rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Nacka

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Nacka – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Nacka. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Nacka. Vi gör det svåra lite lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Nacka

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Nacka

Lavendla begravningsbyrå i Nacka hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Nacka

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Nacka

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Nacka

I Nacka församling finns många fina kyrkor att arrangera begravning i. Just Nacka kyrka är en av de mest flitigt använda. Denna kyrka invigdes 1891 och är byggd i en nygotisk stil. Kyrkans fasad är byggd i tegel och en hög tornspira sträcker sig upp mot skyn. Väl innanför kyrkans portar är det svårt att inte bli hänförd av alla de små detaljer och dekorationer som finns. För att inte tala om det otroligt vackra taket i grönt ovanför altaret. Atmosfären är i sin helhet mycket varm och personlig. I Nacka kyrka finns plats för ca. 160 sittande gäster.

Om ni önskar ha ett bårtäcke på kistan finns det ett mycket vackert sådant att tillgå i Nacka kyrka. Bårtäcket är vävt i en himmelsblå färg och har ett mycket vackert triangelformat mönster med roströda inslag. Din personliga rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Nacka hjälper dig gärna att boka detta.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Nacka

Vill du ordna en borgerlig begravning någonstans i Nacka med omnejd? Vi på Lavendla Begravningsbyrå Nacka hjälper dig. I Nacka med omnejd finns flertalet vackra kapell att arrangera begravningen i. För att framhålla några kan vi bland annat nämna Storkällans kapell och Duvan ceremonilokal som tillhör Boo församling.

Storkällan har ett ytterst naturnära läge och är känt för sin vackra arkitektur. Egentligen består Storkällan av tre huvudbyggnader: krematoriet, lilla kapellet och stora kapellet. Begravningsceremonier hålls i det stora kapellet medan det lilla kapellet ofta används för efterföljande minnesstunder med mera. I Storkällans stora kapell finns plats för upp till 80 sittande gäster.

Duvan ceremonilokal ligger precis i anslutning till Boo kyrka. Detta är en nybyggd och modern lokal i ljusa och fräscha toner. I kapellet finns även en ljudanläggning att använda sig av vid uppspelning av musik från Spotify eller liknande. Kapellet rymmer runt 70 personer.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Nacka med omnejd finns flertalet fridfulla och välskötta begravningsplatser, bl.a. Nacka Norra kyrkogård, Storkällans begravningsplats samt Nacka Södra kyrkogård.

Nacka Norra kyrkogård påminner mycket om en lummig och mysig park med välkrattade gångar, vackert klippta häckar och prunkande alléer. Här finns ett särskilt gravkvarter för urngravar, ett för kistgravar och även en vacker minneslund. Utöver detta finns även en askgravplats vid namn ”Tidearv”.

Storkällans begravningsplats ligger precis intill Storkällans kapell och krematorium. Även här finns urn- och kistgravar och en stillsam minneslund.

Nacka Södra kyrkogård är Nacka församlings minsta och mest pittoreska kyrkogård. Här finns både pampiga och ståtliga familjegravar men även mindre och mer diskreta gravar med en otrolig närhet till naturen. På området finns ett dekorativt klocktorn och ett enklare kapell.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Nacka

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria