Lavendla 

Begravningsbyrå Skurup

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Lavendla Begravningsbyrå Skurup – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi gör det svåra lite lättare.

Lavendla begravningsbyrå Skurup

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Kungsgatan 20A, Malmö.

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Skurup

I Skurup finns en otroligt vacker kyrka med rötter ända från medeltiden – S:t Maria kyrka. Här känner man verkligen historiens vingslag i det svala och ljusa kyrkorummet. Altaret, som är mönstrat i milt grått, smälter liksom in i kyrkorummet. Det känns att kyrkan har huserat mången själv genom århundradena, och när man tänker på alla julottor och konfirmationer och liknande som firats här fylls man med en visshet om tidens gång. Här ryms som högst 350 personer, och bårtäcke och ljudanläggning finns. Önskar man en något mindre begravningsgudstjänst går det fint att använda sig av bara en del av kyrkan, eller det fina kapellet.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Skurup

När det gäller borgerlig begravning är ni som familj eller närstående väldigt fria både vad det gäller sammansättningen, men också i valet av plats för ceremonin. Vi hjälper er gärna både med att ta fram en ceremoni som passar den avlidne och som stämmer med er uppfattning om hur begravningen bör se ut, men även med valet av plats. Kanske passar det att vara på barndomsgården? Finns det en sommarstuga som varit familjens samlingsplats? Eller varför inte vara vid havet, för att liksom ta stöd i naturen inför ceremonin? Svenska kyrkan erbjuder även Skurups kapell till borgerliga begravningar. Tillsammans kommer vi hitta rätt plats för en fin och ljus ceremoni.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Skurup

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Skurup hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Skurup

I Skurup är Skurups kyrkogård den centrala begravningsplatsen. Denna kyrkogård är en klassisk kyrkogård så som de ofta ser ut vid gamla kyrkor, och det finns något mycket vackert i det. Här, i utkanten av samhället, är det lugnt och behagligt rofyllt. Häckarna av buxbom och de urgamla gravstenarna i kalksten vittnar om att det här är en trygg och långvarig plats där människor gått längsmed gångarna i århundraden.

Tveka inte på att höra av dig till oss om du undrar över något om hur vi jobbar som begravningsbyrå i Skurup, eller helt enkelt för att boka ett första möte – du är varmt välkommen.