Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Lidingö

Kontakta oss

Din begravningsbyrå på Lidingö – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång, vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla.

Vi hjälper dig med begravning i Lidingö

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Lidingö

Lavendla begravningsbyrå i Lidingö hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Lidingö

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Lidingö

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning på Lidingö

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Lidingö har stor erfarenhet av att arrangera kyrkliga begravningar på Lidingö. Merparten av alla begravningar på Lidingö äger rum i vackra Lidingö kyrka. Kyrkan, vars historia sträcker sig ända till 1600-talet, har ett enkelt men imponerande praktfullt yttre. Dess interiör är likaså den storslagen. De vita väggarna är prydda med detaljrika målningar i en varm och skimrande ton. Kyrkbänkarna i trä är dock mycket enkla vilket ger en balanserad ton.

För den som önskar låna ett bårtäcke till kistan finns två olika sådana att välja mellan. Det första bårtäcket går i en mintgrön ton och pryds av ett vackert guldkors. Det andra bårtäcket saknar religiösa symboler. Dess färg är ljusgrön och kanterna är broderade i en mörkgrön färg.

Totalt ryms upptill 130 sittande gäster i Lidingö kyrka. Lokalen är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Ett alternativ till Lidingö kyrka är Breviks kyrka på öns östra sida. Detta är den största kyrkan på ön med plats för upp till 220 sittande gäster. I jämförelse med Lidingö kyrka har Breviks kyrka en mer modern och funktionalistisk profil. Inredningen är stilren och atmosfären känns ljus och öppen. Även detta är ett mycket fint val av kyrka vid begravning på Lidingö.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning på Lidingö

En borgerlig begravning på Lidingö kan i princip hållas var som helst. I hemmet, i trädgården eller på någon annan vacker plats i naturen. Av praktiska skäl hålls dock de flesta borgerliga begravningar i ett kapell.

På Lidingö arrangeras många borgerliga begravningar i den lite mindre ceremonilokalen Viken. Denna lokal är belägen tätt intill Lidingö kyrka. Viken har vitmålade väggar och tak vilket ger lokalen en mycket luftig och ljus känsla. För den som önskar finns det möjlighet att använda sig av lokalens musikanläggning. Totalt finns det plats för upptill 30 sittande gäster i Viken.

Ett alternativ till Viken är den så kallade Kyrkallén. Kyrkallén är ett litet mysigt gult hus. Även denna lokal ligger alldeles i närheten av Lidingö kyrka. Kyrkalléns lokaler är ljusa och fräscha. Möbler i trä kompletteras med textilier i grönt. I Kyrkallén kan man även hålla den s.k. minnesstunden som äger rum efter begravningsceremonin.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

På Lidingö finns en begravningsplats som tillhör Lidingö kyrka, den kallas för Lidingö kyrkogård. Lidingö kyrkogård är mycket idylliskt belägen endast ett stenkast från Kyrkviken, en smal havsvik som delar upp Lidingö i en norr- och söderliggande del. Dess omgivningar är mycket rofyllda och välskötta.  På området finns möjlighet till gravsättning i såväl kistgravar som urngravar. Det går även att gravsätta i någon av kyrkogårdens två minneslundar eller vid den s.k. Vilokullen. Därtill är det även möjligt att gravsätta i kyrkogårdens kolumbarium. Ett gravvalv som är till för att förvara urnor på.

Vad många uppskattar med Lidingö kyrkogård är dess närhet till naturen. Här finns det porlande vattnet nära och på området står flertalet gamla träd som vuxit i hundratals år. Under sommaren ramar blomster och gröna trädkronor in kyrkogården och under hösten glimrar gravlyktorna vackert i mörkret. Lidingö kyrkogård är helt enkelt en väldigt vacker och värdig plats för den sista vilan.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Lidingö

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria