Lavendla 

Begravningsbyrå Sollentuna

08 - 22 11 01 Kistagången 16 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Sollentuna

För kristna begravningar finns ett antal kyrkor att välja mellan i Sollentuna med omnejd. Sollentuna kyrka och St. Eriks kyrka är två av de populäraste kyrkorna. Sollentuna kyrka är en liten kyrka i ljusa färger där ett stort gyllene kors pryder altaret. En begravning här blir värdig, varm och ljus. Kyrkan är bygg på 1100-talet och är ofta ett förstahandsval för vigslar dop och begravningar. St. Eriks kyrka ligger mitt i byn och är en stor vit kyrka med en inredning i vitt och ljusblått. Färgerna i kyrkan är vackra och fridfulla och ger en känsla av lugn. 2016 fick St. Eriks kyrka lov att bygga en askkyrkogård, och platsen är en av de vackraste i Sollentuna.

Båda dessa kyrkor erbjuder organist, och båda kyrkor kan låna ut ett bårtäcke. I Sollentuna kyrka är bårtäcket vackert röd dekorerat med en ros, medan St. Eriks har ett blått bårtäcke som passar med den övriga inredningen i kyrkan. Man kan även spela egen musik via CD eller smartphone i både St. Eriks kyrka och Sollentuna kyrka. Andra populära val för en mindre kyrklig begravning är Stillhetens kapell och Garnisonskapellet.

Borgerlig begravning i Sollentuna

I Sollentuna kan du även välja att anordna en borgerlig begravning där de anhöriga får säga farväl på ett värdigt sätt utan religiös anknytning. Kommunstyrelsen i Sollentuna har förordnat en borgerlig begravningsförrättare. Det är kostnadsfritt att anlita den kommunala begravningsförrättaren förutsatt att den avlidne var skriven i Sollentuna kommun. I det fallet står kommunen för kostnaden. Om man vill anlita begravningsförrättaren för begravning på annan ort, eller om den avlidne inte var sollentunabo, så tillkommer en kostnads som tillfaller dödsboet. Silverdalskapellet är ett populärt val för borgerliga begravningar. Väggarna består av vackert enkel betong och i taket hänger balkar av trä. Bänkarna är klädda i läder och golvet är av sten. Trots sin lite kalla och råa inredning har kyrkan en påtaglig värme, och är en vacker och enkel plats för ett sista farväl.

Man har därmed möjlighet att använda egen musik från CD, USB eller smartphone vid begravningsceremonin om man inte vill anlita och bekosta en organist eller musiker.

Begravningsplatser

Församlingen i Sollentuna har två kyrkogårdar – Silverdals griftegård och Sollentuna kyrkogård. Silverdals griftegård ligger i anknytning med Silverdalskapellet. Sollentuna kyrkogård ligger intill Sollentuna kyrka och här finner man även Stillhetens kapell. Här finns också ett kolumbarium med plats för 264 askor samt en ny askgravlund som tas i bruk under sommaren 2017. Kyrkogården är vacker med sina lummiga kastanjer och andra stora träd och på sommaren när allt står i blom samt de välansade häckarna kantar gångarna är kyrkogården som vackrast. Med anor från 1100-talet är kyrkogården full av fullvuxna träd, buskar och andra växter, vilket gör den till en grön oas av stillhet.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Kistagången 16 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Sollentuna – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg. Ni väljer själva vad som passar er bäst.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna – Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Ulrika Johansson

Sollentuna

“Är mycket nöjd med Lavendla som begravningsbyrå. ? Jag blev väldigt trevligt bemött och fick en familjär känsla. Inga frågor är "dumma".. Vill nästan fortsätta hålla kontakten. Fast, nu får...”

Cigdem

Sollentuna

“Jeg hadde bra bemøtende og snabb handling!”

Ulrika Johansson

Sollentuna

“Är mycket nöjd med Lavendla som begravningsbyrå. ? Jag blev väldigt trevligt bemött och fick en familjär känsla. Inga frågor är "dumma".. Vill nästan fortsätta hålla kontakten. Fast, nu får...”

Ylva Maria Thompson

Sollentuna

“Jag behövde bara hjälp med det allra mest grundläggande och valde det enklaste och billigaste alternativet. Jag fick mer än jag förväntade mig av stöd och råd. Jag blev uppringd...”

Hans-Göran Johansson

Sollentuna

“Allt fungerade bra!”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Sollentuna

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.