Lavendla 

Begravningsbyrå Surahammar

  • Boka ett kostnadsfritt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0220 - 28 27 10 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Surahammar med omnejd

Lavendla Begravningsbyrå Surahammar – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar. Vi är fullservicebyrån med såväl fysisk som digital närvaro. Allt i syfte att underlätta för dig. Med vår hjälp ordnar du Begravningsbyrå Surahammar begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt. Du väljer själv om du vill planera i ett möte, i ett telefonmöte eller direkt här på vår hemsida. Oavsett val får du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Han eller hon sköter även all administration. Något som sparar dig både tid och dyrbar energi.

Vill du veta mer om oss? Klicka här för att läsa mer. Eller vill du kanske veta vad våra kunder tycker om oss? Då ska du klicka här. Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar. Vi hjälper dig och ser till att göra det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Surahammar

För en kristen begravning i Surahammar i Svenska kyrkans regi finns otroligt vackra Sura kyrka. Denna till utsidan nästan romantiska kyrka står högt uppe på kullen och blickar ner över kyrkogården och sjön där nedanför. Inne i kyrkorummet är det ljust, med höga fönster som släpper in mycket ljus. Den imponerande altarmålningen är ett fint blickfång där man kan vila ögonen en stund. Här finns möjlighet att spela musik såväl som från orgel och andra akustiska instrument, som från musikspelare via ljudanläggningen. Vid en kristen begravning tillhandahåller Sura församling ett fint bårtäcke för den som önskar.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Surahammar

Vid en borgerlig begravning är de anhöriga väldigt fria i hur ceremonin ska utföras, och även i var den ska äga rum någonstans. En borgerlig officiant kan förrätta begravningen, men det går även bra att någon familjemedlem eller en kär vän leder ceremonin. När det kommer till lokaler brukar det vara fint att fundera ett slag över vad som var viktigt för den avlidne, och om det finns något att ta fasta på där när det gäller plats för begravningen. I Surahammar finns till exempel fina möjligheter att genomföra ceremonin utomhus i den fina naturen. Vi som begravningsentreprenör i Surahammar hjälper er gärna med att hitta en passande lokal. Svenska kyrkan tillhandahåller även S:t Olofs kapell i Källmoragården. Här finns ett kapell med en tidlös och rogivande inredning, och höga fönster där man kan beskåda gården utanför under själva begravningen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Sura kyrkogård ligger i direkt anslutning till Sura kyrka, i utkanten av Surahammar. Här på den sluttande kullen har man en fin utsikt ner mot sjön och den djupa skogen som breder ut sig. De många lövträden på kyrkogården ger behaglig skugga under varma sommardagar, och det milda prasslandet i lövkronorna gör att det blir lätt att stanna upp ett slag. Här finns för övrigt både minneslund och askminneslund.

Har du några frågor om begravning i Surahammar, eller vill du boka in ett möte – varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Surahammar

Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Vill du synas här? Kontakta oss