Lavendla 

Begravningsbyrå Trollhättan

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Begravningsbyrå för vackra avsked i Trollhättan

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan.

Lavendla begravningsbyrå Trollhättan

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Östra Larmgatan 16, Göteborg.

Berättelser från kunder

Andrej Lovric

Trollhättan

“Mycket bra! Fick hjälp med allt och blev nöjd med allt.”

Andrej Lovric

Trollhättan

“Mycket bra! Fick hjälp med allt och blev nöjd med allt.”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Trollhättan

Om du vill ha en kyrklig begravning i Trollhättan har du fyra olika kyrkor att välja mellan i Trollhättan. Dessa är Götalundens kyrka, Lextorpskyrkan, Skogshöjdens kyrka och

Trollhättans kyrka. Den sistnämnda är den mest populära kyrkan. Det är en ståtlig kyrka i rött tegel med ett vackert grönt koppartak, belägen mitt i kanalen på en avlång ö. Inredningen är vit och ljus med högt i takt. Stolarna är röda med inslag av grönt och gult. Det finns en kororgel med 13 stämmor, byggd redan 1986.

Det finns 330 sittplatser i Trollhättans kyrka, vissa på läktaren samt ett antal ståplatser. Observera dock att det endast får vistas 330 personer i kyrkan enligt bestämmelser från räddningstjänsten.

Utöver Trollhättans kyrka kan du även använda Lextorps kyrka för kyrklig begravning. Kyrkan har en triangulär form och påminner lite om ett tält. Du har 300 platser i kyrkan. Längst fram hittar du en vacker altarprydnad som består av hundratals keramikbitar i ett cirkelformat mönster.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Vi hjälper dig med borgerlig begravning i Trollhättan

När man vill anordna en begravning utan religiöst innehåll så är en borgerlig begravningsceremoni ett alternativ. På senare tid har borgerliga begravningar blivit mer vanligt och vid en borgerlig ceremoni kan de anhöriga själva påverka hela innehållet i begravningsakten. En officiant leder en borgerlig ceremoni och det står de anhöriga fritt att välja vem som ska vara officiant. På Håjums begravningsplats finns ett kapell som kan användas vid en borgerlig begravning. Lavendla Begravningsbyrå Trollhättan hjälper er ordna allt kring en borgerlig begravning i Trollhättan.

Ett populärt och vackert kapell att hålla en borgerlig begravning på är i Ljusets Kapell. Interiören är sparsmakat och ljus med vita väggar. Kapellet är ganska litet och rymmer upp till 35 personer. Ofta finns det musikanläggning på plats, detta är något vi på Lavendla kan kolla upp åt dig.

Kom även ihåg att en borgerlig begravning kan hållas på många andra platser, till och med i ditt eget hem. Kanske har du en vacker trädgård eller bor i närheten av ett fint naturområde? Det finns många chanser att hålla ceremonin utomhus om det är ett önskemål. Lavendla i Trollhättan hjälper dig med allt från planeringen till att ta kontakt med kapell och anordna med musik och fika. Vi finns tillgängliga så mycket som du vill helt enkelt.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Trollhättan

Vill du ha en ceremoni längre fram eller inte alls? För dig som vill ordna en begravning utan ceremoni tar vi hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Vanligtvis sker gravsättning i minneslund eller urngrav, men det beror på personliga önskemål. Vi får till exempel ofta förfrågningar om att sprida askan i vatten och natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Trollhättan

I Trollhättans kommun finns två större kyrkogårdar varav den ena är Håjums kyrkogård och den andra är Götalundens kyrkogård. I Håjungs kyrkogård finns både möjlighet för urnsättning och plats för kistbegravning. Här finns även två inrättningar för muslimsk gravsättning. I närheten finns även ett krematorium. För den som vill få sin aska spridd finns en vacker och harmonisk minneslund på kyrkogården. En fin sak med Håjums kyrkogård är deras vackra skogslund. Denna stillsamma och rofyllda skogsglänta ger dig möjlighet att placera ut naturstenar med egna inskriptioner. Det är fin plats att besöka.

Götalunden är den äldsta kyrkogården i Trollhättan och den invigdes redan 1834. Kyrkogården erbjuder gravplats för både urnor, kistor och för att sprida askan i en vacker askgravplats. För den som vill ha en särskild plats att besöka men inte en gravsten finns även en fin minneslund här, Götalundens minneslund. I skrivande stund finns närmare 7 000 gravsatta innanför de dekorativa granitblocksmurarna inne på Götalundens kyrkogård.