Lavendla 

Begravningsbyrå Sigtuna

08 - 22 11 01 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Sigtuna

Lavendla begravningsbyrå Sigtuna hjälper er ordna en minnesvärd och traditionell kyrklig begravning. Ni blir tilldelade en präst från församlingen som ni går igenom ceremonin med. Prästen kommer ställa en del frågor om den avlidne som person för att kunna förbereda det griftetal som prästen håller under ceremonin. En ceremoni som följer Svenska kyrkans ordning och som hålls i någon av kyrkorna i Märsta eller Sigtuna. Exempelvis Märsta kyrka på bilden, som ligger nära Märsta centrum på Ängsvägen 13. Märsta kyrka som byggdes år 1956, har också ett intilliggande församlingshem som lämpar sig väl för minnesstunder efter begravningen. Andra kyrkor i Sigtuna kommun är: Haga kyrka, Husby-Ärlinghundra kyrka, Lunda kyrka, Mariakyrkan, Norrsunda kyrka, Odensala kyrka, Olov Hartmans studiokyrka, Skepptuna kyrka, Skånela kyrka, Valsta kyrka och Vidbo kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sigtuna

Lavendla begravningsbyrå Sigtuna hjälper även till vid borgerliga begravningar. Ett alternativ som blir allt mer vanligt, där de religiösa inslagen inte är lika omfattande under ceremonin. Trots att en borgerlig begravning inte nödvändigtvis inte har någon religiös koppling, är det ändå vanligt att en borgerlig begravning har vissa religiösa inslag. En borgerlig begravning ger mer frihet till anhöriga att själva utforma ceremonin, som leds av en borgerlig officiant. En borgerlig begravning hålls normalt i ett kapell. S:ta Maria kapell i Knivsta är ett alternativ, men det finns även kapell i Märsta. Har ni frågor kring borgerlig begravning så är vi på Lavendla begravningsbyrå Sigtuna alltid behjälpliga.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Lavendla begravningsbyrå Sigtuna hjälper er att ordna allt kring gravsättning enligt era önskemål. Många av kyrkorna i Sigtuna har egna kyrkogårdar, men inte alla. Två gravplatser i Sigtuna kommun är Haga kyrkogård och Sigtuna kyrkogård.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Läs mer Läs mindre

Din begravningsbyrå i Sigtuna
– Omtanke och engagemang

Lavendla Begravningsbyrå Sigtuna karaktäriseras av lättillgänglighet, trygghet och kvalitet. Vi finns här för att vägleda er genom tider av stor sorg och saknad. Hos oss planerar och arrangerar ni begravningen på era villkor. Vår onlinebokning gör det exempelvis möjligt att planera begravningen precis var ni vill och när ni vill. Skulle ni föredra att boka begravningen via telefon eller vill ni bara ha kostnadsfri support och rådgivning? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare. För dem som önskar ett personligt möte går det alltid att boka in ett rådgivningsmöte. Vi gör även hembesök i Sigtuna om så önskas.

Hos Lavendla Begravningsbyrå Sigtuna får ni hjälp att skapa ett minnesvärt och vackert avsked. Välkommen!

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Heléne Verver

Sigtuna

“Utmärkt service på alla sätt och vis. Snabbt och effektivt.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Sigtuna

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.