Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Solna

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Solna – Lavendla begravning

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Solna. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Förutom att träffas på vårt kontor i Solna Strand (Korta gatan 7), eller genom hembesök, finns möjligheten till att planera begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Solna – vi är begravningsbyrån som underlättar för dig.

begravningsbyrå solna möte

Vi hjälper dig med begravning i Solna

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Solna

Lavendla begravningsbyrå i Solna hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Solna

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Solna

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Solna

Solna har många vackra kyrkor med olika karaktär, både nyare och äldre. Att hålla en kristen och kyrklig begravning i Solna går att lösa på flera sätt. En av de mest omtyckta och också en av de större kyrkorna i staden är den gamla Solna kyrkan. Solna kyrka är en fin rundkyrka med anor från 1100-talets senare hälft. Fasaden är gjord av massiva gråstensmurar som ger kyrkan ett vackert utseende.

Inuti kyrkan finns flera vackra målningar, bland annat ”Art Moriendi” samt den fina träskulpturen av S:t Martin, ett av stadens kyrkas skyddshelgon. Kyrkan är vackert belägen alldeles intill Hagaparken och passar utmärkt för både mindre och större kyrkliga begravningar. Solna kyrkan bjuder in besökare med en påtagligt varm och gästgivande atmosfär. Bänkraderna går i en grönblå ton som fångar ögat. Det märks tydligt att den gamla karaktären och stilen är kvar, golvet är gediget med stora stenplattor prydda med urknackade mönster.

Några andra populära kyrkor i staden är Bergshamra kyrka, Hagalunds kyrka och Råsunda kyrka. En av kyrkorna har en mer modern karaktär, Bergshamra kyrka. Kyrkan invigdes 1962. Kyrkans signum är sin betongfasad och sin minimalistiska arkitektur. Inuti kyrkan fortsätter den stilrena och minimalistiska stilen som sätter sin prägel med betongväggar och gråaktig interiör. Bänkarna i ljust trä och de purpurröda dynorna blir en fin kontrast mot det gråa. I denna kyrka har man valt att inte pryda väggarna med konstnärliga målningar. Bergshamra kyrka har närmare 100 sittplatser. Här finns också en CD-spelare av äldre modell att låna. Kyrkorna i Solna erbjuder utlåning av två olika bårtäcken, ett gult och ett blått.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Solna

För borgerlig begravning är det vanligt att hålla ceremonin i S:t Martins kapell, det ligger alldeles i närheten av Solna kyrka. Här hålls både kyrkliga och borgerliga begravningar. Kapellet stod färdig 1962 och är ritat av Carl-Ivar Ringmar. Kapellet passar det mellanstora sällskapet då det rymmer 40 personer. Här finns även tillgång till vackra bårtäcken, ett gult och ett blått. Interiören i S:t Martins kapell är väldigt ljus då många fönster släpper in ett naturligt solljus. Stolsraderna är i ljust trä med ljusa dynor och dörrarna i salen är också i ljust trä, något som skapar en fin helhet. Det finns ett bårtäcke att låna om så önskas. Om du vill få en visning här kan vi på Lavendla hjälpa till.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

På begravningsplatsen finns både kist-, ask- och urngravar och även vackra minneslundar och en barnlund. Barnlunden och minneslunden hittar du just på Solna kyrkogård. Barnlunden har funnits sedan 1985 och är en fin plats där föräldrar med dödfödda barn kan begrava sitt barn. Här sker begravningen anonymt.

För dig som önskar att få sprida askan finns också en fin askgravlund på Solna kyrkogård. Även om man vanligtvis begraver sin anhörig på en begravningsplats finns det andra alternativ också. Kanske känner du till en vacker skogsglänta eller fin plats i närheten till havet som du gillar. Genom att vända dig till oss på Lavendla kan vi hjälpa dig få ett godkännande till askspridning på annan plats än på begravningsplatser hos Länsstyrelsen.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Solna

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria