Lavendla

Begravningsbyrå Nacka

Lavendla Begravningsbyrå Kr. Wessman

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå M. Henriksson Jalonen

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Begravningsbyrå Nacka
– Hos oss möts ni av omtanke och engagemang

Lavendla Begravningsbyrå Nacka är begravningsbyrån som hjälper er att skapa ett vackert och minnesvärt farväl på ett modernt och lättillgängligt sätt. Hos oss kan ni planera och boka begravningen online 24 timmar om dygnet, var ni än befinner er.  Vår onlinebokning gör det dessutom enklare att inkludera anhöriga från andra delar av landet (eller kanske världen) i planeringsprocessen. När ni gjort er beställning online hos Lavendla Begravningsbyrå Nacka kontaktas ni inom kort av en av våra kunniga rådgivare. Rådgivaren går igenom bokningen för att säkerställa att allt ska bli som ni har tänkt er. Hos Lavendla Begravningsbyrå Nacka är det både tryggt och smidigt att boka en begravning.

För dem som föredrar att boka begravningen via telefon går det alldeles utmärkt att kontakta någon av våra begravningsrådgivare direkt, du når dem på telefonnummer 08-22 11 01. Det finns självklart även möjlighet till att boka in ett hembesök hos er i Nacka alternativt ett personligt möte på vårt kontor i Solna Strand. Välj det alternativ som passar er bäst!

Lavendla Begravningsbyrå Nacka är begravningsbyrån där ni planerar begravningen på era villkor, när ni vill och var ni vill. Har ni frågor eller funderingar? Kontakta oss redan idag så hjälper vi er.

Ring oss: 08-22 11 01  |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Korta gatan 7, Solna Strand (boka tid innan besök)

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Nacka!

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Nacka

Vid en kyrklig begravning i Nacka kan vi på Lavendla hjälpa dig boka en passande begravningsgudstjänst i en kyrka som du tycker om. Traditionellt sätt hjälps man även åt med en präst, en kyrkomusiker och en kyrkvaktmästare. Under den kristna och kyrkliga begravningen ringer klockorna in med sin vackra klang. Under begravningsceremonin sjungs det psalmer, det spelas vackra musikstycken och prästen talar om hopp och tröst. Som anhörig får du självklart vara med och bestämma hur du vill att upplägget för ceremonin ska utformas, allt för att den ska vara i den känsla som den avlidne hade velat. Vi hjälper dig genom processen och ser till att begravningen blir vacker, minnesvärd och rofylld.
I Nacka församling finns fyra stycken kyrkor, varav Nacka kyrka är en av de mest populära i området. Nacka kyrka invigdes 1891 och har en vackert nygotisk arkitektur. Kyrkans fasad präglas av det röda teglet och den höga tornspiran. Väl innanför kyrkans portar möts du genast av den varma och kärleksfulla atmosfären. Taket är täckt av vackra träbjälkar och längst fram vid altaret pryds bordet av två rådjur. Kyrksalen är luftig med sitt höga tak och sina vita väggar. De smaragdgröna bänkraderna bildar en fantastisk balans tillsammans med trädetaljerna och den vita färgen. Kyrkan känns på många sätt lantlig och personlig. Här finns plats för cirka 160 sittande gäster.
För dig som vill finns även möjlighet att låna ett vackert bårtäcke från Nacka kyrka. Täcket är himmelsblått med ett dekorativt och triangelformat mönster. Bårtäcket går bra att använda tillsammans med dina blomsterarrangemang och dekorationer.

Boka kyrklig begravning

För dig som ska anordna en borgerlig begravning i Nacka

Lavendla i Nacka hjälper dig gärna att hålla i en fin och stämningsfull borgerlig begravning. I staden finns flera vackra kapell, bland annat Storkällans kapell och Duvan ceremonilokal. Duvan ceremonilokal ingår dock inte i Nackas församling utan i Boo, men ligger alltså i samma kommun. Duvan ceremonilokal är en nybyggd lokal som ligger i anslutning till Boo kyrka. Namnet har lokalen fått eftersom den ser ut som en duva ovanifrån. Här kan du hålla borgerliga begravningsceremonier i en ljus och fräsch lokal som går i modern anda. I kapellet finns även en ljudanläggning att använda sig av, passande för både borgerliga och kristliga begravningar. Kapellet rymmer runt 70 personer.
I Nacka ligger även det vackra Storkällans kapell. Kapellet består både av ett krematorium och två kapell, varav det stora används just till begravningsceremonier. Det lilla kapellet finns för servering och kan även användas för en minnesstund. Arkitekturen för Storkällans kapell är spektakulär med sin rostfärgade stålfasad och ett mörkt tegel. Fasaden smälter in fint med omgivningarna som består av vidsträckt tallskog. I Storkällans stora kapell finns plats för 80 stycken sittplatser.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Nacka – 4 vackra gravplatser

I Nacka finns flera fridfulla gravplatser, Nacka Norra kyrkogård, Storkällans begravningsplats, Storkällans kapell och krematorium samt Nacka Södra kyrkogård. Samtliga av dessa fyra begravningsplatser är oerhört välskötta och rofyllda. Nacka Norra kyrkogård påminner mycket om en lummig och mysig park med välkrattade gångar, vackert klippta häckar och prunkande alléer. Denna kyrkogård är vilsam och lugn. På Nacka Norra kyrkogård finns ett särskilt gravkvarter för urngravar, ett för kistgravar och en vacker minneslund. För avlidna som hade en önskan om att få sin aska utspriden finns även ”Tidevarv”, en harmonisk askgravplats.
Intill Storkällans kapell och krematorium ligger en begravningsplats. Vad som gör platsen så vacker är den intilliggande tallskogen, den påtagliga grönskan och närheten till kapell och krematorium. Här kan man begravas oavsett trossamfund eller religiös åskådning. Även här finns urn- och kistgravar och en stillsam minneslund.
Den äldsta församlingens äldsta och även minsta kyrkogård är den pittoreska och mysiga Nacka Södra kyrkogård. Här finns både pampiga och ståtliga familjegravar men även mindre och mer diskreta gravar som blivit utsatta i närhet till naturen. På området finns ett dekorativt klocktorn och ett enklare kapell.

Sök begravningshjälp i Nacka

Korta gatan 7, Solna Strand 08 - 22 11 01 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE