Lavendla 

Begravningsbyrå Söderhamn

  • Boka ett kostnadsfritt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0270 - 20 21 99 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Söderhamn med omnejd

Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn – Vi lyssnar på dig

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Söderhamn

En kristen begravning i Svenska kyrkans regi i Söderhamn kan ske antingen i Ulrika Eleonora kyrka eller i Mariakapellet. Ulrika Eleonora kyrka är en korskyrka med ca 300 platser, men trots kyrkans storhet går det att skapa en väldigt intim begravning som känns nära och fin här. Den vackra röda kyrkan står ståtligt på kyrkogårdens kulle, och här inne känner man att tiden liksom stannar upp för ett slag. De vita väggarna och den i övrigt guld-bruna interiören gör att kyrkan skiftar i ett gyllene sken. Här finns bårtäcke att tillgå, och den uppdaterade ljudanläggningen kan spela musik från såväl CD som externa musikspelare. Här finns alla förutsättningar för en fin och personlig begravning.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Söderhamn

Om ni önskar en borgerlig begravning i Söderhamn kan detta dels ske i Mariakapellet, som också befinner sig på kyrkogården vid kyrkan Ulrika Eleonora. Det här är ett intimt kapell, där det på sin höjd ryms 40 personer i all stillhet. Väggarna liksom omsluter en, och en varm känsla infinner sig här. Önskar man en större lokal för borgerlig begravning i Söderhamn, eller helt enkelt bara vill att begravningen ska äga rum någon annanstans än i ett kapell, så går det också att ordna. Här kommer vi som erfaren begravningsentreprenör i Söderhamn gärna med förslag på platser. Fokusera gärna på vad som var viktigt i den avlidnes liv vid valet av plats. Kanske var den avlidne jägare, så att det passar sig med en begravning i skogen? Kanske älskade den avlidne blommor, och ni vill därför hålla begravningen i en fin trädgård? Prata med oss så kommer vi gemensamt fram till en fin plats.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Som vi nämnde tidigare så ligger såväl Ulrika Eleonora kyrka, som Mariakapellet på kyrkogården i Söderhamn. Här är det otroligt vackert, och begravningsplatsen har en väldigt parkliknande känsla. Gravar, minneslund och asklund ligger i sluttningen och blickar man uppåt kyrkan under sommarmånaderna, så möts man av ett färghav av blommor. Under hösten ändrar kyrkogården färg, och alla lövträden och häckarna gör att den skiftar i orange, grönt, rött och gult, innan löven slutligen faller.

Önskar ni boka en tid för ett första möte inför en stundande begravning, eller bara har frågor om hur vi som begravningsbyrå i Söderhamn jobbar så är ni alltid varmt välkomna att höra av er.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Söderhamn

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove
Vill du synas här? Kontakta oss