rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Ljusdal

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Ljusdal – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ljusdal. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Ljusdal!

Vi hjälper dig med begravning i Ljusdal

Kontakta oss

Ring oss på 0651 - 67 74 46 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Ljusdal

Lavendla begravningsbyrå i Ljusdal hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Ljusdal

Kristen begravning i Ljusdal kan hållas i Ljusdals kyrka. Kyrkan med klockstapel har intressanta anor som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Grönt, rött och gult binder ihop interiören till ett välkomnande högtidsrum. Läget är vackert mellan Kyrksjön och Ljusnan i södra delen av kyrkogården.

Vi på Lavendla hjälper dig ordna kyrklig begravning i Ljusdals kyrka eller någon av traktens andra kyrkor eller kapell. Vi tar hand om all administration och praktiska förberedelser och ordnar kontakt med församlingens präst och organist.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Ljusdal

En borgerlig begravning är en ceremoni som inte följer någon särskild religiös ordning, och kan utformas helt utan religiösa inslag. Anhöriga kan fritt välja musik och andra inslag. En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. Den lokal begravningsverksamheten i Ljusdal upplåter är S:t Olofs kapell som ligger alldeles vid Ljudals kyrka.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Ljusdal med omnejd. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin, alternativt kan en egen officiant utses.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Fridfulla Ljusdal Kyrkogård ligger med Kyrksjön på ena sidan, och nedanför flyter Ljusnan förbi. Här finns askgravplats, askgravlund, minneslund samt kistgrav och urngrav.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. Önskar ni genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan kan vi ordna det.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Ljusdal

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove