Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Sollentuna

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Sollentuna – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg. Ni väljer själva vad som passar er bäst.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollentuna – Vi gör det svåra lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Sollentuna

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Sollentuna

Lavendla begravningsbyrå i Sollentuna hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Sollentuna

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Sollentuna

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sollentuna

För kristna begravningar finns ett antal kyrkor att välja mellan i Sollentuna med omnejd. Sollentuna kyrka och St. Eriks kyrka är två av de populäraste kyrkorna. Sollentuna kyrka är en liten kyrka i ljusa färger där ett stort gyllene kors pryder altaret. En begravning här blir värdig, varm och ljus. Kyrkan är bygg på 1100-talet och är ofta ett förstahandsval för vigslar dop och begravningar. St. Eriks kyrka ligger mitt i byn och är en stor vit kyrka med en inredning i vitt och ljusblått. Färgerna i kyrkan är vackra och fridfulla och ger en känsla av lugn. 2016 fick St. Eriks kyrka lov att bygga en askkyrkogård, och platsen är en av de vackraste i Sollentuna.

Båda dessa kyrkor erbjuder organist, och båda kyrkor kan låna ut ett bårtäcke. I Sollentuna kyrka är bårtäcket vackert röd dekorerat med en ros, medan St. Eriks har ett blått bårtäcke som passar med den övriga inredningen i kyrkan. Man kan även spela egen musik via CD eller smartphone i både St. Eriks kyrka och Sollentuna kyrka. Andra populära val för en mindre kyrklig begravning är Stillhetens kapell och Garnisonskapellet.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sollentuna

I Sollentuna kan du även välja att anordna en borgerlig begravning där de anhöriga får säga farväl på ett värdigt sätt utan religiös anknytning. Kommunstyrelsen i Sollentuna har förordnat en borgerlig begravningsförrättare. Det är kostnadsfritt att anlita den kommunala begravningsförrättaren förutsatt att den avlidne var skriven i Sollentuna kommun. I det fallet står kommunen för kostnaden. Om man vill anlita begravningsförrättaren för begravning på annan ort, eller om den avlidne inte var sollentunabo, så tillkommer en kostnads som tillfaller dödsboet. Silverdalskapellet är ett populärt val för borgerliga begravningar. Väggarna består av vackert enkel betong och i taket hänger balkar av trä. Bänkarna är klädda i läder och golvet är av sten. Trots sin lite kalla och råa inredning har kyrkan en påtaglig värme, och är en vacker och enkel plats för ett sista farväl.

Man har därmed möjlighet att använda egen musik från CD, USB eller smartphone vid begravningsceremonin om man inte vill anlita och bekosta en organist eller musiker.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Församlingen i Sollentuna har två kyrkogårdar – Silverdals griftegård och Sollentuna kyrkogård. Silverdals griftegård ligger i anknytning med Silverdalskapellet. Sollentuna kyrkogård ligger intill Sollentuna kyrka och här finner man även Stillhetens kapell. Här finns också ett kolumbarium med plats för 264 askor samt en ny askgravlund som tas i bruk under sommaren 2017. Kyrkogården är vacker med sina lummiga kastanjer och andra stora träd och på sommaren när allt står i blom samt de välansade häckarna kantar gångarna är kyrkogården som vackrast. Med anor från 1100-talet är kyrkogården full av fullvuxna träd, buskar och andra växter, vilket gör den till en grön oas av stillhet.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Sollentuna

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria