Lavendla 

Begravningsbyrå Sävsjö

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0382 - 127 78 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Sävsjö med omnejd

Lavendla – din begravningsbyrå i Sävsjö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sävsjö. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan. Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Sävsjö. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Sävsjö

Kristen begravning i Sävsjö kan erbjudas i ett flertal kyrkor av varierande storlek. Av större format är Vallsjö kyrka, precis i utkanten av Sävsjö tätort. Här ryms 260 personer, och det finns ljudanläggning, där det går att koppla in CD-skiva om man önskar att spela musik på det sättet. Kyrkorummet är sparsmakat men effektfullt, med ett rött trätak och vita väggar. Genom de vackra fönstrens skymtas kyrkogårdens grönska, och här under de många och gamla lövträden är det vackert både sommar och vinter. Det finns även ett bårtäcke i Vallsjö kyrka, som kan lånas ut till de andra kyrkorna om man önskar begravningsgudstjänst på annan ort. I Vallsjö finns även ett mindre gravkapell, som är speciellt avsett för mindre sällskap.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sävsjö

Vid en borgerlig begravning är man väldigt fri i var själva begravningsceremonin ska äga rum. Man kan alltså ha begravningsceremonin vid en sjö, i skogen, hemma på gården – helt enkelt någonstans som passar den avlidne. Svenska kyrkan måste dock erbjuda rum för borgerlig begravning, och i Sävsjö sker detta i respektive tätorts församlingshem. I Sävsjö tätort ligger församlingshemmet centralt, och är lätt att nå både via stationen och per bil. Begravningsceremonier som sker här är av den mindre sorten, med ca 30 deltagande. Vi hjälper er gärna att hitta en lämplig plats för en borgerlig begravning även av större slag i Sävsjö med omnejd.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Det finns begravningsplatser i anslutning till var och en av de stora kyrkorna i Sävsjö med omnejd, och som vi nämnde tidigare är Vallsjö kyrkogård en mycket vacker sådan, med närmast parkliknande karaktär, med ett rofyllt läge lite utanför staden. Här erbjuds förutom kistgravar även minneslund och askgravplats. Askgravplats finns även vid Norra Ljunga kyrka, som för övrigt är en mycket vacker kyrka med anor från 1100-talet. Här ryms 90 personer, och bårtäcke finns att tillgå.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre