Lavendla 

Begravningsbyrå Mullsjö

  • Boka ett kostnadsfritt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0392 - 77 30 41 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Mullsjö med omnejd

Lavendla begravningsbyrå Mullsjö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla begravningsbyrå Mullsjö. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla begravningsbyrå Mullsjö.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Mullsjö

Vid en kristen begravning i Mullsjö kan man antigen ha begravningsgudstjänsten i någon av Svenska kyrkans kyrkor, förutsatt att den avlidne var medlem, alternativt i någon av frikyrkorna, om den avlidne var medlem där. När det kommer till Svenska kyrkan så finns många vackra alternativ för begravning, till exempel Nykyrka kyrka, som är en mycket vacker träkyrka, där man upplever sig nästan ha förflyttats till förr när man kommer in. Här är det varma träfärger, grönt och rött som gäller, och man känner sig omhuldad av kyrkan. Här ryms över 100 personer, och Mullsjö församling ställer upp med ett vackert bårtäcke i ljust vitt och guld, med blå detaljer.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Mullsjö

Borgerlig begravning i Mullsjö kan även det ske i Svenska kyrkans lokaler, men då i Sandhems församlingshem, som ligger ett stenkast från Sandhems kyrka. Här ryms på varje våning ca 100 personer, i den en gång lilla sockenstugan som idag blivit till ett rejält hus med två våningar. Här finns utrustning för att spela musik från både CD och mp3, och önskar man låna bårtäcket från Nykyrka kyrka går det också bra. Vill man ha begravningen på annan plats så går det förstås också bra, eftersom borgerliga begravningar är fria på det sättet. Som begravningsentreprenör i Mullsjö hjälper vi er gärna med förslag på lokaler och platser där ceremonin kan äga rum.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Mullsjö finns fyra kyrkogårdar med olika typer av gravskick. Skogskyrkogården med sin typiska skogskaraktär är mysig och inlindad i stora träd, och här finns bland annat en minneslund. Vid Nykyrka kyrka finns två kyrkogårdsdelar, på var sin sida av den lilla vägen. De har båda karaktären av en park, och här finns både askgravplats och minneslund. Askgravplatsen har en fin ceremoniell inramning av naturstenar där namn kan skrivas

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre