Lavendla 

Begravningsbyrå Skurup

040-622 72 60 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Kristina Wessman

Läs mer om Kristina

Anita Edvinsson

Läs mer om Anita

Maria Schubert

Läs mer om Maria

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Skurup

I Skurup finns en otroligt vacker kyrka med rötter ända från medeltiden – S:t Maria kyrka. Här känner man verkligen historiens vingslag i det svala och ljusa kyrkorummet. Altaret, som är mönstrat i milt grått, smälter liksom in i kyrkorummet. Det känns att kyrkan har huserat mången själv genom århundradena, och när man tänker på alla julottor och konfirmationer och liknande som firats här fylls man med en visshet om tidens gång. Här ryms som högst 350 personer, och bårtäcke och ljudanläggning finns. Önskar man en något mindre begravningsgudstjänst går det fint att använda sig av bara en del av kyrkan, eller det fina kapellet.

Borgerlig begravning i Skurup

När det gäller borgerlig begravning är ni som familj eller närstående väldigt fria både vad det gäller sammansättningen, men också i valet av plats för ceremonin. Vi hjälper er gärna både med att ta fram en ceremoni som passar den avlidne och som stämmer med er uppfattning om hur begravningen bör se ut, men även med valet av plats. Kanske passar det att vara på barndomsgården? Finns det en sommarstuga som varit familjens samlingsplats? Eller varför inte vara vid havet, för att liksom ta stöd i naturen inför ceremonin? Svenska kyrkan erbjuder även Skurups kapell till borgerliga begravningar. Tillsammans kommer vi hitta rätt plats för en fin och ljus ceremoni.

Begravningsplatser

I Skurup är Skurups kyrkogård den centrala begravningsplatsen. Denna kyrkogård är en klassisk kyrkogård så som de ofta ser ut vid gamla kyrkor, och det finns något mycket vackert i det. Här, i utkanten av samhället, är det lugnt och behagligt rofyllt. Häckarna av buxbom och de urgamla gravstenarna i kalksten vittnar om att det här är en trygg och långvarig plats där människor gått längsmed gångarna i århundraden.

Tveka inte på att höra av dig till oss om du undrar över något om hur vi jobbar som begravningsbyrå i Skurup, eller helt enkelt för att boka ett första möte – du är varmt välkommen.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Lavendla Begravningsbyrå Skurup – Vi gör det svåra lättare

Vackra och personliga begravningar på ett lättillgängligt och prisvärt sätt – Det är vi som är Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi är en modern och nytänkande begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt boka begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er beställning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Skurup! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Skurup

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.