rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Skurup

Kontakta oss

Lavendla Begravningsbyrå Skurup – Vi gör det svåra lättare

Vackra och personliga begravningar på ett lättillgängligt och prisvärt sätt – Det är vi som är Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi är en modern och nytänkande begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt boka begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er beställning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Skurup! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi gör det svåra lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Skurup

Kontakta oss

Ring oss på 0411 - 196 91 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Skurup

Lavendla begravningsbyrå i Skurup hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Skurup

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Skurup

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Skurup

I Skurup finns en otroligt vacker kyrka med rötter ända från medeltiden – S:t Maria kyrka. Här känner man verkligen historiens vingslag i det svala och ljusa kyrkorummet. Altaret, som är mönstrat i milt grått, smälter liksom in i kyrkorummet. Det känns att kyrkan har huserat mången själv genom århundradena, och när man tänker på alla julottor och konfirmationer och liknande som firats här fylls man med en visshet om tidens gång. Här ryms som högst 350 personer, och bårtäcke och ljudanläggning finns. Önskar man en något mindre begravningsgudstjänst går det fint att använda sig av bara en del av kyrkan, eller det fina kapellet.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Skurup

När det gäller borgerlig begravning är ni som familj eller närstående väldigt fria både vad det gäller sammansättningen, men också i valet av plats för ceremonin. Vi hjälper er gärna både med att ta fram en ceremoni som passar den avlidne och som stämmer med er uppfattning om hur begravningen bör se ut, men även med valet av plats. Kanske passar det att vara på barndomsgården? Finns det en sommarstuga som varit familjens samlingsplats? Eller varför inte vara vid havet, för att liksom ta stöd i naturen inför ceremonin? Svenska kyrkan erbjuder även Skurups kapell till borgerliga begravningar. Tillsammans kommer vi hitta rätt plats för en fin och ljus ceremoni.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Skurup är Skurups kyrkogård den centrala begravningsplatsen. Denna kyrkogård är en klassisk kyrkogård så som de ofta ser ut vid gamla kyrkor, och det finns något mycket vackert i det. Här, i utkanten av samhället, är det lugnt och behagligt rofyllt. Häckarna av buxbom och de urgamla gravstenarna i kalksten vittnar om att det här är en trygg och långvarig plats där människor gått längsmed gångarna i århundraden.

Tveka inte på att höra av dig till oss om du undrar över något om hur vi jobbar som begravningsbyrå i Skurup, eller helt enkelt för att boka ett första möte – du är varmt välkommen.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Skurup

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda