rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Trollhättan

Kontakta oss

Din trygga begravningsbyrå i Trollhättan

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

begravningsbyrå möte trollhättan

Vi hjälper dig med begravning i Trollhättan

Kontakta oss

Ring oss på 0520-21 13 06 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Trollhättan

Lavendla begravningsbyrå i Trollhättan hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Trollhättan

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Trollhättan

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Trollhättan

Om du vill ha en kyrklig begravning i Trollhättan har du fyra olika kyrkor att välja mellan i Trollhättan. Dessa är Götalundens kyrka, Lextorpskyrkan, Skogshöjdens kyrka och

Trollhättans kyrka. Den sistnämnda är den mest populära kyrkan. Det är en ståtlig kyrka i rött tegel med ett vackert grönt koppartak, belägen mitt i kanalen på en avlång ö. Inredningen är vit och ljus med högt i takt. Stolarna är röda med inslag av grönt och gult. Det finns en kororgel med 13 stämmor, byggd redan 1986.

Det finns 330 sittplatser i Trollhättans kyrka, vissa på läktaren samt ett antal ståplatser. Observera dock att det endast får vistas 330 personer i kyrkan enligt bestämmelser från räddningstjänsten.

Utöver Trollhättans kyrka kan du även använda Lextorps kyrka för kyrklig begravning. Kyrkan har en triangulär form och påminner lite om ett tält. Du har 300 platser i kyrkan. Längst fram hittar du en vacker altarprydnad som består av hundratals keramikbitar i ett cirkelformat mönster.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Trollhättan

När man vill anordna en begravning utan religiöst innehåll så är en borgerlig begravningsceremoni ett alternativ. På senare tid har borgerliga begravningar blivit mer vanligt och vid en borgerlig ceremoni kan de anhöriga själva påverka hela innehållet i begravningsakten. En officiant leder en borgerlig ceremoni och det står de anhöriga fritt att välja vem som ska vara officiant. På Håjums begravningsplats finns ett kapell som kan användas vid en borgerlig begravning. Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan hjälper er ordna allt kring en borgerlig begravning i Trollhättan.

Ett populärt och vackert kapell att hålla en borgerlig begravning på är i Ljusets Kapell. Interiören är sparsmakat och ljus med vita väggar. Kapellet är ganska litet och rymmer upp till 35 personer. Ofta finns det musikanläggning på plats, detta är något vi på Lavendla kan kolla upp åt dig.

Kom även ihåg att en borgerlig begravning kan hållas på många andra platser, till och med i ditt eget hem. Kanske har du en vacker trädgård eller bor i närheten av ett fint naturområde? Det finns många chanser att hålla ceremonin utomhus om det är ett önskemål. Lavendla i Trollhättan hjälper dig med allt från planeringen till att ta kontakt med kapell och anordna med musik och fika. Vi finns tillgängliga så mycket som du vill helt enkelt.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Trollhättans kommun finns två större kyrkogårdar varav den ena är Håjums kyrkogård och den andra är Götalundens kyrkogård. I Håjungs kyrkogård finns både möjlighet för urnsättning och plats för kistbegravning. Här finns även två inrättningar för muslimsk gravsättning. I närheten finns även ett krematorium. För den som vill få sin aska spridd finns en vacker och harmonisk minneslund på kyrkogården. En fin sak med Håjums kyrkogård är deras vackra skogslund. Denna stillsamma och rofyllda skogsglänta ger dig möjlighet att placera ut naturstenar med egna inskriptioner. Det är fin plats att besöka.

Götalunden är den äldsta kyrkogården i Trollhättan och den invigdes redan 1834. Kyrkogården erbjuder gravplats för både urnor, kistor och för att sprida askan i en vacker askgravplats. För den som vill ha en särskild plats att besöka men inte en gravsten finns även en fin minneslund här, Götalundens minneslund. I skrivande stund finns närmare 7 000 gravsatta innanför de dekorativa granitblocksmurarna inne på Götalundens kyrkogård.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Trollhättan

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie