Lavendla

Begravningsbyrå Nacka

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Nacka – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Nacka. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Nacka. Vi gör det svåra lite lättare.

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Nacka

I Nacka församling finns många fina kyrkor att arrangera begravning i. Just Nacka kyrka är en av de mest flitigt använda. Denna kyrka invigdes 1891 och är byggd i en nygotisk stil. Kyrkans fasad är byggd i tegel och en hög tornspira sträcker sig upp mot skyn. Väl innanför kyrkans portar är det svårt att inte bli hänförd av alla de små detaljer och dekorationer som finns. För att inte tala om det otroligt vackra taket i grönt ovanför altaret. Atmosfären är i sin helhet mycket varm och personlig. I Nacka kyrka finns plats för ca. 160 sittande gäster.

Om ni önskar ha ett bårtäcke på kistan finns det ett mycket vackert sådant att tillgå i Nacka kyrka. Bårtäcket är vävt i en himmelsblå färg och har ett mycket vackert triangelformat mönster med roströda inslag. Din personliga rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Nacka hjälper dig gärna att boka detta.

Få offert kyrklig begravning

För dig som ska anordna en borgerlig begravning i Nacka

Vill du ordna en borgerlig begravning någonstans i Nacka med omnejd? Vi på Lavendla Begravningsbyrå Nacka hjälper dig. I Nacka med omnejd finns flertalet vackra kapell att arrangera begravningen i. För att framhålla några kan vi bland annat nämna Storkällans kapell och Duvan ceremonilokal som tillhör Boo församling.

Storkällan har ett ytterst naturnära läge och är känt för sin vackra arkitektur. Egentligen består Storkällan av tre huvudbyggnader: krematoriet, lilla kapellet och stora kapellet. Begravningsceremonier hålls i det stora kapellet medan det lilla kapellet ofta används för efterföljande minnesstunder med mera. I Storkällans stora kapell finns plats för upp till 80 sittande gäster.

Duvan ceremonilokal ligger precis i anslutning till Boo kyrka. Detta är en nybyggd och modern lokal i ljusa och fräscha toner. I kapellet finns även en ljudanläggning att använda sig av vid uppspelning av musik från Spotify eller liknande. Kapellet rymmer runt 70 personer.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Nacka hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Nacka

I Nacka med omnejd finns flertalet fridfulla och välskötta begravningsplatser, bl.a. Nacka Norra kyrkogård, Storkällans begravningsplats samt Nacka Södra kyrkogård.

Nacka Norra kyrkogård påminner mycket om en lummig och mysig park med välkrattade gångar, vackert klippta häckar och prunkande alléer. Här finns ett särskilt gravkvarter för urngravar, ett för kistgravar och även en vacker minneslund. Utöver detta finns även en askgravplats vid namn ”Tidearv”.

Storkällans begravningsplats ligger precis intill Storkällans kapell och krematorium. Även här finns urn- och kistgravar och en stillsam minneslund.

Nacka Södra kyrkogård är Nacka församlings minsta och mest pittoreska kyrkogård. Här finns både pampiga och ståtliga familjegravar men även mindre och mer diskreta gravar med en otrolig närhet till naturen. På området finns ett dekorativt klocktorn och ett enklare kapell.

Sök begravningshjälp i Nacka

Korta gatan 7, Solna Strand 08 - 22 11 01 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE