Lavendla 

Begravningsbyrå Lidingö

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Din begravningsbyrå på Lidingö – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång, vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla.

Lavendla begravningsbyrå Lidingö

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

Berättelser från kunder

Matilda Bilk

Lidingö

“Professionell och inkännande hjälp när den behövs som bäst. Trygg och säker hantering av smått som stort vilket gjorde det möjligt för oss att kunna fokusera på det allra viktigaste:...”

Anne

Lidingö

“Perfekt ordnat med en engagerad person på plats! Vacker kista, fint blomsterdekorerad. Högsta betyg på alla detaljer!”

John

Lidingö

“”

Sören Carmstad

Lidingö

“Jättegulliga och lätta att prata med. Jag kände delaktighet!”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning på Lidingö

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Lidingö har stor erfarenhet av att arrangera kyrkliga begravningar på Lidingö. Merparten av alla begravningar på Lidingö äger rum i vackra Lidingö kyrka. Kyrkan, vars historia sträcker sig ända till 1600-talet, har ett enkelt men imponerande praktfullt yttre. Dess interiör är likaså den storslagen. De vita väggarna är prydda med detaljrika målningar i en varm och skimrande ton. Kyrkbänkarna i trä är dock mycket enkla vilket ger en balanserad ton.

För den som önskar låna ett bårtäcke till kistan finns två olika sådana att välja mellan. Det första bårtäcket går i en mintgrön ton och pryds av ett vackert guldkors. Det andra bårtäcket saknar religiösa symboler. Dess färg är ljusgrön och kanterna är broderade i en mörkgrön färg.

Totalt ryms upptill 130 sittande gäster i Lidingö kyrka. Lokalen är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Ett alternativ till Lidingö kyrka är Breviks kyrka på öns östra sida. Detta är den största kyrkan på ön med plats för upp till 220 sittande gäster. I jämförelse med Lidingö kyrka har Breviks kyrka en mer modern och funktionalistisk profil. Inredningen är stilren och atmosfären känns ljus och öppen. Även detta är ett mycket fint val av kyrka vid begravning på Lidingö.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning på Lidingö

En borgerlig begravning på Lidingö kan i princip hållas var som helst. I hemmet, i trädgården eller på någon annan vacker plats i naturen. Av praktiska skäl hålls dock de flesta borgerliga begravningar i ett kapell.

På Lidingö arrangeras många borgerliga begravningar i den lite mindre ceremonilokalen Viken. Denna lokal är belägen tätt intill Lidingö kyrka. Viken har vitmålade väggar och tak vilket ger lokalen en mycket luftig och ljus känsla. För den som önskar finns det möjlighet att använda sig av lokalens musikanläggning. Totalt finns det plats för upptill 30 sittande gäster i Viken.

Ett alternativ till Viken är den så kallade Kyrkallén. Kyrkallén är ett litet mysigt gult hus. Även denna lokal ligger alldeles i närheten av Lidingö kyrka. Kyrkalléns lokaler är ljusa och fräscha. Möbler i trä kompletteras med textilier i grönt. I Kyrkallén kan man även hålla den s.k. minnesstunden som äger rum efter begravningsceremonin.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vill du helst ha ceremonin vid ett senare tillfälle eller kanske inte ha någon ceremoni alls?  I så fall hjälper vi dig att ordna en begravning utan ceremoni. Detta innebär att vi kistlägger den avlidne och sedan transporterar direkt till krematoriet. Därefter sker gravsättning.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Lidingö

På Lidingö finns en begravningsplats som tillhör Lidingö kyrka, den kallas för Lidingö kyrkogård. Lidingö kyrkogård är mycket idylliskt belägen endast ett stenkast från Kyrkviken, en smal havsvik som delar upp Lidingö i en norr- och söderliggande del. Dess omgivningar är mycket rofyllda och välskötta.  På området finns möjlighet till gravsättning i såväl kistgravar som urngravar. Det går även att gravsätta i någon av kyrkogårdens två minneslundar eller vid den s.k. Vilokullen. Därtill är det även möjligt att gravsätta i kyrkogårdens kolumbarium. Ett gravvalv som är till för att förvara urnor på.

Vad många uppskattar med Lidingö kyrkogård är dess närhet till naturen. Här finns det porlande vattnet nära och på området står flertalet gamla träd som vuxit i hundratals år. Under sommaren ramar blomster och gröna trädkronor in kyrkogården och under hösten glimrar gravlyktorna vackert i mörkret. Lidingö kyrkogård är helt enkelt en väldigt vacker och värdig plats för den sista vilan.