rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Mellerud

Kontakta oss

Din trygga begravningsbyrå i Mellerud

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Mellerud. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Mellerud finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Vi hjälper dig med begravning i Mellerud

Kontakta oss

Ring oss på 0771-22 21 21 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Mellerud

Lavendla begravningsbyrå i Mellerud hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Mellerud

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Nedan presenteras ett urval av kyrkor i Melleruds kommun:

Bolstads kyrka, Dalskogs kyrka, Erikstads kyrka, Grinstads kyrka, Gunnarsnäs kyrka, Holms kyrka, Järns kyrka, Klöveskogs kyrka, Skålleruds kyrka och Örs kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Mellerud.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Mellerud

Lavendla Begravningsbyrå Mellerud har även lång erfarenhet av borgerlig begravning.

Normalt sker de borgerliga begravningsceremonierna i kapell, som upplåts utan extra kostnad. Men liksom allt annat i de borgerliga ceremonierna kan allt anpassas efter personliga önskemål. Tillsammans med vår borgerliga officiant utformar ni en vacker och minnesvärd ceremoni.

Har ni frågor om borgerlig begravning är ni varmt välkomna att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Mellerud.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Mellerud.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Vi på Lavendla Begravningsbyrå  hjälper er även med gravsättningen. Här ska tas hänsyn till era och den avlidnes önskemål, till såväl gravsättning som gravplats. Beroende på vilken typ av gravsättning som önskas, man man behöva välja en annan kyrkogård än vad som var tänkt från början på grund av platsbrist eller liknande.

Holms kyrkogård är den största gravplatsen i Mellerud. Här finns möjlighet för kistgravar och urngravar, men även minneslund, askgravplats samt ett speciellt område för troende muslimer.

Andra kyrkogårdar och gravplatser i Melleruds kommun är följande:  Bolstads kyrkogård (endast kist- och urngrav), Dalskogs kyrkogård (endast kist- och urngrav), Erikstads kyrkogård (kist- och urngrav samt minneslund och askgravplats), Grinstads kyrkogård (endast kist- och urngrav), Gunnarsnäs kyrkogård (kist- och urngrav samt minneslund), Järns kyrkogård (endast kist- och urngrav), Klöveskogs kyrkogård (kist- och urngrav samt minneslund), Skålleruds kyrkogård (kist- och urngrav samt minneslund) och Örs kyrkogård (kist- och urngrav samt minneslund).

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Vad gäller begravning så används församlingshem normalt till minnesstunden efter ceremonin. Men det används också ibland till ceremoni vid borgerlig begravning. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Mellerud

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie