Lavendla 

Begravningsbyrå Sollentuna

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Sollentuna – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna – Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Sollentuna

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Ulrika Johansson

Sollentuna

“Är mycket nöjd med Lavendla som begravningsbyrå. 🌸 Jag blev väldigt trevligt bemött och fick en familjär känsla. Inga frågor är "dumma".. Vill nästan fortsätta hålla kontakten. Fast, nu får...”

Cigdem

Sollentuna

“Jeg hadde bra bemøtende og snabb handling!”

Ulrika Johansson

Sollentuna

“Är mycket nöjd med Lavendla som begravningsbyrå. 🌸 Jag blev väldigt trevligt bemött och fick en familjär känsla. Inga frågor är "dumma".. Vill nästan fortsätta hålla kontakten. Fast, nu får...”

Ylva Maria Thompson

Sollentuna

“Jag behövde bara hjälp med det allra mest grundläggande och valde det enklaste och billigaste alternativet. Jag fick mer än jag förväntade mig av stöd och råd. Jag blev uppringd...”

Hans-Göran Johansson

Sollentuna

“”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Sollentuna med omnejd

För kristna begravningar finns ett antal kyrkor att välja mellan i Sollentuna med omnejd. Sollentuna kyrka och St. Eriks kyrka är två av de populäraste kyrkorna. Sollentuna kyrka är en liten kyrka i ljusa färger där ett stort gyllene kors pryder altaret. En begravning här blir värdig, varm och ljus. Kyrkan är bygg på 1100-talet och är ofta ett förstahandsval för vigslar dop och begravningar. St. Eriks kyrka ligger mitt i byn och är en stor vit kyrka med en inredning i vitt och ljusblått. Färgerna i kyrkan är vackra och fridfulla och ger en känsla av lugn. 2016 fick St. Eriks kyrka lov att bygga en askkyrkogård, och platsen är en av de vackraste i Sollentuna.

Båda dessa kyrkor erbjuder organist, och båda kyrkor kan låna ut ett bårtäcke. I Sollentuna kyrka är bårtäcket vackert röd dekorerat med en ros, medan St. Eriks har ett blått bårtäcke som passar med den övriga inredningen i kyrkan. Man kan även spela egen musik via CD eller smartphone i både St. Eriks kyrka och Sollentuna kyrka. Andra populära val för en mindre kyrklig begravning är Stillhetens kapell och Garnisonskapellet.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Sollentuna

I Sollentuna kan du även välja att anordna en borgerlig begravning där de anhöriga får säga farväl på ett värdigt sätt utan religiös anknytning. Kommunstyrelsen i Sollentuna har förordnat en borgerlig begravningsförrättare. Det är kostnadsfritt att anlita den kommunala begravningsförrättaren förutsatt att den avlidne var skriven i Sollentuna kommun. I det fallet står kommunen för kostnaden. Om man vill anlita begravningsförrättaren för begravning på annan ort, eller om den avlidne inte var sollentunabo, så tillkommer en kostnads som tillfaller dödsboet. Silverdalskapellet är ett populärt val för borgerliga begravningar. Väggarna består av vackert enkel betong och i taket hänger balkar av trä. Bänkarna är klädda i läder och golvet är av sten. Trots sin lite kalla och råa inredning har kyrkan en påtaglig värme, och är en vacker och enkel plats för ett sista farväl.

Man har därmed möjlighet att använda egen musik från CD, USB eller smartphone vid begravningsceremonin om man inte vill anlita och bekosta en organist eller musiker.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Sollentuna

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Sollentuna

Församlingen i Sollentuna har två kyrkogårdar – Silverdals griftegård och Sollentuna kyrkogård. Silverdals griftegård ligger i anknytning med Silverdalskapellet. Sollentuna kyrkogård ligger intill Sollentuna kyrka och här finner man även Stillhetens kapell. Här finns också ett kolumbarium med plats för 264 askor samt en ny askgravlund som tas i bruk under sommaren 2017. Kyrkogården är vacker med sina lummiga kastanjer och andra stora träd och på sommaren när allt står i blom samt de välansade häckarna kantar gångarna är kyrkogården som vackrast. Med anor från 1100-talet är kyrkogården full av fullvuxna träd, buskar och andra växter, vilket gör den till en grön oas av stillhet.