rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Söderhamn

Kontakta oss

Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn – Vi lyssnar på dig

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn. Vi gör det svåra lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Söderhamn

Kontakta oss

Ring oss på 0270 - 20 21 99 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Söderhamn

Lavendla begravningsbyrå i Söderhamn hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Söderhamn

En kristen begravning i Svenska kyrkans regi i Söderhamn kan ske antingen i Ulrika Eleonora kyrka eller i Mariakapellet. Ulrika Eleonora kyrka är en korskyrka med ca 300 platser, men trots kyrkans storhet går det att skapa en väldigt intim begravning som känns nära och fin här. Den vackra röda kyrkan står ståtligt på kyrkogårdens kulle, och här inne känner man att tiden liksom stannar upp för ett slag. De vita väggarna och den i övrigt guld-bruna interiören gör att kyrkan skiftar i ett gyllene sken. Här finns bårtäcke att tillgå, och den uppdaterade ljudanläggningen kan spela musik från såväl CD som externa musikspelare. Här finns alla förutsättningar för en fin och personlig begravning.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Söderhamn

Om ni önskar en borgerlig begravning i Söderhamn kan detta dels ske i Mariakapellet, som också befinner sig på kyrkogården vid kyrkan Ulrika Eleonora. Det här är ett intimt kapell, där det på sin höjd ryms 40 personer i all stillhet. Väggarna liksom omsluter en, och en varm känsla infinner sig här. Önskar man en större lokal för borgerlig begravning i Söderhamn, eller helt enkelt bara vill att begravningen ska äga rum någon annanstans än i ett kapell, så går det också att ordna. Här kommer vi som erfaren begravningsentreprenör i Söderhamn gärna med förslag på platser. Fokusera gärna på vad som var viktigt i den avlidnes liv vid valet av plats. Kanske var den avlidne jägare, så att det passar sig med en begravning i skogen? Kanske älskade den avlidne blommor, och ni vill därför hålla begravningen i en fin trädgård? Prata med oss så kommer vi gemensamt fram till en fin plats.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Som vi nämnde tidigare så ligger såväl Ulrika Eleonora kyrka, som Mariakapellet på kyrkogården i Söderhamn. Här är det otroligt vackert, och begravningsplatsen har en väldigt parkliknande känsla. Gravar, minneslund och asklund ligger i sluttningen och blickar man uppåt kyrkan under sommarmånaderna, så möts man av ett färghav av blommor. Under hösten ändrar kyrkogården färg, och alla lövträden och häckarna gör att den skiftar i orange, grönt, rött och gult, innan löven slutligen faller.

Önskar ni boka en tid för ett första möte inför en stundande begravning, eller bara har frågor om hur vi som begravningsbyrå i Söderhamn jobbar så är ni alltid varmt välkomna att höra av er.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Söderhamn

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove