Lavendla 

Begravningsbyrå Skurup

  • Boka ett kostnadsfritt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0411 - 196 91 Stora Torggatan 7, Skurup (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Skurup med omnejd

Lavendla Begravningsbyrå Skurup – Vi gör det svåra lättare

Vackra och personliga begravningar på ett lättillgängligt och prisvärt sätt – Det är vi som är Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi är en modern och nytänkande begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt boka begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er beställning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Skurup! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Skurup

I Skurup finns en otroligt vacker kyrka med rötter ända från medeltiden – S:t Maria kyrka. Här känner man verkligen historiens vingslag i det svala och ljusa kyrkorummet. Altaret, som är mönstrat i milt grått, smälter liksom in i kyrkorummet. Det känns att kyrkan har huserat mången själv genom århundradena, och när man tänker på alla julottor och konfirmationer och liknande som firats här fylls man med en visshet om tidens gång. Här ryms som högst 350 personer, och bårtäcke och ljudanläggning finns. Önskar man en något mindre begravningsgudstjänst går det fint att använda sig av bara en del av kyrkan, eller det fina kapellet.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Skurup

När det gäller borgerlig begravning är ni som familj eller närstående väldigt fria både vad det gäller sammansättningen, men också i valet av plats för ceremonin. Vi hjälper er gärna både med att ta fram en ceremoni som passar den avlidne och som stämmer med er uppfattning om hur begravningen bör se ut, men även med valet av plats. Kanske passar det att vara på barndomsgården? Finns det en sommarstuga som varit familjens samlingsplats? Eller varför inte vara vid havet, för att liksom ta stöd i naturen inför ceremonin? Svenska kyrkan erbjuder även Skurups kapell till borgerliga begravningar. Tillsammans kommer vi hitta rätt plats för en fin och ljus ceremoni.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Skurup är Skurups kyrkogård den centrala begravningsplatsen. Denna kyrkogård är en klassisk kyrkogård så som de ofta ser ut vid gamla kyrkor, och det finns något mycket vackert i det. Här, i utkanten av samhället, är det lugnt och behagligt rofyllt. Häckarna av buxbom och de urgamla gravstenarna i kalksten vittnar om att det här är en trygg och långvarig plats där människor gått längsmed gångarna i århundraden.

Tveka inte på att höra av dig till oss om du undrar över något om hur vi jobbar som begravningsbyrå i Skurup, eller helt enkelt för att boka ett första möte – du är varmt välkommen.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Skurup

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda
Vill du synas här? Kontakta oss