Lavendla 

Begravningsbyrå Trollhättan

0520-21 13 06 Storgatan 48, Trollhättan (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Henny Östlund

Läs mer om Henny

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Trollhättan

Om du vill ha en kyrklig begravning i Trollhättan har du fyra olika kyrkor att välja mellan i Trollhättan. Dessa är Götalundens kyrka, Lextorpskyrkan, Skogshöjdens kyrka och

Trollhättans kyrka. Den sistnämnda är den mest populära kyrkan. Det är en ståtlig kyrka i rött tegel med ett vackert grönt koppartak, belägen mitt i kanalen på en avlång ö. Inredningen är vit och ljus med högt i takt. Stolarna är röda med inslag av grönt och gult. Det finns en kororgel med 13 stämmor, byggd redan 1986.

Det finns 330 sittplatser i Trollhättans kyrka, vissa på läktaren samt ett antal ståplatser. Observera dock att det endast får vistas 330 personer i kyrkan enligt bestämmelser från räddningstjänsten.

Utöver Trollhättans kyrka kan du även använda Lextorps kyrka för kyrklig begravning. Kyrkan har en triangulär form och påminner lite om ett tält. Du har 300 platser i kyrkan. Längst fram hittar du en vacker altarprydnad som består av hundratals keramikbitar i ett cirkelformat mönster.

Borgerlig begravning i Trollhättan

När man vill anordna en begravning utan religiöst innehåll så är en borgerlig begravningsceremoni ett alternativ. På senare tid har borgerliga begravningar blivit mer vanligt och vid en borgerlig ceremoni kan de anhöriga själva påverka hela innehållet i begravningsakten. En officiant leder en borgerlig ceremoni och det står de anhöriga fritt att välja vem som ska vara officiant. På Håjums begravningsplats finns ett kapell som kan användas vid en borgerlig begravning. Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan hjälper er ordna allt kring en borgerlig begravning i Trollhättan.

Ett populärt och vackert kapell att hålla en borgerlig begravning på är i Ljusets Kapell. Interiören är sparsmakat och ljus med vita väggar. Kapellet är ganska litet och rymmer upp till 35 personer. Ofta finns det musikanläggning på plats, detta är något vi på Lavendla kan kolla upp åt dig.

Kom även ihåg att en borgerlig begravning kan hållas på många andra platser, till och med i ditt eget hem. Kanske har du en vacker trädgård eller bor i närheten av ett fint naturområde? Det finns många chanser att hålla ceremonin utomhus om det är ett önskemål. Lavendla i Trollhättan hjälper dig med allt från planeringen till att ta kontakt med kapell och anordna med musik och fika. Vi finns tillgängliga så mycket som du vill helt enkelt.

Begravningsplatser

I Trollhättans kommun finns två större kyrkogårdar varav den ena är Håjums kyrkogård och den andra är Götalundens kyrkogård. I Håjungs kyrkogård finns både möjlighet för urnsättning och plats för kistbegravning. Här finns även två inrättningar för muslimsk gravsättning. I närheten finns även ett krematorium. För den som vill få sin aska spridd finns en vacker och harmonisk minneslund på kyrkogården. En fin sak med Håjums kyrkogård är deras vackra skogslund. Denna stillsamma och rofyllda skogsglänta ger dig möjlighet att placera ut naturstenar med egna inskriptioner. Det är fin plats att besöka.

Götalunden är den äldsta kyrkogården i Trollhättan och den invigdes redan 1834. Kyrkogården erbjuder gravplats för både urnor, kistor och för att sprida askan i en vacker askgravplats. För den som vill ha en särskild plats att besöka men inte en gravsten finns även en fin minneslund här, Götalundens minneslund. I skrivande stund finns närmare 7 000 gravsatta innanför de dekorativa granitblocksmurarna inne på Götalundens kyrkogård.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Storgatan 48, Trollhättan (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din trygga begravningsbyrå i Trollhättan

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Andrej Lovric

Trollhättan

“Mycket bra! Fick hjälp med allt och blev nöjd med allt.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Trollhättan

24600 kr - totalt maxbelopp

15900 kr - kan användas till begravning

8600 kr - kan användas till gravsten

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.