Värme, omtanke och engagemang

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Strängnäs. Med oss kan ni planera och boka begravningen online via vår hemsida. I en tid av sorg och saknad, får ni i lugn och ro sitta i en bekväm miljö utan tidsstress. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Strängnäs är alltid tillgängliga för kostnadsfri rådgivning då ni önskar det. I övrigt planerar ni var, hur och när ni vill, utan att någon pressar eller stressar. På detta sätt erbjuder vi en enkel, trygg och prisvärd process. Välkomna att kontakta oss på 016-551 24 22, alternativt live-chatt eller email, för personlig kontakt.

Lavendla Begravningsbyrå Strängnäs finns i hela Södermanlands län, från Eskilstuna i väst till Trosa i öst. Inget uppdrag är för litet eller stort. Ni är alltid välkomna att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Strängnäs.

Vi finns här för er.

016-551 24 22

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Strängnäs

I Strängnäs, likt resten av Sverige, är valet av kyrklig begravning det mest traditionella. Oftast väljer man att hålla ceremonin under ledning av församlingens präst, som leder ceremonin efter Svenska Kyrkans ceremoniella ordning. Omgående efter ni, tillsammans med oss, bekräftat er beställning och säkerställt att allt ser bra ut, kommer en präst från den valda församlingen att ta kontakt med er för att anpassa ceremonin efter den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Strängnäs finns alltid på plats under processen för att hjälpa er och säkerställa att allt sker på bästa sätt.

Några kyrkor i Strängnäs: Aspö kyrka, Fogdö kyrka, Helgarö kyrka, Härads kyrka, Länna kyrka, Mariefreds kyrka (se bild), Strängnäs kyrka, Toresunds kyrka, Vansö kyrka, Ytterselö kyrka, Åkers kyrka och Överselö kyrka.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Strängnäs

En borgerlig begravning kan utformas helt enligt önskemål från den avlidne eller de anhöriga. Det finns inga lagar eller regler som reglerar hur denna form av begravningsceremonier ska ske överhuvudtaget. Tillsammans med Lavendla Begravningsbyrås lokala officiant i Strängnäs går ni igenom era önskemål och formar ceremonin till att bli värdig, fin och minnesvärd. Kontakta oss om ni önskar kostnadsfri rådgivning eller hjälp, på 0771 22 21 21.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Strängnäs

Vi hjälper er genom hela begravningsprocessen, vilket naturligtvis även inkluderar gravsättningen i Strängnäs, eller på en annan plats där ni önskar. Det finns flera alternativ till gravsättning, varav några är urngrav, kistgrav eller minneslund. Beroende på vilket gravsättningsalternativ man önskar så måste man först säkerställa att detta alternativ är tillgängligt på önskad gravplats.

Några av kyrkogårdarna och gravplatserna i Strängnäs är: Härads kyrkogård, Fogdö kyrkogård, Länna kyrkogård, Åkers kyrkogård och Mariefreds begravningsplats.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE