Lavendla 

Begravningsbyrå Trollhättan

  • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
  • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig
0520-21 13 06 Storgatan 48, Trollhättan (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Trollhättan med omnejd

Hämtar platser

Din trygga begravningsbyrå i Trollhättan

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Trollhättan

Om du vill ha en kyrklig begravning i Trollhättan har du fyra olika kyrkor att välja mellan i Trollhättan. Dessa är Götalundens kyrka, Lextorpskyrkan, Skogshöjdens kyrka och

Trollhättans kyrka. Den sistnämnda är den mest populära kyrkan. Det är en ståtlig kyrka i rött tegel med ett vackert grönt koppartak, belägen mitt i kanalen på en avlång ö. Inredningen är vit och ljus med högt i takt. Stolarna är röda med inslag av grönt och gult. Det finns en kororgel med 13 stämmor, byggd redan 1986.

Det finns 330 sittplatser i Trollhättans kyrka, vissa på läktaren samt ett antal ståplatser. Observera dock att det endast får vistas 330 personer i kyrkan enligt bestämmelser från räddningstjänsten.

Utöver Trollhättans kyrka kan du även använda Lextorps kyrka för kyrklig begravning. Kyrkan har en triangulär form och påminner lite om ett tält. Du har 300 platser i kyrkan. Längst fram hittar du en vacker altarprydnad som består av hundratals keramikbitar i ett cirkelformat mönster.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Trollhättan

När man vill anordna en begravning utan religiöst innehåll så är en borgerlig begravningsceremoni ett alternativ. På senare tid har borgerliga begravningar blivit mer vanligt och vid en borgerlig ceremoni kan de anhöriga själva påverka hela innehållet i begravningsakten. En officiant leder en borgerlig ceremoni och det står de anhöriga fritt att välja vem som ska vara officiant. På Håjums begravningsplats finns ett kapell som kan användas vid en borgerlig begravning. Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan hjälper er ordna allt kring en borgerlig begravning i Trollhättan.

Ett populärt och vackert kapell att hålla en borgerlig begravning på är i Ljusets Kapell. Interiören är sparsmakat och ljus med vita väggar. Kapellet är ganska litet och rymmer upp till 35 personer. Ofta finns det musikanläggning på plats, detta är något vi på Lavendla kan kolla upp åt dig.

Kom även ihåg att en borgerlig begravning kan hållas på många andra platser, till och med i ditt eget hem. Kanske har du en vacker trädgård eller bor i närheten av ett fint naturområde? Det finns många chanser att hålla ceremonin utomhus om det är ett önskemål. Lavendla i Trollhättan hjälper dig med allt från planeringen till att ta kontakt med kapell och anordna med musik och fika. Vi finns tillgängliga så mycket som du vill helt enkelt.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Trollhättans kommun finns två större kyrkogårdar varav den ena är Håjums kyrkogård och den andra är Götalundens kyrkogård. I Håjungs kyrkogård finns både möjlighet för urnsättning och plats för kistbegravning. Här finns även två inrättningar för muslimsk gravsättning. I närheten finns även ett krematorium. För den som vill få sin aska spridd finns en vacker och harmonisk minneslund på kyrkogården. En fin sak med Håjums kyrkogård är deras vackra skogslund. Denna stillsamma och rofyllda skogsglänta ger dig möjlighet att placera ut naturstenar med egna inskriptioner. Det är fin plats att besöka.

Götalunden är den äldsta kyrkogården i Trollhättan och den invigdes redan 1834. Kyrkogården erbjuder gravplats för både urnor, kistor och för att sprida askan i en vacker askgravplats. För den som vill ha en särskild plats att besöka men inte en gravsten finns även en fin minneslund här, Götalundens minneslund. I skrivande stund finns närmare 7 000 gravsatta innanför de dekorativa granitblocksmurarna inne på Götalundens kyrkogård.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Trollhättan

33420 Lavendla Rebecca Hägg.k

Rebecca Hägg

Läs mer om Rebecca

Chatarina Höglund

Jurist
Läs mer om Chatarina
annelie lövborg lavendla

Annelie Lövborg

Läs mer om Annelie

Karin Wold

Läs mer om Karin
Caroline Edevid jurist hos Lavendla Juridik

Caroline Edevid

Läs mer om Caroline
33420 Lavendla Jeanette Strömk1

Jeanette Ström

Läs mer om Jeanette
Lavendla Nils Edlund.k

Nils Edlund

Läs mer om Nils
33420 Lavendla Jeanette Åkerlund.k lavendla

Jeanette Åkerlund

Läs mer om Jeanette
Vill du synas här? Kontakta oss