0411 - 196 91 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Skurup

Kontakta oss

  • 0411 - 196 91
  • Stora Torggatan 7, Skurup (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Skurup

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0411 - 196 91 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Skurup – Vi gör det svåra lättare

Vackra och personliga begravningar på ett lättillgängligt och prisvärt sätt – Det är vi som är Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi är en modern och nytänkande begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt boka begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er beställning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Skurup! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Skurup. Vi gör det svåra lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Skurup

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0411 - 196 91 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Skurup?

Pris för begravning i Skurup kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0411 - 196 91 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0411 - 196 91 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0411 - 196 91 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Skurup?

Lavendlas jurister och boutredare i Skurup tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0411 - 196 91 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0411 - 196 91 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Skurup

I Skurup finns en otroligt vacker kyrka med rötter ända från medeltiden – S:t Maria kyrka. Här känner man verkligen historiens vingslag i det svala och ljusa kyrkorummet. Altaret, som är mönstrat i milt grått, smälter liksom in i kyrkorummet. Det känns att kyrkan har huserat mången själv genom århundradena, och när man tänker på alla julottor och konfirmationer och liknande som firats här fylls man med en visshet om tidens gång. Här ryms som högst 350 personer, och bårtäcke och ljudanläggning finns. Önskar man en något mindre begravningsgudstjänst går det fint att använda sig av bara en del av kyrkan, eller det fina kapellet.

Borgerlig begravning i Skurup

När det gäller borgerlig begravning är ni som familj eller närstående väldigt fria både vad det gäller sammansättningen, men också i valet av plats för ceremonin. Vi hjälper er gärna både med att ta fram en ceremoni som passar den avlidne och som stämmer med er uppfattning om hur begravningen bör se ut, men även med valet av plats. Kanske passar det att vara på barndomsgården? Finns det en sommarstuga som varit familjens samlingsplats? Eller varför inte vara vid havet, för att liksom ta stöd i naturen inför ceremonin? Svenska kyrkan erbjuder även Skurups kapell till borgerliga begravningar. Tillsammans kommer vi hitta rätt plats för en fin och ljus ceremoni.

Begravningsplatser

I Skurup är Skurups kyrkogård den centrala begravningsplatsen. Denna kyrkogård är en klassisk kyrkogård så som de ofta ser ut vid gamla kyrkor, och det finns något mycket vackert i det. Här, i utkanten av samhället, är det lugnt och behagligt rofyllt. Häckarna av buxbom och de urgamla gravstenarna i kalksten vittnar om att det här är en trygg och långvarig plats där människor gått längsmed gångarna i århundraden.

Tveka inte på att höra av dig till oss om du undrar över något om hur vi jobbar som begravningsbyrå i Skurup, eller helt enkelt för att boka ett första möte – du är varmt välkommen.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Skurup

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda