rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Sävsjö

Kontakta oss

Lavendla – din begravningsbyrå i Sävsjö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sävsjö. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan. Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Sävsjö. Vi gör det svåra lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Sävsjö

Kontakta oss

Ring oss på 0382 - 127 78 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Sävsjö

Lavendla begravningsbyrå i Sävsjö hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sävsjö

Kristen begravning i Sävsjö kan erbjudas i ett flertal kyrkor av varierande storlek. Av större format är Vallsjö kyrka, precis i utkanten av Sävsjö tätort. Här ryms 260 personer, och det finns ljudanläggning, där det går att koppla in CD-skiva om man önskar att spela musik på det sättet. Kyrkorummet är sparsmakat men effektfullt, med ett rött trätak och vita väggar. Genom de vackra fönstrens skymtas kyrkogårdens grönska, och här under de många och gamla lövträden är det vackert både sommar och vinter. Det finns även ett bårtäcke i Vallsjö kyrka, som kan lånas ut till de andra kyrkorna om man önskar begravningsgudstjänst på annan ort. I Vallsjö finns även ett mindre gravkapell, som är speciellt avsett för mindre sällskap.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sävsjö

Vid en borgerlig begravning är man väldigt fri i var själva begravningsceremonin ska äga rum. Man kan alltså ha begravningsceremonin vid en sjö, i skogen, hemma på gården – helt enkelt någonstans som passar den avlidne. Svenska kyrkan måste dock erbjuda rum för borgerlig begravning, och i Sävsjö sker detta i respektive tätorts församlingshem. I Sävsjö tätort ligger församlingshemmet centralt, och är lätt att nå både via stationen och per bil. Begravningsceremonier som sker här är av den mindre sorten, med ca 30 deltagande. Vi hjälper er gärna att hitta en lämplig plats för en borgerlig begravning även av större slag i Sävsjö med omnejd.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Det finns begravningsplatser i anslutning till var och en av de stora kyrkorna i Sävsjö med omnejd, och som vi nämnde tidigare är Vallsjö kyrkogård en mycket vacker sådan, med närmast parkliknande karaktär, med ett rofyllt läge lite utanför staden. Här erbjuds förutom kistgravar även minneslund och askgravplats. Askgravplats finns även vid Norra Ljunga kyrka, som för övrigt är en mycket vacker kyrka med anor från 1100-talet. Här ryms 90 personer, och bårtäcke finns att tillgå.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre