0380 - 31 13 69 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Nässjö

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Nässjö

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0380 - 31 13 69 eller välj rådgivare nedan.

En trygg begravningsbyrå i Nässjö – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Nässjö. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Har du frågor eller funderingar kring begravning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig. Varma hälsningar från oss rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Nässjö.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Nässjö

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0380 - 31 13 69 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Nässjö?

Pris för begravning i Nässjö kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0380 - 31 13 69 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0380 - 31 13 69 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0380 - 31 13 69 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Nässjö?

Lavendlas jurister och boutredare i Nässjö tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0380 - 31 13 69 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0380 - 31 13 69 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Nässjö

Nässjö pastorat har 11 kyrkor och 10 kyrkogårdar. Man kan även välja att ha sin begravning i ett av de kapell som finns här. Två lämpliga platser för begravningar i Nässjö med omnejd är Barkeryds kyrka och Skogskapellet. Barkeryds kyrka är en vacker rödfärgad kyrka som ligger en bit utanför Nässjö, vars varma interiör ger en vacker och lugn plats att föra den avlidne till den sista vilan. Med sina höga välvda tak i empirestil har kyrkan en enorm känsla av rymd, samtidigt som tegeldetaljerna och träinslagen ger rummet en behaglig varm nyans och ett påtagligt lugn. I kyrkan kan man låna CD-spelare om man vill ha egen musik på begravningen, i alla fall står kyrkan för en organist som spelar levande musik till psalmerna och ingång-/utgångs-musik. Vi kan även hjälpa er att komma överens med kyrkans musiker om eventuella andra önskemål gällande musikval.

Skogskapellet är invigt år 1962 och är ett begravningskapell som både används vid kyrkliga begravningar samt borgerliga ceremonier. Kapellet ligger i södra utkanten av Nässjö vid Storkyrkogården som även är Nässjös största kyrkogård.

Borgerlig begravning i Nässjö

Anneforskapellet är inte invigt som kyrka, utan används nästan endast som begravningskapell. Därför är det ett passande val för er som vill ha en borgerlig begravningsceremoni. Kapellet är runt till formen med bänkar som står uppställda i samma form. I mitten på kapellet står en så kallad katafalk som används vid just vid begravningar.

Vid en borgerlig begravning i Nässjö kan man välja bland olika lokaler, valet är helt upp till er som anhöriga. Vi kan hjälpa er med förslag och ordna bokning och annat som behövs för dagen. Det finns möjlighet att ta med egen högtalare och musik till begravningen, alternativt boka en egen musiker eller solist. Även detta kan vi hjälpa er med vid behov.

Begravningsplatser

Nässjö pastorat ansvarar för tio kyrkogårdar/begravningsplatser, varav den största är Storkyrkogården i utkanten av Nässjö. En annan populär kyrkogård är Barkeryds kyrkogård som ligger vid Barkerydssjöns strand. Kyrkogården är vacker och en lantlig karaktär. Kyrkogården kantas av stenmurar, fullvuxna träd och smidesgrindar. De gamla gravarna med stora gravstenar och grus finns kvar och ger kyrkogården ett värdigt uttryck. I söder finns mer moderna gravar med gräs och grusgångar. Här finns också fem gravhällar i sandsten från 1600- och 1700-talet, en runsten, samt två medeltida hjulkors. Platsen andas historia och är en rofylld plats att vistas på.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.