Lavendla 

Begravningsbyrå Lidingö

08 - 22 11 01 Stockholmsvägen 35 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning på Lidingö

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Lidingö har stor erfarenhet av att arrangera kyrkliga begravningar på Lidingö. Merparten av alla begravningar på Lidingö äger rum i vackra Lidingö kyrka. Kyrkan, vars historia sträcker sig ända till 1600-talet, har ett enkelt men imponerande praktfullt yttre. Dess interiör är likaså den storslagen. De vita väggarna är prydda med detaljrika målningar i en varm och skimrande ton. Kyrkbänkarna i trä är dock mycket enkla vilket ger en balanserad ton.

För den som önskar låna ett bårtäcke till kistan finns två olika sådana att välja mellan. Det första bårtäcket går i en mintgrön ton och pryds av ett vackert guldkors. Det andra bårtäcket saknar religiösa symboler. Dess färg är ljusgrön och kanterna är broderade i en mörkgrön färg.

Totalt ryms upptill 130 sittande gäster i Lidingö kyrka. Lokalen är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Ett alternativ till Lidingö kyrka är Breviks kyrka på öns östra sida. Detta är den största kyrkan på ön med plats för upp till 220 sittande gäster. I jämförelse med Lidingö kyrka har Breviks kyrka en mer modern och funktionalistisk profil. Inredningen är stilren och atmosfären känns ljus och öppen. Även detta är ett mycket fint val av kyrka vid begravning på Lidingö.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning på Lidingö

En borgerlig begravning på Lidingö kan i princip hållas var som helst. I hemmet, i trädgården eller på någon annan vacker plats i naturen. Av praktiska skäl hålls dock de flesta borgerliga begravningar i ett kapell.

På Lidingö arrangeras många borgerliga begravningar i den lite mindre ceremonilokalen Viken. Denna lokal är belägen tätt intill Lidingö kyrka. Viken har vitmålade väggar och tak vilket ger lokalen en mycket luftig och ljus känsla. För den som önskar finns det möjlighet att använda sig av lokalens musikanläggning. Totalt finns det plats för upptill 30 sittande gäster i Viken.

Ett alternativ till Viken är den så kallade Kyrkallén. Kyrkallén är ett litet mysigt gult hus. Även denna lokal ligger alldeles i närheten av Lidingö kyrka. Kyrkalléns lokaler är ljusa och fräscha. Möbler i trä kompletteras med textilier i grönt. I Kyrkallén kan man även hålla den s.k. minnesstunden som äger rum efter begravningsceremonin.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

På Lidingö finns en begravningsplats som tillhör Lidingö kyrka, den kallas för Lidingö kyrkogård. Lidingö kyrkogård är mycket idylliskt belägen endast ett stenkast från Kyrkviken, en smal havsvik som delar upp Lidingö i en norr- och söderliggande del. Dess omgivningar är mycket rofyllda och välskötta.  På området finns möjlighet till gravsättning i såväl kistgravar som urngravar. Det går även att gravsätta i någon av kyrkogårdens två minneslundar eller vid den s.k. Vilokullen. Därtill är det även möjligt att gravsätta i kyrkogårdens kolumbarium. Ett gravvalv som är till för att förvara urnor på.

Vad många uppskattar med Lidingö kyrkogård är dess närhet till naturen. Här finns det porlande vattnet nära och på området står flertalet gamla träd som vuxit i hundratals år. Under sommaren ramar blomster och gröna trädkronor in kyrkogården och under hösten glimrar gravlyktorna vackert i mörkret. Lidingö kyrkogård är helt enkelt en väldigt vacker och värdig plats för den sista vilan.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre
Stockholmsvägen 35 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå på Lidingö – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång, vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Matilda Bilk

Lidingö

“Professionell och inkännande hjälp när den behövs som bäst. Trygg och säker hantering av smått som stort vilket gjorde det möjligt för oss att kunna fokusera på det allra viktigaste:...”

Anne

Lidingö

“Perfekt ordnat med en engagerad person på plats! Vacker kista, fint blomsterdekorerad. Högsta betyg på alla detaljer!”

Sören Carmstad

Lidingö

“Jättegulliga och lätta att prata med. Jag kände delaktighet!”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Lidingö

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.