Lavendla 

Begravningsbyrå Sollentuna

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
08 - 22 11 01 Kistagången 16 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Sollentuna med omnejd

Din begravningsbyrå i Sollentuna – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg. Ni väljer själva vad som passar er bäst.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna – Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Sollentuna

För kristna begravningar finns ett antal kyrkor att välja mellan i Sollentuna med omnejd. Sollentuna kyrka och St. Eriks kyrka är två av de populäraste kyrkorna. Sollentuna kyrka är en liten kyrka i ljusa färger där ett stort gyllene kors pryder altaret. En begravning här blir värdig, varm och ljus. Kyrkan är bygg på 1100-talet och är ofta ett förstahandsval för vigslar dop och begravningar. St. Eriks kyrka ligger mitt i byn och är en stor vit kyrka med en inredning i vitt och ljusblått. Färgerna i kyrkan är vackra och fridfulla och ger en känsla av lugn. 2016 fick St. Eriks kyrka lov att bygga en askkyrkogård, och platsen är en av de vackraste i Sollentuna.

Båda dessa kyrkor erbjuder organist, och båda kyrkor kan låna ut ett bårtäcke. I Sollentuna kyrka är bårtäcket vackert röd dekorerat med en ros, medan St. Eriks har ett blått bårtäcke som passar med den övriga inredningen i kyrkan. Man kan även spela egen musik via CD eller smartphone i både St. Eriks kyrka och Sollentuna kyrka. Andra populära val för en mindre kyrklig begravning är Stillhetens kapell och Garnisonskapellet.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sollentuna

I Sollentuna kan du även välja att anordna en borgerlig begravning där de anhöriga får säga farväl på ett värdigt sätt utan religiös anknytning. Kommunstyrelsen i Sollentuna har förordnat en borgerlig begravningsförrättare. Det är kostnadsfritt att anlita den kommunala begravningsförrättaren förutsatt att den avlidne var skriven i Sollentuna kommun. I det fallet står kommunen för kostnaden. Om man vill anlita begravningsförrättaren för begravning på annan ort, eller om den avlidne inte var sollentunabo, så tillkommer en kostnads som tillfaller dödsboet. Silverdalskapellet är ett populärt val för borgerliga begravningar. Väggarna består av vackert enkel betong och i taket hänger balkar av trä. Bänkarna är klädda i läder och golvet är av sten. Trots sin lite kalla och råa inredning har kyrkan en påtaglig värme, och är en vacker och enkel plats för ett sista farväl.

Man har därmed möjlighet att använda egen musik från CD, USB eller smartphone vid begravningsceremonin om man inte vill anlita och bekosta en organist eller musiker.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Församlingen i Sollentuna har två kyrkogårdar – Silverdals griftegård och Sollentuna kyrkogård. Silverdals griftegård ligger i anknytning med Silverdalskapellet. Sollentuna kyrkogård ligger intill Sollentuna kyrka och här finner man även Stillhetens kapell. Här finns också ett kolumbarium med plats för 264 askor samt en ny askgravlund som tas i bruk under sommaren 2017. Kyrkogården är vacker med sina lummiga kastanjer och andra stora träd och på sommaren när allt står i blom samt de välansade häckarna kantar gångarna är kyrkogården som vackrast. Med anor från 1100-talet är kyrkogården full av fullvuxna träd, buskar och andra växter, vilket gör den till en grön oas av stillhet.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Sollentuna

Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria
Vill du synas här? Kontakta oss