Åsums kyrkogård.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Lavendlas stipendier för 2020

Lavendla engagerar sig för framtiden och belönar studenter och forskare som aktivt bidrar med insikter och ideér om branschens och samhällets utveckling till det bättre. Just nu är ansökningarna öppna för två stipendium á 20 000kr.

Aktuella stipendier:

Hållbarhet – Läs mer och ansök här

Digitalisering & Juridik – Läs mer och ansök här

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Kristianstad

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda
Vill du synas här? Kontakta oss