Lavendla 

Begravningsbyrå Sigtuna

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Begravningsbyrå Sigtuna
– Hos oss möts ni av omtanke och engagemang

Lavendla Begravningsbyrå Sigtuna är en nytänkande begravningsbyrå som karaktäriseras av lättillgänglighet, trygghet och kvalitet. Vi finns här för att vägleda er genom tider av stor sorg och saknad. Hos Lavendla Begravningsbyrå Märsta planerar och arrangerar ni begravningen på era villkor. Vår onlinebokning gör det exempelvis möjligt att planera och boka begravningen precis var ni vill och när ni vill. Vår onlinetjänst gör det dessutom möjligt att inkludera alla som vill planeringsprocessen. Skulle ni föredra att boka begravningen via telefon eller vill ni bara ha kostnadsfri support och rådgivning? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare på telefonnummer 08-22 11 01. För dem som önskar ett personligt möte går det alltid att boka in ett rådgivningsmöte på vårt kontor i Solna Strand. Vi gör även hembesök i Sigtuna om så önskas!

Hos Lavendla Begravningsbyrå Sigtuna får ni hjälp att skapa ett minnesvärt och vackert avsked.

Ring oss: 08-22 11 01  |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Korta gatan 7, Solna Strand (boka tid innan besök)

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Sigtuna!

Lavendla begravningsbyrå Sigtuna

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

Berättelser från kunder

Heléne Verver

Sigtuna

“Utmärkt service på alla sätt och vis. Snabbt och effektivt.”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning i Märsta

Kyrklig begravning i Sigtuna

Lavendla begravningsbyrå Sigtuna hjälper er ordna en minnesvärd och traditionell kyrklig begravning. Ni blir tilldelade en präst från församlingen som ni går igenom ceremonin med. Prästen kommer ställa en del frågor om den avlidne som person för att kunna förbereda det griftetal som prästen håller under ceremonin. En ceremoni som följer Svenska kyrkans ordning och som hålls i någon av kyrkorna i Märsta eller Sigtuna. Exempelvis Märsta kyrka på bilden, som ligger nära Märsta centrum på Ängsvägen 13. Märsta kyrka som byggdes år 1956, har också ett intilliggande församlingshem som lämpar sig väl för minnesstunder efter begravningen. Andra kyrkor i Sigtuna kommun är: Haga kyrka, Husby-Ärlinghundra kyrka, Lunda kyrka, Mariakyrkan, Norrsunda kyrka, Odensala kyrka, Olov Hartmans studiokyrka, Skepptuna kyrka, Skånela kyrka, Valsta kyrka och Vidbo kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå.

Lavendla-begravningsbyrå-skogsdunge-och-horisont

Borgerlig begravning i Sigtuna

Lavendla begravningsbyrå Sigtuna hjälper även till vid borgerliga begravningar. Ett alternativ som blir allt mer vanligt, där de religiösa inslagen inte är lika omfattande under ceremonin. Trots att en borgerlig begravning inte nödvändigtvis inte har någon religiös koppling, är det ändå vanligt att en borgerlig begravning har vissa religiösa inslag. En borgerlig begravning ger mer frihet till anhöriga att själva utforma ceremonin, som leds av en borgerlig officiant. En borgerlig begravning hålls normalt i ett kapell. S:ta Maria kapell i Knivsta är ett alternativ, men det finns även kapell i Märsta. Har ni frågor kring borgerlig begravning så är vi på Lavendla begravningsbyrå Sigtuna alltid behjälpliga.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå.

Minneslund Lavendla Begravningsbyrå

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Lavendla-Begravningsbyrå-Generisk-gravplats

Gravplatser i Sigtuna

Lavendla begravningsbyrå Sigtuna hjälper er att ordna allt kring gravsättning enligt era önskemål. Många av kyrkorna i Sigtuna har egna kyrkogårdar, men inte alla. Två gravplatser i Sigtuna kommun är Haga kyrkogård och Sigtuna kyrkogård.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.