Lavendla 

Begravningsbyrå Solna

08 - 22 11 01 Korta gatan 7, Solna Strand (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Solna

Solna har många vackra kyrkor med olika karaktär, både nyare och äldre. Att hålla en kristen och kyrklig begravning i Solna går att lösa på flera sätt. En av de mest omtyckta och också en av de större kyrkorna i staden är den gamla Solna kyrkan. Solna kyrka är en fin rundkyrka med anor från 1100-talets senare hälft. Fasaden är gjord av massiva gråstensmurar som ger kyrkan ett vackert utseende.

Inuti kyrkan finns flera vackra målningar, bland annat ”Art Moriendi” samt den fina träskulpturen av S:t Martin, ett av stadens kyrkas skyddshelgon. Kyrkan är vackert belägen alldeles intill Hagaparken och passar utmärkt för både mindre och större kyrkliga begravningar. Solna kyrkan bjuder in besökare med en påtagligt varm och gästgivande atmosfär. Bänkraderna går i en grönblå ton som fångar ögat. Det märks tydligt att den gamla karaktären och stilen är kvar, golvet är gediget med stora stenplattor prydda med urknackade mönster.

Några andra populära kyrkor i staden är Bergshamra kyrka, Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka. En av kyrkorna har en mer modern karaktär, Bergshamra kyrka. Kyrkan invigdes 1962. Kyrkans signum är sin betongfasad och sin minimalistiska arkitektur. Inuti kyrkan fortsätter den stilrena och minimalistiska stilen som sätter sin prägel med betongväggar och gråaktig interiör. Bänkarna i ljust trä och de purpurröda dynorna blir en fin kontrast mot det gråa. I denna kyrka har man valt att inte pryda väggarna med konstnärliga målningar. Bergshamra kyrka har närmare 100 sittplatser. Här finns också en CD-spelare av äldre modell att låna. Kyrkorna i Solna erbjuder utlåning av två olika bårtäcken, ett gult och ett blått.

Borgerlig begravning i Solna

För borgerlig begravning är det vanligt att hålla ceremonin i S:t Martins kapell, det ligger alldeles i närheten av Solna kyrka. Här hålls både kyrkliga och borgerliga begravningar. Kapellet stod färdig 1962 och är ritat av Carl-Ivar Ringmar. Kapellet passar det mellanstora sällskapet då det rymmer 40 personer. Här finns även tillgång till vackra bårtäcken, ett gult och ett blått. Interiören i S:t Martins kapell är väldigt ljus då många fönster släpper in ett naturligt solljus. Stolsraderna är i ljust trä med ljusa dynor och dörrarna i salen är också i ljust trä, något som skapar en fin helhet. Det finns ett bårtäcke att låna om så önskas. Om du vill få en visning här kan vi på Lavendla hjälpa till.

Begravningsplatser

På begravningsplatsen finns både kist-, ask- och urngravar och även vackra minneslundar och en barnlund. Barnlunden och minneslunden hittar du just på Solna kyrkogård. Barnlunden har funnits sedan 1985 och är en fin plats där föräldrar med dödfödda barn kan begrava sitt barn. Här sker begravningen anonymt.

För dig som önskar att få sprida askan finns också en fin askgravlund på Solna kyrkogård. Även om man vanligtvis begraver sin anhörig på en begravningsplats finns det andra alternativ också. Kanske känner du till en vacker skogsglänta eller fin plats i närheten till havet som du gillar. Genom att vända dig till oss på Lavendla kan vi hjälpa dig få ett godkännande till askspridning på annan plats än på begravningsplatser hos Länsstyrelsen.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Korta gatan 7, Solna Strand (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Solna – Lavendla begravning

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Solna. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Förutom att träffas på vårt kontor i Solna Strand (Korta gatan 7), eller genom hembesök, finns möjligheten till att planera begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Solna – vi är begravningsbyrån som underlättar för dig.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Heli Niskanen

Solna

“De tog mycket väl hand om en, lugna och hjälpande, om en ska säga något som inte blev riktigt, var de handbuketterna som man hade tänkt sig, men det var...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Solna

22800 kr - totalt maxbelopp

15900 kr - kan användas till begravning

6800 kr - kan användas till gravsten

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.