060 - 701 83 39 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Sundsvall

Kontakta oss

  • 060 - 701 83 39
  • Universitetsallén 32, Sundsvall (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Sundsvall

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 060 - 701 83 39 eller välj rådgivare nedan.

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Sundsvall

Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla oss rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Sundsvall.

begravningsbyrå möte sundsvall

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Sundsvall

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 060 - 701 83 39 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Sundsvall?

Pris för begravning i Sundsvall kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 060 - 701 83 39 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 060 - 701 83 39 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 060 - 701 83 39 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Sundsvall?

Lavendlas jurister och boutredare i Sundsvall tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 060 - 701 83 39 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 060 - 701 83 39 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sundsvall

En kyrklig begravning passar den som vill ha en traditionell och trygg ceremoni där prästen håller ett fint tal och förmedlar tröst och hopp inom den kristna tron. Vanligtvis börjar ceremonin med att deltagarna tar plats inne i kyrkan och sedan börjar kyrkklockorna ringa. Därefter hörs inledande musik, antingen i form av solosång eller någon annan typ av musikstycke. Deltagarna brukar därefter sjunga psalmer innan prästen tar vid. Även om det finns ett traditionellt sätt att hålla en kyrklig begravning på kan du som anhörig anpassa ceremonin i viss mån, exempelvis genom att välja passande psalmer och bibeltexter. Du kan få hjälp av oss på Lavendla att planera en minnesvärd och fin kyrklig begravning i Sundsvall.

Den svenska kyrkan i Sundsvall kan anordna kyrklig begravning för den som varit medlem i svenska kyrkan. Då ingår begravningsgudstjänsten. I Sundsvall finns det två kyrkor med spännande historia och vacker interiör. Den mest centrala kyrkan är Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka, en gammal kyrka med anor från 1620-talet. Ljus strömmar in genom de spetsbågade fönstren med glasmålningar föreställande Jesu födelse, uppståndelse och himmelsfärd. Här finns cirka 600 sittplatser och en omfattande ljudanläggning som klarar av både CD-skivor och att koppla in en mobiltelefon via kabel. En annan omtyckt kyrka i Sundsvall är Skönsmons kyrka. Till skillnad från den något mer pampiga Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka är Skönsmons dekorativ och lite lågmäld med sina ljusa träsniderier och vita väggar. När du går in i kyrkan möts du genast av en genomströmning av ljus genom de fina korfönstren. Förutom kyrkorna i staden ingår även tre kapell i församlingen.

Borgerlig begravning i Sundsvall

Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Sundsvall som kan hjälpa dig anordna en fin borgerlig begravning, det är något vi har stor erfarenhet av. För borgerliga begravningar används ofta begravningskapellet i Gustav Adolfs kyrka. Kapellet som tillhör kyrkan infördes under 1800-talet. Även Ljusets kapell i Sundsbruk är ett vackert kapell för borgerlig begravning. Här ryms 63 personer. Kapellet är modernt i sin interiör med mycket ljus och flera olika samlingsrum. För dig som vill anordna en borgerlig begravning i Sundsvall finns många möjligheter. Vi på Lavendla kan hjälpa dig hålla en fin begravning i ett kapell i staden men också på andra platser, till exempel i en fin trädgård. Det är oftast kyrkogårdsförvaltningen som håller i borgerlig begravning och inte stadens församling, detta är också något som vi kan hjälpa till att anordna.

Begravningsplatser

Sundsvall har tre olika begravningsplatser varav den ena tillhör Gustav Adolfs kyrka. Kyrkogården är en lugn och fridfull plats som är anlagd i vacker 1800-talsstil. När gravgården anlades var det vanligt att kyrkogården skulle ligga i utkanten av staden, på en stillsam plats. Begravningsplatsen vid Gustav Adolfs kyrka är omgiven av lummig grönska och ramas in med en mur i natursten. Här finns också en trevlig minneslund.

Ett annat alternativ på begravningsplatser i Sundsvall är den gamla kyrkogården vid Skönsmons kyrka. Gravplatsen infördes 1878 och står i full grönska med vackra träd och blommor. År 1984 började man bygga en ny gravplats i Skönsmon, skogskyrkogården. Platsen är mycket fridfull och ligger i en sluttning mot skogsbrynet. Här går det en vacker porlande bäck genom platsens minneslund, något som bidrar till en härlig atmosfär. Kontakta oss om du behöver en begravningsentreprenör i Sundsvall som kan hjälpa dig hitta en värdig viloplats på en vacker kyrkogård. Ta kontakt med oss på [email protected].

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.