Lavendla 

Begravningsbyrå Nacka

08 - 22 11 01 Nacka Forum, Romanstorget (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Nacka

I Nacka församling finns många fina kyrkor att arrangera begravning i. Just Nacka kyrka är en av de mest flitigt använda. Denna kyrka invigdes 1891 och är byggd i en nygotisk stil. Kyrkans fasad är byggd i tegel och en hög tornspira sträcker sig upp mot skyn. Väl innanför kyrkans portar är det svårt att inte bli hänförd av alla de små detaljer och dekorationer som finns. För att inte tala om det otroligt vackra taket i grönt ovanför altaret. Atmosfären är i sin helhet mycket varm och personlig. I Nacka kyrka finns plats för ca. 160 sittande gäster.

Om ni önskar ha ett bårtäcke på kistan finns det ett mycket vackert sådant att tillgå i Nacka kyrka. Bårtäcket är vävt i en himmelsblå färg och har ett mycket vackert triangelformat mönster med roströda inslag. Din personliga rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Nacka hjälper dig gärna att boka detta.

Borgerlig begravning i Nacka

Vill du ordna en borgerlig begravning någonstans i Nacka med omnejd? Vi på Lavendla Begravningsbyrå Nacka hjälper dig. I Nacka med omnejd finns flertalet vackra kapell att arrangera begravningen i. För att framhålla några kan vi bland annat nämna Storkällans kapell och Duvan ceremonilokal som tillhör Boo församling.

Storkällan har ett ytterst naturnära läge och är känt för sin vackra arkitektur. Egentligen består Storkällan av tre huvudbyggnader: krematoriet, lilla kapellet och stora kapellet. Begravningsceremonier hålls i det stora kapellet medan det lilla kapellet ofta används för efterföljande minnesstunder med mera. I Storkällans stora kapell finns plats för upp till 80 sittande gäster.

Duvan ceremonilokal ligger precis i anslutning till Boo kyrka. Detta är en nybyggd och modern lokal i ljusa och fräscha toner. I kapellet finns även en ljudanläggning att använda sig av vid uppspelning av musik från Spotify eller liknande. Kapellet rymmer runt 70 personer.

Begravningsplatser

I Nacka med omnejd finns flertalet fridfulla och välskötta begravningsplatser, bl.a. Nacka Norra kyrkogård, Storkällans begravningsplats samt Nacka Södra kyrkogård.

Nacka Norra kyrkogård påminner mycket om en lummig och mysig park med välkrattade gångar, vackert klippta häckar och prunkande alléer. Här finns ett särskilt gravkvarter för urngravar, ett för kistgravar och även en vacker minneslund. Utöver detta finns även en askgravplats vid namn ”Tidearv”.

Storkällans begravningsplats ligger precis intill Storkällans kapell och krematorium. Även här finns urn- och kistgravar och en stillsam minneslund.

Nacka Södra kyrkogård är Nacka församlings minsta och mest pittoreska kyrkogård. Här finns både pampiga och ståtliga familjegravar men även mindre och mer diskreta gravar med en otrolig närhet till naturen. På området finns ett dekorativt klocktorn och ett enklare kapell.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Nacka Forum, Romanstorget (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Nacka – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Nacka. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Nacka. Vi gör det svåra lite lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Kristina Hedström

Nacka

“Otroligt bra service och bemötande. Kommer att rekommendera er.”

Joana Rydberg

Nacka

“Bra service, snabb återkoppling och lugn och förstående personal”

Glenn Sparw

Nacka

“Helnöjd! Rekommenderas”

Conny Grundlöv

Saltsjö-boo

“Lyssnar på kund, snabb hantering, positiv attityd, oavsett stress eller tidsbrist...”

Susanna

Saltsjö-Boo

“Bra service och mycket trevlig personal!”

Dan Axman

Nacka

“Repeterar. Mkt smidigt :)”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Nacka

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.